Goedenavond, welkom bij McDonald’s, mag ik uw bestelling alstublieft?

Goedenavond, ik wil graag:
1 Big Mac
2 Quarter Pounders
1 McKroket
1 Milkshake banaan Het is alweer een poosje geleden, maar omdat ik vanavond bij de Mac ben geweest moest ik er opeens weer aan denken wat een vreemde wezens daar soms toch werken.

Ik weet niet of je ze wel eens gezien hebt, die grote posters met overheerlijk uitziende belegde broodjes? Toen ik mijn McKroket bestelde, stond ik pal voor zo’n poster, de saus droop bijna van de poster af. Toen ik echter mijn McKroket kreeg, zat daar precies een spelde knopje saus tussen het broodje en de kroketburger.

Nou ben ik helemaal geen zeurpiet als het gaat om fastfood, maar ik ben van mening dat ik toch minimaal wel een dun laagje saus mag verwachten. Toen ik echter mijn beklag deed bij de baliemedewerkster en vroeg of ik misschien wat meer saus kon krijgen, pakte deze mijn McKroket resoluut af en pleurde hem in de vuilnisbak. Nou, dat moet je dus net bij mij doen, daar gaan alle haren (al dan niet in mijn nek) van overeind staan.

Ik kreeg een nieuwe McKroket in mijn handen gedrukt met een gebaar alsof ze wilde zeggen; hier, en nu opsoutuh! Ja daag, ik kijk dus eerst even of ik deze keer wel voldoende saus heb gekregen hè. Maar je raad het natuurlijk al; wederom slechts een spelde knopje saus. Ik vraag dus nogmaals om wat extra saus, wijzende op de poster.
De baliemedewerkster vond blijkbaar dat ik maar een zeurpiet was want ze zuchtte en zei: “Meneer, er hoort zoveel saus tussen te zitten”.

Verbaas kijk ik nog eens goed naar de poster, waar nog steeds de saus bijna afdruipt, en ik vraag haar waarom er op die poster dan veel meer saus tussen het broodje zit.
Dat is alleen maar reclame, zegt ze. Ja maar…is dat dan niet misleidende reclame? Nou meneer, ik kan er gewoon niets aan doen. Punt. Punt? Niets punt, ik wil meer saus want een kroket zonder die speciale saus kan ik bij iedere patathut kopen. Meneer, antwoordde ze, dat kan echt niet, U heeft al een nieuwe gehad.

Mijn verbazing wordt steeds groter en ik begin een beetje ongeduldig te worden. Zo netjes mogelijk als ik nog kan probeer ik de dame uit te leggen dat ik gewoon een heel klein beetje meer saus wilde en niet heb gevraagd om een compleet nieuw broodje.
Daarop loopt ze weg om vervolgens terug te komen met de bedrijfsleider. Wat is het probleem meneer, vraagt deze. Na het uitleggen van mijn ‘probleem’, vertelt de bedrijfsleider dat de dame in kwestie volgens de regels heeft gehandeld en dat er helaas niets aan te doen is.

“Ok, dan betaal ik wel extra voor de saus die er eigenlijk gewoon tussen had moeten zitten”, zei ik. Nee meneer, wij kunnen er echt geen extra saus tussen doen. We kunnen er van alles tussenuit halen voor u. Als u bijvoorbeeld een Big Mac heeft maar geen augurk lust, dan kunnen we die augurk er tussenuit halen voor u. Maar we kunnen er echt geen extra’s bij doen. Ik ben nu echt met stomheid geslagen en probeer ook deze man duidelijk te maken (wijzend op de poster) dat ik slechts wil waar ik recht op heb, desnoods met bijbetaling.

Uiteindelijk besloot de man dat het gesprek lang genoeg geduurd had en dat ik maar genoegen moest nemen met de saus die ik had gekregen, of dat ik mijn geld terug kon krijgen. Dan moest ik echter wel het broodje terug geven.
Ik had inmiddels al gegeten en gedronken en besloot het broodje terug te geven en mijn geld in ontvangst te nemen.

Het blijft me echter een raadsel waarom McDonald’s niet een heel klein beetje meer saus tussen de broodjes kan doen. Maar wel twee broodjes waar, op zichzelf, niets mis mee is kan weggooien.

Rare gasten die McDonald’s medewerkers..


3 reacties

Godspeed · 5 november 2003 op 14:54

Ik heb ooit een kinderfeestje gehad bij Mac Donald voor mijn 30.ste verjaardag.
Even voor het visuele aspect, ik werd opgehaald in een jeep die aangekleed was als een hamburger, en werdt toen naar Mac Donald gereden voor een kinderfeestje.

Samen met Viking en nog enkele ongure vrienden uit motorrijders circuit werden wij geschminkt en mochten wij met lege bekertjes een toren bouwen, Viking maakte nog ruzie met mij toen de toren instortte.
Daarna kregen we een rondleiding ( moesten wel een treintje maken) door de keuken en ik mocht een hamburger bakken. [b]Ik dacht wel even om er een dubbele portie saus op te doen, maar dat mocht niet van de supervisor en ik kreeg een tik op mijn vinger.[/b]:-(

Ik heb toen wel nog mijn hamburger diploma gekregen.

Je had de echte kinderen eens moeten zien toen wij als een stel halve zolen, geschminkt in een treintje door het restaurant gingen.

Gr. Godspeed:pint:

deZwarteRidder · 5 november 2003 op 17:12

Gekke Yanken…
Heb er ooit eens met de kinderen gegeten, rare franse frietjes (belgische hebben ze niet ) verkeerde sauce mayo hadden ze niet.. en een rekening nou de honden lusten er geen
(hamburger)brood van..maar de kinderen vonden het prachtig inclusief het rare plastic cadeautje.Maar toen we naar huis reden vroegen de kids: Gaan we eerst nog langs een snackbar.!
Nee dan ga ik liever voor de 3 V’s Veel Vet en Verzadigend…
Rich@RD

viking · 6 november 2003 op 17:17

Zojuist hoor ik dat het zoontje van een direkteur van diverse Mac’s het zoontje van mijn ex-compagnon een karateslag op z’n oog heeft gegeven. Het jong loopt nu met een enorme blauwe dop. Je kunt dus niet zeggen dat die Mac-jongens krenterig zijn als ze iets geven…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder