Co-column geschreven door Pally en Mien

Ooit ben ik trainer geweest van een dameshockeyteam. Recente successen van onze Oranje dames in Beijing maakten herinneringen weer levendig. Ik praat over het post debiele tijdperk zonder GSM en zonder PC. Googelen deden de dames gewoon met een stik. Oeps, twee spelfoutjes. Goochelen deden de dames gewoon met een stick. Nee, geen USB maar een Karachi King Super. Als trainer stond ik doosangsten uit op het hockeyveld. Nee, ditmaal geen spelfout. Wat was ik bang voor die hockeydozen? Letterlijk en figuurlijk begaf ik mij op een gevaarlijk meidenveld met jonge meisjes die op scherp stonden. Regelmatig ontplofte er zo’n meidje. Typisch geval van manipulami. Dat is een raar fenomeen dat bezit neemt van jonge meiden zodra iets mannelijks rondom het veld zwermt. Niets is bestand tegen manipulami. Zelfs Beijing-atleten ontpoppen zich onmiddellijk tot schaterende Pekingeendjes.

En plots ben je dan hun steun en toeverlaat. Hun uitlaatklep en buitenspiegel. De manipulami ontwikkelt zich snel. Werkt aanstekelijk en breidt zich uit als een olievlek. In no time vallen de eerste slachtoffers. Ook hier zegeviert de sterkste in de natuur. Wie manipulami hardhandig hanteert wint uiteindelijk de buit. Een blonde God of lekker dier. Love is a battlefield. [Mien]

Ha kootsh!

Toevallig dat ik in jouw oude trainingsjack deze tekst nog terugvind.
Je hebt geluk dat ik dit nu pas lees, macho-kootsh, anders had je het kunnen schudden en had ik je echt laten sticken.
Of met de stick je kop ingeslagen.

Ik moet zeggen dat ik daar nog best zin in heb. Jouw zorgen om de hockeymeiden die zich gek lieten maken door smakelijke jongens, vertrouw ik voor geen halve eurocent. Doodgewoon jaloezie. We hadden al knie-, scheen- en gebitsbeschermers aan, maar jij had ons het liefst ook nog oogkleppen aangemeten.

De reden dat dit niet gebeurde was, dat je ook graag met je team wilde winnen. En met die kleppen zou dat te lastig zijn. Overigens vrees ik dat ik ze toch op heb gehad, want ik ben uiteindelijk op je gevallen. Och, och, wat heb jij je best voor mij gedaan. Misschien was ik het aandringen wel zat of het afkraken van die heerlijke jongens.

Over manipulami gesproken. Een expert blijk jij in die sport. Het is dan ook geen wonder dat je met je adviesbureau dat zo heet, dik geld verdient.
Zoveel know-how…
Ik hang je jack weer schoon aan de kapstok met mijn antwoord als verrassing in je zak.
Zak! [Pally]


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

7 reacties

arta · 15 oktober 2008 op 13:47

Erg grappig hoe jij Mien’s stijl overneemt, Pally!
Het gaat nergens over, maar leest lekker weg!
🙂

Prlwytskovsky · 15 oktober 2008 op 18:43

Toch leuk om de twee schrijfstijlen te herkennen.

Hockey doe je met een stokkie, meer weet ik er ook niet van.
Al die aangemeten beschermingen? Ik zie vrouwen liefst zonder. 🙁

weathergir · 15 oktober 2008 op 23:17

Een heerlijk drie keer nix verhaal en toch zo herkenbaar. Heel erg leuk! :hammer:

KawaSutra · 15 oktober 2008 op 23:20

Heel knap Pally, zoals jij in de huid bent gekropen van een personage dat precies aansluit op het karakter dat Mien heeft neergezet.
Een duet zonder stijlbreuk.

doemaar88 · 16 oktober 2008 op 12:08

Heel erg leuk, goed geschreven 😆

klapdoos · 16 oktober 2008 op 16:16

Leuke column, al gaat die helemaal nergens over, maar dat is op zich al een onderwerp. Leuk gedaan die twee stjlen zo in elkaar overvloeiend.
groet van leny :wave: :wave: :wave:

lisa-marie · 20 oktober 2008 op 17:01

Enn duo dat naadloos van de een op de ander aansluit, geweldig.
Ik heb wederom genoten (had eerst die ander gelezen moest nog effe bijlezen van meer dan een week)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder