Ik zie het als een soort gekte. Je bent toch gek als je zo leeft? Met een stressvolle baan, elke dag minimaal twee keer per dag in de file staan, elke dag op hetzelfde tijdstip opstaan, in de file staan, werken voor je salaris, weer in de file staan, schoonmaken, eten klaarmaken, opruimen en afwas doen, online bankieren, eindelijk op de bank kunnen liggen, te moe om iets anders te doen, in slaap vallen met de TV aan, wéér niet goed slapen, wéér op hetzelfde tijdstip opstaan… “And then one day you find
10 years have got behind you.
No-one told you when to run.
You missed the starting gun…”

IK DOE HET NIET MEER!

Ik ben nu 57 en ik vertik het nog een maand te werken op deze manier. Ik wil niet wachten tot ik 65 ben (of nog later?) en te oud en ongezond zijn om van mijn oude dag te genieten. Je bent toch gek als je dat wel doet? Gekker kan het volgens mij niet. Wat heb ik eraan als ik met mijn 65e met pensioen ga? Acht jaren minder dan wanneer ik dat nu doe. Zelfs met nog maar 14 werkdagen te gaan, heb ik er flink de pest aan. Elke dag dezelfde chagrijnige, piepende, verwende, arrogante klanten, met elke dag dezelfde klachten. Ik kan het godverdomme niet meer, want zó gek ben ik nog lang niet!

Kan me niet schelen als ik over vijf jaar dood ben. Dan heb ik ten minste die vijf jaren gehad. Vijf jaren van zon, zand, kleurrijke mensen en genegenheid. Vijf jaren zonder wekker, file, stress, een baas, sokken, nette schoenen, nette overhemden, kou, regen, ijs, sneeuw, groente, fruit, vis en vlees dat niet vers is, dat naar niks smaakt. En wie weet, krijg ik misschien nog vijf jaren toegeschonken? Vijf jaren van heerlijke zon, strand, mooie dames, pool spelen, uit eten, elke dag wat uurtjes gewoon rondhangen met mijn maatjes en lekker bijkletsen over vrouwen en voetbal.

Me absoluut geen zorg maken over de politiek, een loopbaan of wat dan ook. Me alleen zorg maken of mijn favoriete plek onder mijn favoriete palmboom al ingenomen is.

Want zó gek ben ik nog lang niet!

Zo, dat wilde ik even kwijt.


4 reacties

arta · 14 december 2010 op 17:29

Ik hoop dat je nog veeel langer kunt genieten van jouw tijd in Afrika! (En wij met jou, via jouw schrijfsels) Nog twee weken!!!

SIMBA · 14 december 2010 op 18:11

Ik ga sparen voor een ticket Mombassa, ik kom je opzoeken! Zo gek ben ik dan weer wel 😀

Avalanche · 14 december 2010 op 18:22

Wat hoop ik dat je met die vijf jaren een totaal verkeerde inschatting blijkt te hebben gemaakt en dat je over pakweg het zesvoudige aantal ervan nog steeds geniet van Afrika.

Nog heel even tandjes op elkaar…. !

pally · 15 december 2010 op 21:58

Zo grappig DMIE, als je opnoemt waar je allemaal van gaat genieten in de jaren die je voor je ziet: Vooral die mooie dames en het kletsen over vrouwen. Zijn dat twee soorten? 😀 Ik zie in elk geval wel waar jouw prioriteiten liggen! Nog eventjes geduld…

groet van pally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder