Golven speelden met zand. Daar liepen zij aan de vloedlijn, hand in hand de ochtendzon tegemoet. Twee mensen hadden behoefte aan puurheid, geen spel. Sjaak als taxichauffeur en Vicky als goed betaalde callgirl.
‘Vreemd, twee totaal onbekenden. Een moment in je leven dat je je zo verschrikkelijk bewust voelt’, zei hij. ‘Wil jij mijn vaste chauffeur worden? Ik heb behoefte iemand die ik kan en wil vertrouwen. Dat is waar ik mij nu het meest van bewust wordt.’
‘Je kent me niet.’
‘Oké, ben je te vertrouwen?’ Ze stond even stil en keek hem strak aan. Hij gaf haar een zoen op haar wang. Ze liepen verder.
‘Oké, ik word je vaste chauffeur, maar ik rijd je niet overdag, alleen in de nacht, Vicky, alleen in de nacht. Ik zou niet meer kunnen wennen aan het achterlijke verkeer en de idiote drukte van de dag. De dag is voor de zenuwlijders, de nacht voor de bedachtzamen, zullen we maar zeggen.’
‘Ik werk nooit overdag, probeer te studeren.’
‘Proberen?’
‘Ja, het lukt niet altijd, soms heb ik zoveel klanten. En je moest eens weten wat een geouwehoer ik meemaak. Niet alleen met klanten, maar met taxichauffeurs. Die gasten denken altijd dat ze voor een gratis ritje mijn stuurtje mogen vasthouden.
‘Ik weet het. Er lopen een paar hele grote klootzakken rond die zichzelf chauffeur noemen. Je hebt er alleen last van.’
Haar hand gleed om zijn middel, hij voelde het signaal direct in elk deel van zijn lichaam.

‘Mijn vader zou sterven wanneer hij zou weten wat ik in de nacht allemaal uitspook. Ik ben blij dat ze even over de Belgische grens wonen.’
‘Toe maar!’
‘Ach, geld… Ze zijn wel goed, hoor. Met mijn moeder heb ik een heel goede band. Mijn stiefvader kan alleen zakelijk zijn’.
‘Wat studeer je?’
‘Psychologie.’
‘Red je het met je studiebeurs en alles?’
‘Slimme vraag. Een studiebeurs en ik.’
Ze keek hem aan en stopte, ze deed haar handen om zijn middel, hij deed hetzelfde. Ze drukte hem tegen zich aan. Ze voelde zijn spanning.
‘Slim?’ vroeg hij.
‘Ja, je denkt waarschijnlijk: vader en moeder in België? Net over de grens, daar wonen veel rijke Nederlanders, belastingvluchtelingen. Maar het klopt, ze zijn rijk, heel rijk. En ja, ze betalen mijn studie. Waarom dan een callgirl? Ik vind het leuk.’
‘Leuk?’
‘Ja, leuk. Ik pak alleen de klanten die vreemde verlangens hebben. Misschien begrijp je waar mijn eindscriptie over gaat.’
Ze pakte de bovenkant van zijn billen en drukte hem tegen zich aan.
‘Je bent prettig gestoord.’
‘Zei de amateurpsycholoog en taxichauffeur. Ik ben gewoon erg geil.’
Hij pakte haar handen, drukte ze voorzichtig naar beneden en maakte aanstalten weer te gaan lopen. Hij glimlachte naar haar. Het was goed.

‘Wat is er, Sjaak?’
‘Ik vind je te leuk om het te verknallen.’
‘Ik begrijp je.’
Ze ging voor hem staan, hij stopte. Ze pakte zijn gezicht met beide handen, zocht zijn mond, zijn tong, zijn warme lippen. Even, heel even, het voelde goed. Hij smaakte zoals een echte vent moet smaken, zoet en bitter.

Zijn eerste ritje van de volgende nacht was voor Vicky. Ze kroop achter in zijn taxi. Hij keek direct in zijn binnenspiegel, ze kneep hem zacht in zijn schouder.
‘Hoi , lekker geslapen?’
‘Ik wilde je de hele tijd bellen, maar durfde niet.’
‘Gewoon doen, Sjaak, gewoon doen.’
Ze stak haar vingers in zijn haar, net boven zijn nek.
‘Heb je al een klant?’
‘ Ik heb er meerdere. Een klant in het Hilton, ik heb een foto van de juf uit zijn jeugd. Heb je een beetje licht?’
Hij parkeerde zijn auto, zij maakte zich op terwijl hij de foto vasthield.
‘Waarom willen mannen dit, Vick?’
‘Duizend redenen en ze zijn allemaal goed wat mij betreft. Ik ben op zoek naar die ene bijzondere.’

Ze reden naar het Hilton. Hij zette haar af, ze zoende hem vluchtig maar het voelde intens voor beiden.
‘Ik wil jouw smaak zo lang mogelijk in mijn mond houden. Rijd je ritten maar. Ik kan best even wachten.’
Hij knikte, zette zijn mobilofoon aan. Zijn mobiele telefoon ging af. Een vaste klant wilde naar Schiphol. Twee uur later belde Vicky. Zij zoende Sjaak kort op zijn lippen.
‘Bakkie?’
‘Ik heb geen tijd. Lief dat je eraan denkt. Ik moet naar het Amsterdamse bos.’
‘Vertrouw je dat?’
‘Meneer Schering?’ Ze lachte haar tanden bloot. ‘Meneer Schering betaalt 200 euro om met mij door het bos te lopen, zo af en toe met zijn hand op mijn kont. Onder mijn jas, op mijn blote kont, via mijn broek waar ik dan uiteraard geen riem in heb. Lastig, dat wel. Je loopt een beetje voor lul wanneer je je broek de hele tijd op moet hijsen. Dan gaan we zitten en voelt hij een beetje, kust mij een beetje in mijn nek. Meneer Schering durft absoluut niet met mooie vrouwen af te spreken in het dagelijkse. Het is een zeldzame lieverd. Hij wilde mij zelfs een dure ring cadeau doen. Zulke dingen doe ik dus niet, ik geef ze nooit valse hoop. Daarna moet ik naar een klant van wie ik vermoed dat hij een crimineel is. Hij heeft wel eens gezegd dat hij meer dan gewoon op mij gesteld is. Ik krijg dan steevast het dubbele wat ik vraag. Ik denk dat ik hem af ga zeggen. Ik vertrouw het niet, Sjaak.’
‘Met die gasten moet je niet sollen. Bouw het slim af, Vick.’
Hij zette haar vlak bij het bos af. Ze zocht zijn lippen. Zijn hart leek zich te scheiden van de rest van zijn lichaam.


4 reacties

Mien · 11 augustus 2009 op 12:53

Wel Duke Bornfree, je stuurt ons mooi de wildernis in met dit bijzonder relatierelaas.

Mien taxiet zich er wel doorheen

dashuri · 11 augustus 2009 op 13:02

Mais un conseil mon gars: foustacagoule! Eens naar Bouquet opsturen eventueel?

Anne · 15 augustus 2009 op 20:25

Te veel cliché’s en ook de personages te zeer stereotiep om echt te boeien.

TheDuke · 24 augustus 2009 op 14:17

Dank voor je kritiek, ik denk dat je gelijk hebt.

Geef een antwoord