Nadat ze jaren bij ons ingewoond had, besloten mijn ouders om Oma op de lijst te zetten voor een kamer in het bejaardenhuis. Het werd haar ook allemaal een beetje te veel: zes opgroeiende kinderen die niet altijd even stil waren, zodat er nooit een rustig moment voor haar was. Oma is ook al 95: een vrouw op leeftijd, een echte oma, die een beetje gebogen loopt, maar er zeker mag zijn!

Altijd als je op visite bent, krijg je een koekje bij de thee en je kan heerlijk met haar kletsen, want ze is overal in geïnteresseerd. Boodschappen deed ze voor veel mensen in het grote huis (zo betitelde ze het bejaardenhuis), want de meeste oude mensen konden dat zelf niet meer.

De kamer die ze kreeg, was perfect: niet te groot en niet te klein, maar precies wel wat ze wilde, dus alles werd prima geregeld door haar kinderen.

Maar oma had ook nog één wens: ze wilde graag een videorecorder om films te kijken, want ze had er al veel verhalen over gehoord tijdens al die verjaardagen. Terwijl wij dachten dat oma erg doof was, aangezien je altijd een duik in haar tasje moest nemen, om daar tegen het gehoorapperaat te praten,omdat ze te ijdel was om het te gebruiken.

Dus er werd er een gekocht, heel simpel, en zo ingesteld dat ze er goed gebruik van kon maken

Mijn broer vroeg aan haar ‘Welke film moet ik voor je gaan huren?’ Daar werd niet lang over na gedacht . ‘Ik wil wel een paar natuurfilms’. Mijn broer dacht, jeetje, wat bedoelt ze nou, dus nog eens gevraagd ‘welke natuurfilms?’ ‘Nou’, zei ze, ‘ dat weet je zelf het beste.’

Oke, dacht mijn broer, ik ga maar eens kijken wat ze hebben voor haar en dan eens zien wat ze er van vindt. De volgende dag ging hij weer bij haar langs en bracht haar wat films.

Na een paar dagen was hij in de buurt en dacht, laat ik maar eens gaan vragen wat ze er van vond, heerlijk de thee was al klaar gezellig. Na een beetje over en weer gepraat heeft hij het haar gevraagd, En oma wat vond je van de films, ze keek hem aan en zei jongen dat waren niet de films die ik bedoelde maar ruil ze maar om en breng maar de natuur films waar jullie naar kijken want die wil ik graag zien. Met een rood hoofd zei mijn broer, weet je het zeker oma.

Ja, ze wist het zeker die films wilde ze wel eens zien, dus terug naar de videotheek en een paar films gehaald. Een paar dagen later kwam hij terug om te vragen wat ze er nu van vond.)

Nadat ze waren uit gepraat vroeg mijn broer wat oma er van vond?

Wel jongen, ik weet nu dat ik ontzettend veel gemist heb in mijn leven……….

Categorieën: Gein & Ongein

16 reacties

Eddy Kielema · 4 augustus 2005 op 13:23

Eh, ik ben misschien heel onnozel en ik heb alleen mijn eigen oma als referentiekader, maar als ik het goed heb begrepen keek je oma naar pornofilms? Dat was dan voordat de commerciële tv-zenders zich op dit fenomeen stortten, neem ik aan? Of had ze geen kabelontvangt in het grote huis? Niettemin een leuke anekdote met een grappige slotzin, al had de opbouw wellicht wat spannender gekund.

bert · 4 augustus 2005 op 14:13

[quote]eens zien wat ze er van vindt[/quote]
[quote]gaan vragen wat ze er van vond[/quote]
[quote]wat vond je van de films[/quote]
[quote]om te vragen wat ze er nu van vond[/quote]
[quote]wat oma er van vond[/quote]

Eigenlijk vond ik hem nog niet eens echt onaardig. 😀 😀 😀

klungel · 4 augustus 2005 op 17:56

Na het lezen van de woord videorecorder en de titel natuurfilm was de spanning eigenlijk al weg en kon ik de rest raden 🙂 (ben ik nu dirty minded?:-P)

Leuk geschreven maar weinig spannend dus.
En een paar slippertjes op het toetsenbord.

Outsider · 4 augustus 2005 op 18:33

Het was me niet eens opgevallen dat er zo vaak vind en vond in staat, maar in ieder geval: ik vind hem leuk.

Een column zonder humor is als een taart zonder slagroom; je kunt het wel eten maar het smakelijkste is eraf.

Winny · 4 augustus 2005 op 18:46

Leuk, zo’n oma! Je vertelt het vlot, net of je tegenover je lezer zit te praten. Dat is jouw stijl blijkbaar: niks mis mee toch!

Li · 4 augustus 2005 op 20:04

Een beetje op de alinea’s letten kan geen kwaad.;-)
Verder vind ik het grappig verhaal met een leuke plot.

Li

KawaSutra · 4 augustus 2005 op 21:44

Leuk verhaal, leuke oma! 😀

Dees · 4 augustus 2005 op 22:00

Het lijkt wel een langgerekte mop! Maar leuke oma en leuke column 🙂

sally · 4 augustus 2005 op 22:49

[quote]Wel jongen, ik weet nu dat ik ontzettend veel gemist heb in mijn leven………. [/quote]

grappig…

Misschien kan ze het nog inhalen in het bejaarden tehuis.
Of heb ik nu een dirty mind?

liefs
Sally

Louise · 5 augustus 2005 op 12:50

Haha, zo’n leuke oma verdient het gewoon om de hoofdpersoon te zijn in dit grappige verhaaltje 🙂

Shitonya · 5 augustus 2005 op 13:05

Gut, wat afgrijselijk dit stukje. Kom eens met wat beters dan dit, I beg you

Zamster · 5 augustus 2005 op 14:17

Allemaal bedankt voor jullie reactie and Shit you don’t have to beg for a good story one day you will beg for comment on yours

archangel · 5 augustus 2005 op 14:26

Zamster, Shito krijgt genoeg reacties, don’t worry. Daar heeft ze jou niet voor nodig, en er is geen reden om zo te reageren als mensen hun mening geven, als je niet van plan bent een inhoudelijke discussie te voeren :-)…

Outsider · 5 augustus 2005 op 14:59

Nee, Archangel, Zamster ziet zeker ook niet genoeg de ‘grijstinten’. Maar intussen is de reactie van Shitonya behoorlijk krenkend, zulke dingen ontgaan jou blijkbaar.

Shitonya · 5 augustus 2005 op 17:55

Zamster klik eens op mijn info en lees eens wat columns en reacties, ik hoef nooit te smeken hoor, trust me.
En krenkend? Het was mijn mening, hoe ik het stukje vond zoals iedereen doet. Sinds wanneer mag je wel zeggen “helemaal fantastisch” met allerlei woorden erom geen geslingerd, maar zodra je zegt “het is afschuwelijk, kom eens met wat beters” of woorden erom heen wordt je meteen vuil aangekeken.

Gut o gut, liever een beetje direct/duidelijk en vooral kort je eerlijke mening dan dat geslijm iedere keer. Ik reageer ook wel eens positief dus het is ook niet zo dat ik elk stuk afkeur.

archangel · 5 augustus 2005 op 17:59

Hey Outsidertje jongen, trek het je nou eens niet allemaal zo persoonlijk aan menneke… 😛
En voor de rest (Zamster en Outsider): zie de reactie van Shito; ik had het niet beter kunnen verwoorden!

Verder ga ik me afzijdig houden van al het off-topic gelul; ik denk dat ik de tactiek maar ga toepassen die ik bij (wijlen?) Maurits ook toepas 😀 (scheelt ons allemaal een hoop getyp)!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder