Vannacht heb ik mijn lichaam aangeboden. Wild en woest smeet ik de lakens van mijn hete lijf af, er van overtuigd dat de grote homp vlees voorzien van Himalaya gebergte en Braziliaans regenwoud een onweerstaanbare wellust zou opwekken. ‘Kom maar’, fluisterde ik plagend en wachtte gewillig af… Maar er gebeurde de eerste twee minuten helemaal niets!? Vreemd, want nog geen drie tellen voor mijn aansporing scheerden de tweede en de vijfde Symfonie van Beethoven nog zoemend langs mijn oor.

Zelfverzekerd en met samengeknepen oogleden keek ik, zo onopvallend mogelijk, schuin naar het nieuwe speeltje op mijn nachtkastje: een elektrische vliegenmepper. Nadat ik hier succesvolle verhalen over had gehoord van Buuflief, had ik er ook één gekocht. Jaknikkend en met een glimlach op mijn gezicht had ik hem afgerekend bij de locale Blokker voor maar 2 euro. En deze lag nu dus paraat op mijn nachtkastje.

Op het moment dat ik me afvroeg of ik het grote licht aan zou moeten doen, hoorde ik opnieuw dat irritante gezift. Deze keer klonk dit verdacht veel als het getrompetter voorafgaand aan het alom bekende ‘Aanvalluuuuuuh’!

Heel even zag ik in het licht van het schemerlampje de schim van mijn vijand voorbijkomen, maar het was onmogelijk om haar (want het zijn toch alleen de vrouwtjes die bloed zuigen) te volgen met mijn ogen. Al snel raakte ik haar kwijt in de print van de gordijnen. Na een ogenblik van kansloos focussen op de duisternis hoorde ik opnieuw gezoem. Onze Schepper heeft blijkbaar toch een klein foutje gemaakt bij het creëren van dit schepsel. Bijna perfect, want het verraadt zichzelf met dat zeikende gehoon.

Ik hervond haar niet veel later achter me. Op de witte muur. Alleen mijn arm pakte de mepper en mijn duim drukte alvast op het knopje van de activering. Je hoort of ziet er niets van, maar geloof me, als je je tong er tegen aan houdt, dan krijg je een flinke opdonder. Gelijk een biddende buizerd trok ik de elektrische toverstaf rechtstandig terug op mijn buik.

De intuïtie van het gevleugelde kleinood was grillig. Het was immers haar leven of mijn bloed! Ik zag haar vanuit mijn ooghoeken in het niets wegvliegen. Godgloeiende! Even was ik bang dat ik het verprutst had maar niet veel later bleek haar pech toch groter dan mijn geluk. Argeloos zweefde ze tegen het midden van de tralies van het geladen meppertje aan. Na een sissend geluid en een steekvlammetje dat even de kamer oplichtte, bungelde er een verkoold lichaampje aan het elektrische racket. Met een triomfantelijke, sadistische grijns schudde ik het muggenlijkje van de mepper af op mijn nachtkastje. In het schijnsel van het schemerlampje zag ik duidelijk haar bolle buikje, gevuld met mijn bloed. Ongelooflijk, een volle pens en dan nóg een keer op jacht gaan.

Ik zag de krantenkoppen in de muggencourant al voor me: ‘Vrouw vliegt tegen hoogspanningskabels en overlijdt. Man blijft radeloos achter met muggenkroost’. En ook al zou het mannetje een reanimatiediploma hebben gehad; ieder bijster mannenmugje weet dat reanimeren van eega’s geen zin meer heeft bij het aandienen van verkoolde lichamen of wanneer het kopje reeds van de romp gescheiden is.

Voor mij was dit wel een mooie gelegenheid om zo’n mug eens van dichtbij te bekijken. Terwijl ik het 3 millimeter metende kadaver bestudeerde en een beetje met mijn nagel aan het onderkantje prutte, vroeg ik me af wat er kleiner zou zijn dan een vrouwenmuggenplassertje. Waarschijnlijk de mannetjesmuggenplasser, want die moet daar toch weer in, niet?

Met de mepper nog stijf in mijn hand geklemd, viel ik in slaap en werd vanmorgen, na een onrustige nacht, wakker met voor twee euro schroeiplek naast mijn oor.

Categorieën: Verhalen

17 reacties

SIMBA · 12 augustus 2012 op 09:11

:hammer: :duimop:

Libelle · 12 augustus 2012 op 09:54

In de voorlaatste alinea stel je een vraag.
Ik denk daar nog even over na. Iets met elasticiteit of zo.
Geinige column, vermaak te over met voldoende afstand tot onderbroekenlol.

LouisP · 12 augustus 2012 op 10:00

Al snel raakte ik haar kwijt in de print van de gordijnen.
Wat een mooie vondst!

Voor mij was dit wel een mooie gelegenheid om zo’n mug eens van dichtbij te bekijken. Terwijl ik het 3 millimeter metende kadaver bestudeerde en een beetje met mijn nagel aan het onderkantje prutte, vroeg ik me af wat er kleiner zou zijn dan een vrouwenmuggenplassertje. Waarschijnlijk de mannetjesmuggenplasser, want die moet daar toch weer in, niet?

Echt heel goed!!

Wild en woest smeet ik de lakens van mijn hete lijf af, er van overtuigd dat de grote homp vlees voorzien van Himalaya gebergte en Braziliaans regenwoud een onweerstaanbare wellust zou opwekken.

Dat prachtige lichaam en dan die enorme ontsierende russische bontjas daar tussen…ik hoop dat het niet helemaal naar waarheid is geschreven.
Maar wel heel erg leuk!

pally · 12 augustus 2012 op 11:28

Ha, ha, echt leuk geschreven, Yfs!
😆
groet van pally

Sagita · 12 augustus 2012 op 12:17

Dolle boel bij jou in de slaapkamer Yfs!
groet Sa

Chucky · 12 augustus 2012 op 14:00

Hier past slechts :wave: …… geniaal

Meralixe · 12 augustus 2012 op 16:10

Prachtige hilarische aanhef van deze column. Maar, misschien wel mede daardoor zakt het niveau een beetje in elkaar en voelt de lezer dat die beginfase niet meer overtroffen wordt.
Maar he… Het blijft toch een goede omschrijving van uw slaapkamerperikelen… :hammer: :hammer: :hammer:

Nachtzuster · 12 augustus 2012 op 20:21

Ik vraag me af of vrouwtjesmuggen ook schaamhaar hebben? Heb je dat toevallig kunnen zien tijdens het prutten? :hammer:
Toffe column, Yfs! Heb me ernstig vermaakt! 😆

sylvia1 · 12 augustus 2012 op 21:04

Ja heerlijke zomercolumn! Ben het wel met Meralixe eens, je zet gelijk een sprint in in de eerste alinea en dat is lastig een lange column vol te houden. Maar complimenten voor deze sappige column!

Mien · 13 augustus 2012 op 13:40

Heerlijke column.
Graag gelezen.

[b][url=http://www.youtube.com/watch?v=8VWuzQagaC0]Mien Mug[/url][/b] :duimop:

Yfs · 13 augustus 2012 op 17:01

Haha nachtzuster…. moeilijk te zeggen, er zat namelijk een dik maandverband voor! Ik zie wel dat het jou ook niet ontbreekt aan een levendige fantasie! :hammer:

Yfs · 13 augustus 2012 op 17:05

haha Louis, een regenwoud leek me een betere optie dan een kale, ijzige poolvlakte. En wat betreft die bontjas… ach ook het regenwoud wordt bedreigd met boskap toch? 😉

Yfs · 13 augustus 2012 op 17:07

Libelle, nieuwsgierig als ik ben hoor ik alsnog graag het antwoord op mijn vraag als je zover bent!! 😀

Yfs · 13 augustus 2012 op 17:18

Dank je wel Meralixe. Inderdaad een moeilijk te overtreffen beginfase omdat het van misleidende aard is. Maar geloof me… ik had ook liever een andere hoofdrolspeler tegenover me gehad in het nachtelijk uur! 😀

Yfs · 13 augustus 2012 op 17:19

Dank je wel Chuck! 😉

Ferrara · 13 augustus 2012 op 22:16

Het zal wel aan mij liggen, gezien andere reacties, maar die laatste zin, lachen!
Nog mazzel dat het naast je oor was, toch?

Mup · 14 augustus 2012 op 14:30

😆
Dacht eerst; nee! ze gaat overstag, ze laat de mug steken, maar gelukkig was de 2 euro goed besteed!

Groet Mup

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder