Halleluja! Het is 2007. Nieuw jaar, nieuwe kansen, zeker twee voor een euro. De trends liggen namelijk al een tijdje paraat in handige grijpbakken naast de kassa’s van de marketing. Tweeduizend en zeven is het jaar van: leggings, H&M, noppen en het nieuwe idealisme. Jammer: spiritualiteit kan de vuilnisbak in. Het goede nieuws is dat we er religie voor terug krijgen. In de stichtelijke lijn is dit jaar optimisme in en pessimisme uit. Ook de koning van optimisme, Jan Smit, is [i]hot[/i] verklaard. Als rechtgeaarde trendy persoon wordt het dan ook eenvoudig te volgen. Het vooruitzicht van Jan Smit die, in een genopte, strakke legging van de H&M, religieuze liederen ten gehore zal gaan brengen, doet toch ieder hart oprispen van vreugde?

Wat er met de modieuze sierhondjes – die al in 2006 lustig ronddrentelden – gaat gebeuren, is onduidelijk. Hopelijk zullen ze in 2007 het hoogtepunt van hun populariteit bereiken. Ze zijn de barbiepoppen onder de viervoeters, totaal uit proportie, maar vreselijk doddig. Ze drentelen zo braaf en leuk gekleed naast de leukste, meest bewuste mensen. Ze laten zich ook zo flexibel en multifunctioneel als decoratief handenwarmertje gebruiken, om even niét te hoeven lopen. Ik wens ze zeker een ‘in’ jaar. Als je zo’n snoeperig [i]hasbeen[/i] diertje aan een boom bindt, valt ze er namelijk vreselijk bij in het niet.

Op politiek vlak gaat Rouvoet’s Unie het helemaal worden dit jaar. Een partij die tegen euthanasie, tegen abortus, en voor de doodstraf is, dat is precies wat Nederland nodig heeft. Bewezen logica op basis van een oud geschrift. Ook geheel in lijn met de nieuwe beleving van religie in 2007. [i]God is Hot[/i], en Nederland heeft straks een geweldig C-blok om de hang naar die trend goed tot uiting te kunnen brengen.

De schrijver van een boek dat nog boven de hippe Bijbel is geëindigd en als indrukwekkendste boek ooit is verkozen in 2006, is dan juist weer niet in het komende jaar. Trends kunnen hard zijn… Erg jammer, dat wel. Met precies het innemende koppie dat past bij de leuke, spontane, seksueel bevrijde man heeft hij met zijn hete piemel een ode aan zijn overleden vrouw geschreven en is daarvoor rijkelijk beloond. En dat als Brabo in Amsterdam! Geen geringe prestatie, maar het is even mooi geweest. Kluun, we zullen je missen. We krijgen er Jan Siebelink en Joris Luyendijk voor in de plaats, maar of die echt die grote onderbroek zullen kunnen vullen, valt nog te bezien.

Met de recente verkiezing van Kluun’s boek is de laatste nieuwe ster van 2007 al bij voorbaat uitgekristalliseerd. De gemiddelde Nederlander (m/v). Leuk mens, goede smaak en volgens onze geweldige minister-president tot over de oren in de slappe was; het gaat goed met ons. Dat de gemiddelde Nederlander met zijn uitpuilende portefeuille maar moge prevaleren. Ik heb er, kortom, zin an*. Het belooft een goed jaar te worden.

[size=xx-small]Bron: trendlijst 2007, opgesteld door het ANP[/size]

———————————————–
[size=xx-small][i]*Spelling op gevoel is hip in 2007. Corrigeren is zó 2006.[/i][/size]


12 reacties

arta · 1 januari 2007 op 15:52

Geweldige column!
En nu vlug naar de kapper: Ik las vanochtend dat de platinablonde boblijn “hot” is in 2007. Dan kan ik natuurlijk niet achterblijven…
😀

pally · 1 januari 2007 op 15:58

Mooi de trends met knipoog beschreven, Dees!

Alleen die hondjes heb ik niet gezien in 2006.
Ben ik soms een provinciaaltje of word ik zo kippig? 😮
En die Kluun ik ben blij dat we daar vanaf zijn. 🙁
Verder heb ik reuze zin in 2007.
Al was het maar om te schrijven…

groet van pally

SIMBA · 1 januari 2007 op 18:28

[quote]Jan Smit die, in een genopte, strakke legging van de H&M[/quote] 😆

Maar…Jan Smit heeft een eigen kledinglijn bij C&A las ik….dus die zal geen H&M aantrekken.

Ook zonder uitpuilende portefeuille heb ik zin in 2007, we maken er weer iets van!

WritersBlocq · 1 januari 2007 op 20:14

Supergoed weer Dees! Hopelijk wordt jouw jaar net als je schrijven, dan kan het niet kapot. Die Rouvoet vind ik trouwens een topper; jammer dat ie bij de verkeerde partij zit 🙁

[quote]*Spelling op gevoel is hip in 2007. Corrigeren is zó 2006.*[/quote]

* Voetnoten zijn zó 2006 :lach:

pepe · 1 januari 2007 op 20:55

Een column met razende snelheid, ik hoop het jaar 2007 niet zo snel voorbij schiet en we nog veel van jouw schrijven mogen genieten.

KingArthur · 2 januari 2007 op 10:12

Ben geen trendwatcher evenals geen trendhopper. Maar mogelijk komt een jaar dat ik ooit nog eens hot ben. Ik gok dat dit 2067 zal zijn.

Bitchy · 2 januari 2007 op 11:58

Ik heb jouw column bij mijn lijst van goede voornemens gelegd, want ik wil ook wel een keer op een hete lijst staan 😉

Kees Schilder · 2 januari 2007 op 17:29

Kwam jan Shit vanmorgen tegen.Dronken uiteraard.Hij vertelde dat hij een babylijn gaat opzetten.Voor een slampamper als jij moet een retro pamper ontwikkelen niet moeilijk zijn, zei ik nog.Daarna begon ik over leggins maar hij waggelde al weg.
Goeie column weer

Li · 2 januari 2007 op 21:42

Een spekgladde column Dees. Met een perfecte balans tussen vooruitzicht en terugblik. Ik gruwel van trends en ik voel me thuis in oude vertrouwde spulletjes. Als dat maar geen trend wordt 😡

Li

DriekOplopers · 2 januari 2007 op 22:32

Dees, ik bewonder je schrijfkunst![quote]Doddig[/quote] Dat woord…

En speliling zonder uatomatshce spellingckeckecker is natuurlijk halameel toppie onna 2007 :lach:

Driek

KawaSutra · 3 januari 2007 op 01:33

Ik moet toch die trendlijst eens gaan bekijken want het grootste deel van jouw column zegt me helemaal niets. Wie is bijvoorbeeld Jan Smit? 😀

Mup · 31 januari 2007 op 15:36

Leggings terug? Nee!!! Nu kom ik helemaal niet meer terug,

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder