De Aldi. De thuisbasis van de gewone, beneden modale mens en/of de mens met een prioriteitenlijstje dat niet begint met duur voedsel, een bepaald merkje.
En/of de mens met een conflict in de anale fase. Volgens Freud levert dat oa. op dat je moeite hebt met weg geven, uitgeven van geld. Ik behoor bij de mensen die duur voedsel ergens onderaan heeft geplaatst. Ik loop de winkel binnen en zie twee lange rijen. Wat ik nodig heb zijn twee pakken magere melk. Aan de rijen te zien zal ik lang moeten wachten voordat ik met die pakken de winkel kan verlaten. Om het wachten iets meer de moeite waard te maken pak ik naast de pakken melk, twee ontbijtkoeken,rozijnen (mijn chips ) en zeven granen ontbijt. Ik sluit me aan achter een vrouw met een kind van 2…mooie blonde krulletjes. Ze speelt met de mobiel van mama. Het is wachten op een verveelmoment van het kind…en die komt al ras. De mobiel wordt met een brulletje op de grond gegooid. Het kind is vol kracht,maar nog niet bij machte om het mobieltje kapot te gooien. De moeder raapt de mobiel op en kijkt me glimlachend aan. Ik gooi haar wat begrijpende woorden toe “ze is het natuurlijk zat”.. De moeder glimlacht. Wie niet denk ik zuchtend. Ik sta weer in de verkeerde rij en probeer mijn lot rustig te ondergaan. Laat me afleiden door het vet en calorieën verhaaltje op de ontbijtkoeken en kijk vervolgens wie er binnen komen. Een vrouw met wallen, van die wallen die als golfjes onder ogen staan, vleesgeworden golfjes. Hoe hard deze vrouw ook grijnst, ik zie alleen de wallen en denk “zal ze moe zijn van het leven?” en daarachter een jonge knul, hij kijkt de rij langs, zijn ogen vallen op mij en ik zie interesse in zijn ogen. Leuke knul, fris en jong, maar ik lees niet veel diepgang in die ogen. Met een raar schudje van mijn hoofd belanden mijn ogen op mijn schoenen. Shit, ze zien er niet uit. Schoensmeer heb ik nodig. Ik kijk om me heen, waar zou hier schoensmeer liggen? Ik moet wachten tot ik mijn spullen op de band heb, dan kan ik weglopen..
Als ik mijn handen niet zo vol zou hebben, had ik mijn sms’sjes kunnen herlezen, vooral die ik gestuurd heb aan heer R. Beeldend, poëtisch van aard. Ik kan genieten van mijn uitingen van verliefdheids gevoelens. Ik ben een dwaas als ik verliefd ben. Ik roep de berichtjes in me op en glimlach…”ik droom ons in de trein, eerste klasse, schuifdeuren dicht,de zon komt binnen, jouw gezicht dichtbij me, we lezen elkaars ogen, rust en wonder”….wellicht geen meesterwerk, maar wel mijn werk…een zacht en vredig gevoel maakt zich meester van me. Ik glimlach en zie het beeld van hem en mij in trein voor me. We kussen. In werkelijkheid kijk ik verliefd naar mijn ontbijtkoeken. Daar wordt ik me pijnlijk van bewust als tussen het dromerige gevoel door een ander gevoel zich opdringt, ik wordt aangekeken….door de frisse,jonge man. Hij staat in de andere rij op dezelfde hoogte of eigenlijk verte, we zijn beide behoorlijk ver weg van de kassa. Ik ruk mezelf weg uit de droom.
Ik behoef nog afleiding, de rij is na minuten wachten verlost van twee personen, nog…8 te gaan.
Ik snap niet hoe normale mannen mij interessant kunnen vinden? Omdat ik zo normaal oog of juist omdat ik niet normaal oog? Kunnen ze niet zien wat ik nodig heb ? of zien ze dat beter dan ik? Ik denk toch echt te weten dat ik een doldwaas,intelligent persoon nodig heb naast me. En de frisse jongen lijkt daar niet onder te vallen. Misschien wordt het tijd voor een button. “saaie mannen mogen doorlopen” . Of het helpen zal. Sommige mensen dichten zichzelf van alles toe.


3 reacties

Martijn · 6 april 2003 op 13:36

Wat een leuke winkel die ALDI.
Je komt nog eens iemand tegen.
De enige die ik tegenkom bij de Albert Heijn is de butler van de buren.

Effe serieus. Wat ongelooflijk grappig!
Maar ook herkenbaar. Met name de lange rijen voor de (enige) kassa.

Erg goed!!

Groet Martijn..:-D

Kobus · 6 april 2003 op 14:39

Wel eens aangesloten bij de kortste rij, en dan merken dat de nieuwe cassiere een papierrol moet verwisselen ? En als je eens achter mij in de rij staat…Neem gerust een stoel mee. (Zie ook column ‘ouwe lul’). Al die lui die alleen maar komen vanwege de gratis hapjes, die dan weer weggespoeld worden met ook al gratis koffie. Voor het goede fatsoen kopen ze dan maar een pakje servetten om hun mond af te vegen. En zijn ze kwaad als je ze niet ff voor laat gaan. 😀

Godspeed · 7 april 2003 op 08:01

[quote]Met een raar schudje van mijn hoofd belanden mijn ogen op mijn schoenen.[/quote]

Het klopt dus dat vrouwen, naar het kruis van de mannen kijken! en blijkbaar was dit kruis niet goed gevuld anders zak je niet af naar de schoenen.:-D 😀

[quote]Kunnen ze niet zien wat ik nodig heb ?[/quote]

Als je met een ontbijtkoek staat te spelen aan de kassa niet, probeer eens om een komkommer te jongleren. 100% kans dat de mannen in de winkel dan wel aandacht voor je hebben.
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Groetjes,

Dr. Godspeed
:pint:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder