Schichtig kruipt hij langs plinten en muren. Op zoek naar zichzelf. Zodra hij zichtbaar wordt ontstaat paniek. Vliegensvlug rent hij dan naar zijn hol. Met gespitste oren beluistert hij zijn omgeving. Bij het piepen schrikt hij zelf het meest. Angstig bekijkt hij de wereld met gitzwarte ogen. Zijn snorharen trillen bij elke stap die hij verzet. We kennen hem allemaal. Hij zit ergens diep verborgen in ons allen. De bange grijze muis. Wat een verschil met koning tijger. Doelgericht jaagt hij op zijn prooi. Wie hem ontmoet zal nooit vergeten. Spiegelend in zijn netvlies lust hij je rauw. Slinks en berekenend besluipt hij zijn vijand. Sabelt met scherpe nagels alle weerstand neer. Slechts gekooid is deze tijger een leuke poes. Sta deze jongen niets in de weg. Dit beest krijgt alles gedaan. Hoedt u voor de carrièretijger.

Met gevaar voor eigen leven, sprint en jaagt de carrièretijger door zijn bestaan. Gestresst, gromt en klauwt hij om zich heen. Hij is voor geen kat te vangen. Achterdocht en alertheid houden hem op spanning. Voortdurende waakzaamheid geeft hem een chronisch slaaptekort. Het is lonely at the top.

Na een jachtige dag vindt hij eindelijk rust, hoog in een verlaten boom. Hij droomt van muizen die onbekommerd drentelen, onder aan de wortels van zijn boom. Muizen die speels hun grijze muizenleven leven en elke nacht weer terugkeren in een vertrouwd warm nest. In zijn droom lijdt de carrièretijger een rustig en vredig leven.

Maar zijn droom wordt wreed verstoord. Onder aan de boom laat een grijze muis gillend van zich horen. Hij is zijn grijze muizenleven spuugzat en springt bijna uit zijn vel. Hij wil net als de tijger een zwartwit gestreepte oranje vacht en gevaarlijke tanden. Zijn dromen moeten bewaarheid worden. Hij wil het liefst schlemielige poezen laten panikeren. Hij wil stijgen op de ladder van het dierenrijk. Aanzien en respect wil hij vergaren.

‘Hee, jij daar, lui tijgervel’, roept de grijze muis stoer naar boven. ‘Kan ik misschien morgen met jou op jacht? Ik verveel me wezenloos en wil vooruit. Mag ik bij jou in de leer? Ik kan goed snuffelen en drijf bijna alle vrouwen tot waanzin. Misschien kunnen wij onze krachten bundelen.’

De carrièretijger ziet zijn kansen schoon. Een langgekoesterde droom gaat in vervulling. Eindelijk kan hij zijn talenten doorgeven. Zijn jagersinstinct en carrièredrift gaan niet verloren. Hij prijst zich gelukkig met de grijze muis als leerjongen en metgezel.
Een dag later zet de stoere grijze muis zijn eerste grote stappen in de jungle van het wilde dierenrijk. De tijger toont hem trots de weg.

De zoek- en leertochten zijn een waar avontuur. De grijze muis is een gedreven leerjongen en leert snel de fijne kneepjes van het carrière maken. Exploreren en netwerken is zijn devies. In no time schoolt de grijze muis om tot carrièretijger en laat woel-, veld- en spitsmuizen ver achter zich. Door om te scholen maakt de grijze muis zijn dromen waar. Geen enkele poes hoeft hij meer te vrezen. Hij is een supermuis.

[b][url=http://www.wdr.de/themen/kultur/rundfunk/10jahre_wdr_online/wdr_multimedial/infobox/data/wdr_multimedia/maus_400q.jpg]Mien[/url][/b]

[img align=left]http://www.iselinge.nl/Scholenplein/pabolessen/99002cgenetisch/supermuis.gif[/img]


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

5 reacties

pally · 29 december 2008 op 09:59

Het verhaal hoe iedereen opgeteld hetzelfde geheel is, alleen de tijdstippen verschillen.Maar het kan toch nog anders, Mien? Dat de muis gaat tijgeren buiten zijn dromen?En het wordt ook nog vervolgd , ben benieuwd naar je verdere muizenissen. 😀

groet van Pally, die wel houdt van fabels

Anne · 29 december 2008 op 13:07

Het mooiste vind ik het beeld van de muis die schrikt van zijn eigen piep. Herkenbaar 😀

doemaar88 · 29 december 2008 op 13:57

Grappig stuk, Mien. Origineel ook 😀

[quote]Bij het piepen schrikt hij zelf het meest.[/quote]
😆

KawaSutra · 30 december 2008 op 21:10

Waarschijnlijk tijgert hij ook ongestoord onder de bekende muizenval door.
Leuk verhaal Mien!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder