Toen ik mijn vrouw leerde kennen hadden we geen tijd voor voorspel, we waren verliefd en daar paste voorspel niet echt bij. Op elk moment van de dag als er iemand zin had werd de daad meteen ten uitvoer gebracht, en aangezien de ook vaak in openbare gebieden gebeurde, moesten wij het voorspel vaak overslaan. In de auto onder het rijden, op een stille veldweg in de auto, in het korenveld alwaar we enkele graancirkels hebben gemaakt aangezien we hier elke avond kwamen, in de autokino tijdens een familie film (er was geen stille veldweg in de buurt), bij mijn schoonouders op de bank 2 minuten na dat die naar bed gingen, op de WC, in de lift, in de sauna, op het fitness apparaat, in het zwembad, onder de zonnebank( niet te vaak doen anders ben je alleen van achter bruin), op het aanrecht, op een centrifugerend wasmachine (tip), natuurlijk gewoon gezellig op de bank, en daarna ook nog in bed. Er was geen plekje veilig in die tijd, en wat hebben we daarvan genoten.

Dit was in de tijd dat het gemiddelde op 5 maal per dag lag, en ik voor alle mannen met kinderen het gemiddelde hoog hield. Die tijden zijn inmiddels voorbij, aangezien de vrouwen in het algemeen na enkele jaren de drang krijgen om kinderen te baren. Nadat de eerste er uitgeperst was en de littekens(inknippen) geheeld waren dacht ik het oude spel tempo weer op te pakken, maar daar kwam toen een kink in de kabel. Bij vrouwen verdwijnt de zin ( er is geen tijd meer voor), en deze zijn dan volledig gefixeerd op de baby, en daarna gebeuren er nog meer enge dingen.

Er zijn natuurlijk vrouwen die nu roepen, dat we het de vrouw wat beter naar hun zin moeten maken, en dat we een gezellig avondje moeten plannen en van het een komt het ander…….
Fout dames, in de genen van meeste vrouwen zit namelijk een of ander knopje wat na de bevalling omschakelt en je vrouw verandert in een moeder.

Wat is nu het kenmerk van een moeder: Een moeder heeft een of meerder kinderen, met als eerste prioriteit de kinderen. De kinderen mogen dus nooit iets te kort komen, en de dagelijkse gang van zaken is voor enkele jaren alleen nog maar afgestemd op de kinderen.
Een ander fenomeen is dat de kinderen er altijd keurig bij moeten lopen, dit resulteert in veel extra was.
Nog een aardigheidje is dat het huis ten alle tijden opgeruimd moet zijn, en er van de vloer gegeten kan worden.
Indien er een keer niet gedweild is, ontstaat er ongewild een schuld gevoel en zal er laat op de avond toch nog gedweild moeten worden. De man moet dan natuurlijk oppassen dat hij niet door het verse dweilwerk loopt, want hier staat een zware straf op.
De kinderen naar oma brengen is een optie, maar de rust die dan ontstaat is ideaal om de boel nog eens extra te poetsen zodat het huis er weer voor even pico bello bij ligt.
Samen een DVD-tje kijken is ook al uit den boze, omdat er altijd strijkwas ligt, en die moet natuurlijk ook gedaan worden, omdat anders er geen schone kleren in de kast liggen en dat is ontoelaatbaar, aangezien de kinderen er toch netjes bij moeten lopen.

Conclusie: Een moeder heeft een chronisch gebrek aan tijd, zeker als ze er ook nog een baan bij hebben.

Natuurlijk roepen nu weer een paar vrouwen dat de man ook de strijk kan doen. Daar zit wat in, maar dan moet mijn vrouw de film alleen kijken en dat is toch ook niet de bedoeling, trouwens ze zou hoogstwaarschijnlijk de ramen gaan lappen in de tussentijd. Daarna zou ze alles opnieuw doen omdat ik de was dan verkeerd heb gevouwen.
Zonder “het grote huishoud handboek” met ISO certificering goedgekeurd door “de vereniging van alleenstaande mannen” ga ik me niet in het huishouden mengen, dat kan alleen maar fout gaan.

Ik denk dat moeder zijn, het zwaarste” beroep” is wat er bestaat, petje af voor alle moeders die dezelfde symptomen vertonen.

Als een top-manager in het bedrijfsleven iets niet bevalt, dan kan hij de mensen ontslaan, of een consultant inhuren en de boel reorganiseren. Een moeder zal haar eigen kinderen niet “ ontslaan”, alhoewel er wel af en toe gereorganiseerd wordt en manlief het veld kan ruimen.

En eigenlijk zijn wij mannen toch wel blij met zo’n vrouw die zorgt voor een opgeruimd huisje de kinderen er netjes bij lopen, en alles op rolletjes loopt, alleen moeten we wel oppassen dat we niet overbodig worden.

Dus de volgende taken doen wij met alle plezier: hond uitlaten, auto’s wassen, vuilnis buiten zetten, de tuin bijhouden, de auto met boodschappen uitladen of eventueel zelfs de boodschappen doen, genoeg geld mee naar huis nemen, kinderen naar bed brengen, en de allerbelangrijkste luisteren als de vrouw wil praten. Het beste is dan om de TV uit te zetten zodat je niet wordt afgeleid, luister aandachtig en laat haar uit praten.

Indien er nu mannen zijn die zelf deze laatste taken niet (hoeven te) doen, en tarzan ligt al in het nachtkastje, dan kijk uit.

Ik ben nog steeds erg gelukkig, en wat betreft de sex, dat gebeurt nu op de meest onvoorspelbare momenten.

Godspeed
:pint: :pint:
Die vanmorgen van zijn overtollig zaad werd verlost.


6 reacties

Kees · 12 maart 2003 op 16:56

Ik ben zelf een voorstander van “het droogrijden van de auto” na de wasbeurt. Ideetje dat ik heb overgehouden aan postbus 51.

godsgift · 12 maart 2003 op 18:04

Heel leuk , kon me lach niet inhouden .Maar heb wel zoiets van ach gossie naar mannen toe 😀

Yannick · 12 maart 2003 op 21:16

Godspeed weet je wat je nu gedaan hebt!

Je hebt net een vrouw heel ongelukkig gemaakt want na het lezen van deze column heb ik besloten dat ik geen kinderen wil.

Godspeed · 13 maart 2003 op 11:00

[quote]na het lezen van deze column heb ik besloten dat ik geen kinderen wil.[/quote]

Wacht maar tot je de ware tegen komt, Yannick.
Dan ga je ook voor de bijl.

Trouwens, ik hoop dat ik later bij een van mijn kinderen kan gaan inwonen, omdat er dan bij de bejaardenoorden lange wachtlijsten zullen zijn.
(zie “anonieme boosheid”)

T-Konijn-van-Mercurius · 13 maart 2003 op 11:58

Ahhhh… Niet alleen ik ben een konijn, maar jij ook! 😛

Bedankt voor al je tips! En ik zal er nog extra van blijven genieten, aangezien ik nu weet dat, als er kinderen komen, het af blijft hangen van de onvoorspelbare momenten (ook leuk).

Pfff… nog [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=247]264 dagen te gaan… [/url] 😕

Kees Schilder · 13 maart 2003 op 23:12

Luisteren als de vrouw wil praten? Zelfs de TV uitzetten? Nou moet je niet gaan overdrijven Godspeed. Op die manier blijft de was liggen, wordt er niet meer gestreken enz.Laten we de zaken wel effe up-tonic houden ja? 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder