Lopend over straat krijg ik opmerkingen naar me hoofd geslingerd als: “hey babe” “wat doe jij vanavond” “wat is jou telefoonnummer” “dame van het goed leven” “Pssssstt” of nog de meest originele “woehoee”. Mannen en hun pick-up lines *zucht*. Vroeger deed ik nog bijdehand door er nog op te reageren “dames van het goede leven” (toen ik met een vriendin van mij samen wandelde) met “heren van het slechte leven”. Maar ik vraag me toch sterk af of hun de clou snapten. Tegenwoordig doe ik er beperkt moeite voor door te rollen met me ogen, een grommend geluid te maken en gewoon weg te lopen.

Werkelijk, wat wordt er nou verwacht op een opmerking als “wat is jouw telefoonnummer”? [i]‘Oh ja wacht maar even ik zal het even geven. Ohja en wil je me huisadres misschien ook? Zodat je me wat makkelijker kunt stalken en niet te vergeten me midden in de nacht opbellen als je dronken bent.’[/i]
Of “Wat doe jij vanavond?” [i]‘Dan lig ik vast naast jou in bed, maar je zult toch vast niet denken dat ik een slet ben, toch?’[/i]
Of “Woehoee” [i]‘Ja joehoe ik vind jou ook een lekker ding hoor. Zal ik je mijn nummer geven of geef jij de jouwe?’[/i]

Denken mannen nou echt dat vrouwen zich zo gevleid voelen? Dus eigenlijk als ik het zo bekijk ben ik al zo vaak beledigd door al die complimenten. Het vreemde is dat zowel jong als oud denkt dat ik wellicht interesse in hen zou hebben. Anderhalve week geleden vroeg een jongen nouja eerder een jongetje van zo rond de 13 denk ik, of hij mijn telefoonnummer mocht hebben. En een week terug vroeg een oudere man (die nota bene oud genoeg was om mijn vader te kunnen zijn) of ik met hem uit eten wilde gaan. Ik vraag me toch sterk af wat voor indruk ik wek als mensen mij zien, vooral als ik dit soort reacties krijg.

Ik zou gewoon willen dat ik een normaal gesprek aan kon knopen zonder dat er werkelijk iets van mijn kant verwacht wordt. Al is het maar over het weer een normaal gesprek in de weet dat hij gewoon wil praten en verder niks. Ik vind namelijk dat je eerst een iemand goed moet leren kennen voordat er zelfs maar plaats is voor romantiek. Eerst vrienden worden en dan liefde, want eerlijk gezegd dat ‘liefde op het eerste gezicht’-gedoe daar geloof ik dus niet in. Waarom is het nou zo’n taboe dat mannen en vrouwen geen vrienden kunnen zijn? Als je vrienden wil worden denkt of de man zelf of de omgeving dat je iets heel anders wil. Sorry hoor, maar zo snel ga ik niet.


11 reacties

arta · 20 augustus 2007 op 16:18

[quote]Maar ik vraag me toch sterk af of hun de clou snapten. [/quote]
[quote]Lopend over straat krijg ik opmerkingen naar me hoofd geslingerd [/quote]
hun??? Me hoofd??? twee van de meerdere tenenkrommende fouten!!!
Dit is een column en geen MSN!

En ach, de inhoud… ik vind het een beetje overtrokken en niet op de grappige manier…

fjag2003 · 20 augustus 2007 op 17:04

[quote]wat is jou telefoonnummer[/quote]

[quote]of hun de clou snapten[/quote]

[quote]wil je me huisadres [/quote]

etc etc…
Inderdaad; dit is een columnsite, géén MSN.

[quote]Sorry hoor, maar zo snel ga ik niet.[/quote]
Fijn voor je, maar wat wil je hiermee duidelijk maken?

DriekOplopers · 20 augustus 2007 op 18:33

Grote genade, wat een vullis…

Ik weet wel een fijne pick-up line:

Zal ik je bij mij thuis effe een lekker potje Nederlands leren? :eh:

DreamOn · 20 augustus 2007 op 18:38

Misschien kom je een leraar Nederlands tegen; dan zou ik zéker meegaan, als ik jou was! 😀

Groetjes DO.

Avalon · 20 augustus 2007 op 19:17

Prachtig… dat samenspel tussen MSN-taal en een column! Fantastisch om weer de duizendste column te lezen over dit onderwerp. Ik vind het vooral geweldig hoe je toch die humor erin verwerkt hebt. Gewoon meesterlijk… wat zit je haar trouwens leuk…

lagarto · 20 augustus 2007 op 19:32

Ik vin um wel leuk hoor Sem. Plak er is een foto onder, dat wordt mode en misschien kan ik je dan wat antwoorden op je vragen geven.
“Adios” Lagarto

pally · 20 augustus 2007 op 22:26

Te slordig om iets over te willen zeggen.

SIMBA · 21 augustus 2007 op 08:27

Sem, heb jij dit zelf geschreven of je kleine zusje? Ik heb jouw andere columns er nog eens op nagelezen en die waren echt beter dan dit!
Als columns zo slordig als deze worden afgeleverd, worden ze op een gegeven moment niet meer gelezen als jouw naam erboven staat.

Ma3anne · 21 augustus 2007 op 10:15

[quote] krijg ik opmerkingen naar me hoofd geslingerd [/quote]
Na deze zin was ik meteen klaar met lezen. Sorry.

dj_Eddy · 21 augustus 2007 op 15:55

Een paar schrijffoutjes in het begin daargelaten, vind ik dit eigenlijk wel een goede column. Met name de laatste twee alinea’s heb ik met plezier gelezen en geven duidelijk weer hoe je tegen vriendschap en liefde aankijkt.

Shitonya · 21 augustus 2007 op 19:23

please somebody shoot me..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder