Transportplanners zijn mensen die ogenschijnlijk alleen in de telefoon praten, de enige ondersteuning hierin is hun andere hand onder het hoofd. Die hand wekt de illusie dat de toehoorder constant de verschrikkelijkste dingen krijgt toegesproken waarbij het hoofd ondersteunt dient te worden. Soms hangt aan beide oren een telefoonhoorn waarbij de planner zich als doorvoerstekker laat gebruiken, letterlijk het ene oor in en het andere oor uit; als je daarbij ook nog iets tegen ze zegt stemt hun antwoord zelden tot nadenken. Het zijn in feite klonen van een manager die ik in een ander verhaal al eens heb beschreven. Planners hebben echter te weinig tijd om zich de rare gewoontes van hun leidinggevende managers aan te meten. Één duidelijke afwijking valt direct op: alles kost geld! Wil je door hun iets laten uitvoeren dan krijg je prompt een rekening gepresenteerd.

Mijn angst zit hierin dat als ik hun goedemiddag wens zij ogenblikkelijk hun digitale zakrekenmachientje pakken om al mompelend wat toetsen in te drukken en mij breed glimlachend vertellen wat deze wens mij kost. Hallo jongens, Oh, hallo, tik-tik-tik da’s dan € 2,75; spaar je zegeltjes? Doorgaans zijn hun prijzen scherper. Verbazingwekkend is hoe alles gewoon doorgaat in ogenschouw genomen dat als je ze nodig hebt, ze er niet zijn.

Ik moet dit eigenlijk objectiever weergeven

Planner, een bijna niet te definiëren roeping, ze zitten tussen wal en schip; tussen niets en afwezig. Een bezoek aan hun afdeling leert dat er zelfs twee zitten, ze planten zich ongemerkt voort. Je kunt het vergelijken met amoeben: hoe meer je er op in hakt hoe meer er komen. Echter, in tegenstelling tot amoeben gaan planners nooit meer weg. Niet dat ik iets tegen ze heb hoor want het zal wel weer over gaan denk ik, maar dat hoeft nog geen voordeel te zijn.

Af en toe is er dan echt eentje weg, onder het mom van factureren zit hij naast een mooie
Secretaresse, verscholen achter een stapel formulieren zonder acht te slaan op hetgeen naast hem zit. Al zal hij, alert als hij hierop is, niet schromen om als de situatie het toelaat een snelle blik te werpen in het decolleté van de dame in kwestie. Een enkeling verdenk ik er zelfs van z’n pennenbakje expres op de grond te gooien om zodoende een excuus te hebben om de grond af te struinen; en om met een snelle geroutineerde blik onder het bureau aan de overkant na te gaan of er niet een bevallig benenpaar is waar te nemen.

Planners zijn de belichaming van de ondergang van onze wereld en daarmee bedoel ik dingen als je helemaal in het leer steken om je vervolgens op een motor uit de voeten te maken of met een geproportioneerd lichaam in een te klein autootje plaatsnemen; persen is een beter woord. Op dit punt beginnen ook planners met het suggereren van snelheid. Het zijn allemaal perversiteiten en ter compensatie na een dagje kantoor zijn dit de broodnodige ontladingen van de geest. Het resulteert in geestverruimende hallucinaties. Zij zijn goed bezig met zichzelf.

Het zegt mij niets, onder deze noemer wordt mij een beetje teveel gerechtvaardigd.

Masturberen kun je op de zelfde manier rechtvaardigen maar daar kun je tenminste comfortabel bij gaan liggen.


4 reacties

KawaSutra · 13 juni 2008 op 16:05

Het is vast een rake typering van planners, maar wat hebben ze jou misdaan? 😀

pally · 14 juni 2008 op 09:37

Of het nou planners zijn of kruideniers die je beschrijft, Prlwt, ik vind dit ongelooflijk geestig beschreven, alleen die inleiding al!

[quote]Die hand wekt de illusie dat de toehoorder constant de verschrikkelijkste dingen krijgt toegesproken waarbij het hoofd ondersteund dient te worden.[/quote]
😆 😆

groet van Pally

arta · 15 juni 2008 op 16:43

😆
Ik lag ook blauw, vooral gezien het feit, dat mijn vriend planner is, transportplanner om precies te zijn…:lol:

Prlwytskovsky · 15 juni 2008 op 20:46

@Kawa: Niets hebben zij mij misdaan. Ik ben zelf een interim planner dus ik weet van de hoed en de rand.
Collega’s vroegen mij een stukje te schrijven en door mijn bril naar planners te kijken. Vandaar.

@Dank voor jullie reacties. Ik ben blij dat ik mensen hiermee aan het lachen kan krijgen. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder