Ooit vormde de ‘onderlinge waarborgmaatschappij’ een schoolvoorbeeld van solidariteit: velen legden kleingeld in om de calamiteiten die enkelen overkwam financieel te compenseren. Tegenwoordig is verzekeren vooral risicomanagement, hetgeen met zich meebrengt dat als je als consciëntieuze verzekerde maatregelen neemt die het schaderisico beperken, minder premie betaalt dan de losbol.

Deze maand kiezen we onze nieuwe zorgpolis. Ziektekostenverzekeraars zijn belangrijke zorgfinanciers met macht, kunnen dus voorwaarden stellen die de zorg betaalbaar houden, bijvoorbeeld door meer preventie te eisen.

De politiek durft dat niet, die is druk met pappen en nathouden en uitsluitend geïnteresseerd in de hoogte van het eigen risico.

* * *

Lees of luisterkijk meer #BinnenDoorDenkers op https://robertbeernink.nl/sub/binnendoordenker/

Categorieën: Hokusai bon

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn motto: elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.

1 reactie

Nummer 22 · 18 december 2021 op 16:29

Tsja, de Onderling ‘s-Gravenhage is er ook. Een polis uit 1955 is nog actueel maar ik ben nog lang van plan in het land der levenden te verkeren, maar dat terzijde. Ik wens je een mooi en gezond 2022

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder