Dit jaar is er wel heel veel veranderd. Ik merkte het tijdens mijn vakantie.
Deze zomer zat ik voor het eerst 2 uur te wachten. Voor vertrek, werd alles gecontroleerd en werd mijn achterste onder een scherpe hoek met zeer hoge snelheid in een zachte stoel gedrukt. Juist Yannick heeft gevlogen! Je verwacht scherpe controles op het vliegveld, maar dat valt reuze mee. Ff door een metaaldetector, paspoort bladeren en klaar. Dat was in Eindhoven. Bij aankomst in het Turkse “Bodrum” ging het al een tikje anders. Er zat een besnorde douanier nijdig te kijken bij het plakken van de visum stikkers. Natuurlijk keek hij door het paspoort of ik niet toevallig Osama Bin Laden was en toen kreeg ik het terug.

Joepie ik ben in Turkije! …Nee hoor ik ben nog niet door de douane. Nee? Nee inderdaad nog niet. Bij een volgende balie zat een volgende besnorde man nors te wachten. Voor de 2de keer overhandig ik mijn paspoort, hij kijkt, en hij blijft kijken. “Jaaaaaaanik?” vraagt hij. Omdat ik geen zin heb om lastig te doen over de uitspraak van mijn naam knik ik maar bevestigend. Hij begint te slaan op het toetsenbord van zijn computer, waarschijnlijk om te kijken of mijn naam geen alias van Osama Bin Laden is of om te kijken of ik nog parkeerbonnen open heb staan. Geen van beide dus wordt mijn visum afgestempeld, de klok tikt en ik heb 3 maanden om weer weg te komen, anders kom ik er helemaal niet meer weg.

Zover is het echter nog lang niet. Eerst nog de vakantie zelf. De vakantie was geweldig. Zelfs leerzaam. Niet alleen de gebruikelijke portie cultuur en geschiedenis. Nee zo leerde ik heel veel dingen die vele ook nog moeten leren.

Zo leerde ik dat een groot deel van de vooroordelen, die we hebben tegen Turken totaal niet kloppen. Het zijn helemaal geen luie mensen, die hier lekker een uitkering komen trekken. De barman in ons hotel H. was een zeer aardige man. 26 jaar en zeer grappig. Regelmatig kreeg ik van hem een “small beer on the house” en nu denk je natuurlijk “small” haha, maar dat is nog meer als het standaard pilsje in de kroeg hier. Gelukkig wordt je van Turks bier niet dronken. (Dus Godspeed blijf jij maar hier in Nederland). Er zit net zo veel alcohol in als hier maar je merkt er niks van. Zeer handig als je vroeg op moet.

Daarnaast kreeg ik, als ik mee hielp ze te maken, de restjes van cocktails. Dat mee helpen bleef dan bij het schudden van die metalen mixbus maar toch de restjes waren voor mij. Naast de gebruikelijke cocktails hadden ze er nog een paar. Die waren zo heerlijk als de namen die nu zullen volgen (ja zo hete ze echt). De bittere “sex on the beach” die kun je heerlijk laten volgen door een zoete “Multiple Orgasm” of wat denk je van een “blowjob” die heb ik dus niet geprobeerd, want rum met melk en banaan lijkt me geen goede combinatie. (misschien iets voor het assortiment van je winkel R@@f?)

Verder over het werk. Iedereen kent het wel. Zeurende collega’s die al 8 uur werken en naar huis willen maar nog niet kunnen. Ze moeten nog een half uur… In Turkije gaat het anders. De boven genoemde barman komt om 11 uur achter zijn bar staan en werkt aan 1 stuk door tot 4 uur ’s morgens. Dan sluit hij de bar en gaat hij slapen. Soms vroeger soms later. Hij moet open blijven tot iedereen weg is. Het zelfde geld voor het bedienend personeel. Dan moet je je nog wel bedenken dat ze 7 dagen per week zo werken en maar 200 euro per maand verdienen.

…wordt vervolgd.

In het volgende deel: Zon, zwembad en vrouwen.


3 reacties

Godspeed · 11 augustus 2003 op 14:04

[quote](Dus Godspeed blijf jij maar hier in Nederland). [/quote]

Yannick,

Ik moet je teleurstellen, ik ben al geweest samen met de hele familie.(12 personen)

We hadden All-Inclusive geboekt, en als je nu de catalogi erop na slaat is bij veel hotels de All-Inclusive gewijzigd in All Inclusive Special ( drank alleen gratis tijdens het eten) of Half pension nadat Familie Godspeed een weekje had gebivakkeerd in een 5***** hotel.:pint::pint::pint::pint::pint::pint:
[quote]Regelmatig kreeg ik van hem een “small beer on the house” en nu denk je natuurlijk “small” haha, maar dat is nog meer als het standaard pilsje in de kroeg hier.[/quote]

Jullie hadden blijkbaar al half pension, 2 jaar geleden bestond dat in Turkije nog niet. :-D:laugh::laugh::laugh:

Groetjes,

Godspeed
:pint:

[img align=right]http://www.smilies.nl/party/dance2.gif[/img][img]http://www.smilies.nl/beerchug.gif[/img][img align=left]http://www.smilies.nl/party/dance.gif[/img][img]http://www.smilies.nl/bounce/5.gif[/img][img align=left]http://www.smilies.nl/groot/philips.gif[/img]

Casperio · 11 augustus 2003 op 15:58

Yannick is weer een ‘multiple orgasm on the beach’ verder… Dit keer met drank en wellicht in het tweede deel met een vrouw!?!?
[img]http://www.smilies.nl/person/mensen1/sandrine.gif[/img]

Leuk om weer wat van je te lezen Yannick!
Als ik dit zo lees, dan heb jij een zeer relaxte vakantie gehad in Turkije.

Yannick · 23 augustus 2003 op 16:05

wordt aan gewerkt

Geef een reactie

Avatar plaatshouder