Je hebt mannen en mannen en in principe lijken die niet op elkaar, hoe zeer vrouwen ook hun best doen. Mannen zijn mannen en blijven mannen en allemaal even verschillend. Dan heb je natuurlijk single mannen en getrouwde mannen. Van de laatste categorie weet je zeker dat ze geen gaten in hun sokken hebben, de eerste categorie heeft categorisch gaten in hun sokken. Ik behoor tot de categorie alleenstaande mannen en zoals altijd kijken twee grote tenen me dwars door een gat in mijn sokken aan als mijn vieze poten op tafel liggen. Want alleenstaande mannen mogen dat. Er is namelijk niemand die er wat van zegt en dat alleen al is een zegen. Getrouwde mannen, of mannen met een partner en duurzaam samenwonend – dus gewoon de lul – hebben gatloze sokken omdat meisje lief die zaken regelt. Mannen alleen doen dat niet, die hebben andere prioriteiten. Zoals voor de televisie hangen, voetbal kijken en ondertussen friemelen met je zaakje. Al Bundy, ja precies.

Sokken dus.
Met of zonder gat. Ik heb ze met, vele zelfs. Let wel: links en rechts. Daar gaat wel een tijd overheen. Je hebt een paar sokken, ik koop altijd veel sokken die er qua kleur hetzelfde uit zien, dat is makkelijker met aantrekken. Zo heb je namelijk geen verkeerde sokken aan, wat toch iets is wat vrouwen opvalt als je ze eindelijk in bed hebt. Weg romantiek, want ineens gaat je klerenkast open en val je keihard door de mand. Vrouwen zoeken naar zekerheid en geen vluchtige liefde, mannen wel. Vrouwen willen dat een man nette sokken draagt, althans twee van een gelijke soort en zonder gaten. Voor een man maakt dat niet uit want in bed trek je toch je sokken uit. Tenzij het een vluggertje is misschien. Maar dan kun je ook wel je schoenen aanhouden.

Oké, sokken.
Nieuwe sokken kun je meteen aantrekken en hoef je niet uit de wasmand te halen want daar liggen ze erg handig en altijd bij elkaar. En aangezien ik allemaal dezelfde heb hoef ik ook niet op te letten, maar dat zei ik al eerder. Nieuwe sokken hebben geen gaten. Da’s mooi. Vinden vrouwen ook mooi. En dat is dan dubbel mooi. Wat voor sokken een nadeel is dat er tenen in moeten die nagels hebben en die schijnbaar groeien zonder dat je daarom vraagt. Nog nooit iemand bij de dokter gezien met een klacht dat zijn nagels niet groeiden, ja wel zijn penis maar daar heb je dan weer medicijnen voor. Prima voor in bed, uurtje eerder innemen en hup. Niet vergeten dus mannen. Ook handig zo’n pil als je moet maar niet wil, zeg maar als je hoofdpijn hebt. Je mannetje staat wel hoor na zo’n dosis. Vrouw vermaakt zich en jij slaapt al of zapt. Ideaal. Maar goed die nagels, die moet je verzorgen, vinden vrouwen die zich daar uren mee kunnen vermaken, wat verdomd handig als je eens rustig voetbal wilt kijken en friemelen, met of zonder pil. Alleenstaanden hebben daar geen last van. Die kunnen bankhangen wanneer ze willen. En hebben ook geen pil nodig dan, wat ook wel weer jammer is eigenlijk.

Terug naar de sokken dan maar.
Lange nagels veroorzaken gaten in die sokken bij de grote tenen. Dat is niet erg en op zich heb je daar geen last van. Uiteindelijk gaat de linkersok naar rechts en de rechtersok naar links. De kleine teen is toch te klein om eruit te steken zodat aan die kant een gaatje niks uitmaakt. Zo kun je vrij lang doen met sokken. Als je single bent dan. Als je de lul – met partner dus – bent krijg je al snel de klacht dat je sokken dun worden. Niet eens een gat, nee dun. Vrouwenprobleempje, wat oploopt als de maanstonde weer de intrede doet dan is het helemaal feest. Dan is het niet alleen de sok die het moet ontgelden maar ook je onderbroek en ja, zelfs de boord van je overhemd. Een man alleen draagt geen overhemden, maar een met partner opgezadelde kerel wel, want die heeft zij voor hem gekocht, puur en alleen omdat zij dat mooi vond. Vragen doen vrouwen namelijk niet. Doen wel. Ja, en zeuren.

Maar sokken dus, want daar gaat het vandaag allemaal om. Om een lang verhaal kort te maken: Ik heb nieuwe sokken. Jawel, ook alleenstaanden zorgen goed voor zichzelf en hun voeten. Nu nog die nagels.


15 reacties

KingArthur · 17 oktober 2005 op 17:18

Gelukkig hebben mijn nieuwe sokken altijd wel een gat. Zou niet weten hoe ik ze anders aan kan trekken ;-).

Outsider · 17 oktober 2005 op 17:18

[quote]Van de laatste categorie weet je zeker dat ze geen gaten in hun sokken hebben, de eerste categorie heeft categorisch gaten in hun sokken. [/quote]
Grappige column, daar niet van, maar hoewel ik al jaren tot de eerste categorie behoor, loop ik nooit met gaten in de sokken om de eenvoudige reden dat ze heel goedkoop zijn. Toevallig heb ik vorige week weer drie paar gekocht voor €1,69 bij Action.

WritersBlocq · 17 oktober 2005 op 19:07

Zooo heeee Fred, je schrijft alsof je een sok in je gat hebt! En je ratelt als een ‘wijf’, met al je aannames 😀

[quote]Vrouwenprobleempje, wat oploopt als de maanstonde weer de intrede doet dan is het helemaal feest.[/quote]
Ik wil nog effe de wat-dat-discussie openen, met jou als Meester in de Schrijvelarij. Het ‘wat’ moet toch ‘dat’ zijn of heb ik het nou weer niet begrepen? Ik vind het sowieso geen lekkere zin, maar het kan ook gewoon zo zijn dat ik geen zin heb in zo’n zin terwijl er aan de zin geenszins iets ontbreekt, maar dat er gewoon wat zinnigs staat. Maar dat valt weer onder de categorie “(Wan-)smaak”.

Geertje · 17 oktober 2005 op 19:09

Toch geen witte sokken hè? 😮

wendy77 · 17 oktober 2005 op 19:59

Geertje, eh jakkes ja, witte sportsokken 😛

Fred, ik vind deze ff wat minder dan de vorige. Deze had misschien ook wat ingekort en opgestrakt kunnen worden 😀
Maar ik blijf het geweldig vinden hoor, jouw manier van schrijven…zucht…

Outsider · 17 oktober 2005 op 20:11

[quote]Toch geen witte sokken hè? [/quote]

Nee, maar wel Edet toiletpapier.

klungel · 17 oktober 2005 op 20:34

Tip (van de dag) 🙂

Zoek eens een mooie schone in de vorm van een pedicure. Ze zijn er en het is een genot voor je (voeten). 😛

KawaSutra · 17 oktober 2005 op 23:43

Vreselijk: gaten in sokken. Dat zit dus voor geen meter.
Waar is toch de vrouw die gaten stopt aan de grote tafel terwijl vader rustig zijn krantje leest in zijn rookstoel in de hoek van de kamer en een rookpluimpje van zijn sigaar in flarden onder het schijnsel van de centrale lamp door trekt richting kamerdeur. 😀

melady · 18 oktober 2005 op 01:22

Oef…de intro: tenenkrommend.

En ook de rest heeft een hoog ‘op een sok en een ouwe voetbalschoen’gehalte.
Je lijkt wel een ouwe sok.

Sorry Fred, maar ik heb mooie columns van je gelezen, deze vind ik van de hak op de tak.
En wat is gatloze?

Mosje · 18 oktober 2005 op 09:13

Als je ze maar netjes oprolt Fred.
😛

Ma3anne · 18 oktober 2005 op 10:34

En als je sokken nog heel zijn, klets je de gaten er wel in. Wat een verhaal! 😀

Trukie · 18 oktober 2005 op 11:42

Het heeft me echt een hele avond en een deel van de ochtend gekost om door de column heen te komen. Iedere keer een alinea. Moet ik er nou ook nog iets van vinden?
Nou vooruit dan maar.
Sokken moeten lekker warm zitten en geen obsessie worden. Je weet nog niet half hoe het is om die dunne panties gatenvrij te houden
😀

pepe · 18 oktober 2005 op 12:19

Mannen hebben iets met sokken:-) twee bekende CX-mannen die hier al een hele column aan hebben gewaagd!

Helden op sokken ken ik ook.
Zelf heb ik een hekel aan sokken, omdat de meeste het naadje aan de binnenkant hebben, soms zo onafgewerkt dat er nog hele knotten wol aan hangen.
Een reden voor mij om meestal mijn sokken binnenstebuiten te dragen, maar dat gaat weer niet als er tekentjes op staan.
Ik wil verhuizen naar een oord waar ze heerlijk op blote voeten lopen.

Troy · 18 oktober 2005 op 14:21

Ik ben vrijgezel en ik heb nooit gaten in mijn sokken…

Ra ra, hoe kan dat? 😮

Mup · 18 oktober 2005 op 14:43

Duurzaam samenwonend, met de nadruk op duur 😛

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder