Sommigen dragen een zonnebril om hun ogen te verstoppen. Zij willen niet dat hun echte gevoelens en gedachten verraden worden door deze spiegels van de ziel. Ogen spreken een universele taal en als je goed kijkt en je ervoor openstelt, kom je zoveel meer te weten. De taal van de mijne is meestal vrolijk, soms uit concentratie half toegeknepen en indien nodig hard en kil. Men kan zichzelf tegenspreken, maar ogen onthullen de werkelijkheid. Zelfs gesloten kunnen ze uitgesproken open zijn. Dichtgeknepen, bijvoorbeeld van schrik of uit genot, ratelen ze maar door. Als jij ervoor kiest om je ogen te sluiten voor mijn taxerende blik, dan doorzie ik je met mijn derde oog. Hiermee tast ik je af, het is mijn voelspriet voor alles wat zich niet visueel laat vastleggen.

Door het chatten leerde ik je kennen en ik geniet van het leuke contact dat in een korte tijd is opgebouwd. Jouw ogen zijn voor mij nog verborgen gebleven, maar ik zie er naar uit om tijdens onze date met de poppetjes in jouw kijkers te spelen. Pas dan kunnen wij spreken van ècht contact!

WB

Een zonnebril, tja dat is zo’n ding wat ik niet altijd op wil. Het maakt mij dan ook niets uit welke kleur of welke look, ik ben niet echt mode bewust, dus Gucci, Coco Channel of al die andere merken zeggen mij dan ook niets.

Voor mijn ogen, voldoet zeker die hele donkere zwarte van de Hema. Maar dat komt omdat dit genetisch bepaald is. Ik kijk graag met mijn ogen open, niet dichtknijpend door de zon verblind. Maar recht op mijn doel af, naar díe mooie bruine ogen van een vrouw. Al zeg ik ’t nu, dat deed ik al als kind.

Mijn ogen spreken ook van nature al boekdelen, vrolijk, verrassend, afkeurend of beminnend. Ja, en ook ik leerde je pas kennen via het cybernet, zo open en eerlijk, alleen was het telkens weer een verrassing, wie zit er nu aan de andere kant van de lijn. Maar schijt aan alles we vonden het met zijn drieën die avond ik undercover grappig en jullie open en serieus.

Ik wil in jouw ogen niet verdrinken, maar wel zwemles nemen. Nu is het tijd om een Brandtje te blussen met een Dommelsch.
In alle eerlijkheid moet ik je nu al bekennen, mijn ogen zijn blauw. En ik zal op zoek gaan op de 14de naar die van jou. Kijken of we snel echt contact kunnen maken.

Nou, hier is tie dan het nieuwe liedje van Andre, BLOED ZWEET EN TRANEN.
Proost,

Heineken euuhhhhhhh Mario

Geen zonnebril helpt tegen mijn rollende ogen, mijn ogen springen uit mijn kassen aan springveren, zo verbaasd ben ik op dit moment. Hij heeft het echt gedaan, dus een man een man een woord een woord gaat bij hem wel op. Ik ken die man met zaadspuwende blauwe oogjes wel een beetje. Ogen die werkelijk boekdelen spreken, maar daar blijft het dan meestal wel bij. Nu heeft die man met mooie blauwe ogen voor het eerst echt een stukje geschreven. Dit was wat hij beloofde bij een later gesprek, maar geloven deed ik dat niet. Ook durfde hij te melden dat hij al eerder 4 alinea’s schreef maar dat die niet waren terug te vinden op de pc.

Nu wordt hij binnenkort ook CX-er, niet eens besmet door zijn eigen schrijfster/maatje/meisje, die zorgt dat zijn ogen bijna altijd stralen.

Tijdens een trio-chat, hadden wij (de twee dwaze meiden) niets in de gaten en spraken over springveren en andere vrouwenzaken. Dat de derde persoon niet de vrouw was waarmee wij dachten te chatten bleek pas later.
De volgende dag hoorde ik dat meneer Mario met de blauwe ogen had zich voorgedaan als vrouw. Ik had tijdens die chat, graag zijn pretogen willen zien met daarbij horende breedbekkikkerlach. Ik ken die grappen van hem wel, zo jaagt hij vrouwen in het donker de stuipen op het lijf. Neemt hij alle vrouwen in zijn buurt in de maling met een strak gezicht, maar als je goed naar die ogen kijkt zie je wanneer hij iets meent of niet.

Nu is ook hij besmet met het CX-virus, door iemand waarvan hij de ogen nog niet kent, maar binnenkort zullen die ogen die andere vinden, ik ben benieuwd of we dan weer over springveren praten?

pepe


14 reacties

champagne · 30 april 2005 op 18:35

Leuke poging, maar ik ben er niet echt van onder de indruk…sorry… 🙁

Mup · 30 april 2005 op 21:56

Ken ik jullie niet ergens van?

:warn: Monsterlijk,

Groet Mup.

Louise · 30 april 2005 op 23:11

Het zal aan de oranjebitter liggen, maar ik snap hier werkelijk niets van.
Wie heeft dit nu geschreven? WB? Pepe? En wie is Mario?
Of is dit een trio column?
Weet je wat, ik lees hem morgen nog een keer, dan zal het kwartje wel vallen 😀

Raindog · 1 mei 2005 op 08:48

Doe mij maar een paar zakken kwartjes.

Dees · 1 mei 2005 op 11:05

Snap d’r ook geen hout van 😮

Je had er vast bij moeten zijn, ofzo.

WritersBlocq · 1 mei 2005 op 11:23

Hoi allemaal,
het is duidelijk dat dit dus niet overgekomen is . Bedankt voor het commentaar, volgende keer wordt het anders en beter leesbaar. Net zo duidelijk als jullie 😀
Groetje, Pauline.

Ma3anne · 1 mei 2005 op 11:44

Nou, het komt wel over bij mij, omdat ik wat figuranten herken, maar inderdaad: je moet erbij geweest zijn om de lol te begrijpen denk ik.

sally · 1 mei 2005 op 12:22

Leuk voor degene(n) aan wie het gericht is. 🙁

mario · 1 mei 2005 op 18:20

Bedankt, voor alle reacties. Kijken of het volgende trio begrijpelijker wordt. De voorpret heb ik in ieder geval live mogen ondervinden. En ik ben blij deze niet te hebben hoeven missen.
Mario

Louise · 1 mei 2005 op 18:59

Maar eh, geen uitleg dus… 🙁

WritersBlocq · 1 mei 2005 op 21:59

Hee Louise, de uitleg is als volgt:
Ik zat met Pepe te chatten. Mup kwam ook online en Pepe maakte er een trio-chat van. Het gesprek ging over vrouwelijke binnenvering en dat soort dingen, gewoon zo’n luttel half uurtje op msn.
Mup zei: “jij hebt sprekende ogen WB’tje”.
“Hee, dat is een leuke titel voor een trio-column. Zullen we die gaan schrijven?” antwoordde ik.
De volgende dag bleek niet Mup gechat te hebben, maar haar Muppeman, Mario. Het idee van een trio-column was geopperd en moest vorm krijgen, dus heb ik het eerste stukje geschreven, daarna Mario en afsluitend Pepe.
We hebben veel voorspel eh -pret gehad (is dat niet hetzelfde?) maar hadden het anders in moeten leiden en bij moeten schaven. Al doende leert men, wie weet wordt het volgende trio winnend?
Mario is hierdoor wel besmet met het CX-virus, harstikke leuk.
Is het nu besnappelijk? Groetje, Pauline.

Louise · 2 mei 2005 op 07:33

Ja, nu snap ik ‘m. Met al dat ge-undercover raak ik altijd snel de draad kwijt 😉
Mario, welkom op CX!

Wright · 2 mei 2005 op 09:21

Jammer dat ik deze irl ontmoeting ga missen straks op de meeting!
(Maar ik wil er álles van horen!) 😉

pepe · 3 mei 2005 op 06:48

[quote]Ja, nu snap ik ‘m. Met al dat ge-undercover raak ik altijd snel de draad kwijt [/quote]

Dit snap ik ook!! Maar niemand is in deze column undercover. Wb en ik hebben gewoon iemand besmet met het cx-virus! En als zijn volgende columns zijn zoals zijn ogen spreken dan kunnen we nog lachen 😀

Mocht deze dan een beetje warrig zijn, hopelijk worden de nog komende columns minder warrig.
Suc6 Mario!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder