Mannen. IJzige types met onderkoelde humor waar alleen zij en soortgenoten om bulderen. Gezegend met de emotionele diepgang van een 5-sterren diepvrieskoelkast. Een rol tussen de coulissen heeft niet zo hun voorkeur. Sommige vrouwen raken verkleumd tot op het bot met zo’n verfrissende ventilator op de voorgrond. Een Canadees toonde zich van zijn meest ijzige kant. Zijn vriendin vertrok voor even en liet een koortsige 10-maanden oude dochter achter bij de verschrikkelijke sneeuwman. Het viel hem op dat het zieke kind erg heet was. Zoals elke man toonde hij oplossingsgerichtheid handelen. Stapsgewijs: een klam bacterievrij duizend-dingen-doekje op het kinderhoofd, met de zuigeling de koele buitenlucht in en een dobberpartij in een koude badkuip.

Het mormel bleef een te hoge temperatuur aangeven. Het pedagoogje ten einde raad: in de vriezer met het wicht! De moeder vond het meisje ingeklemd tussen ijsblokjes, spinazie a la crème en hamburgers. Volgens de man had hij de deur op een kiertje gelaten. Hulde! Moeders zei dat de toegang potdicht zat toen ze thuiskwam. De koele kikker kwaakte voor de rechtbank dat het kind slechts 40 seconden in de vriezer had gezeten. Vreemd. De kleine moest enige dagen in het ziekenhuis verblijven om van bevriezingsverschijnselen te herstellen. De grootmoeder (96) van het wurm heeft nu de voogdij. Het stel is in therapie voor wat meer passionele warmte in hun liaison.

Wanneer je een baby óf oma mist moet een zoektocht soms wat ruimer vorm en inhoud krijgen. Eerste handeling daarom op elke vroege morgen: kijken onder de deurmat, in de stofzuigerzak, tussen de tijdschriften, in de wc-pot, op de harde schijf, onder de dvd’s maar vooral áchter de boekenkast. Controleer of er soms voetenwerk in stevig schoeisel bovenuit steekt. De kans is dan groot dat een vermist gewaand familielid inderdaad achter de “armoire littéraire” is zoekgeraakt. Doe je aangifte en zoekt een compleet politieapparaat elf dagen naar een speld in de hooiberg. Blijkt een televisiegluurder een vreemde interpretatie van verstoppertje gehanteerd te hebben. Helaas tot de dood erop volgde. Na nijver speuren werd achter een Ikea-kast in Florida het lichaam van Miss Weber gevonden.

Weber kwam ondersteboven klem te zitten tussen de muur en de kast, toen ze een stekker voor een televisie in het stopcontact wilde plaatsen. Tja, vrouwen en contactdozen. De vrouw kon zich niet meer bevrijden uit haar benarde positie. Kogelrond van de cheeseburgers, milkshakes en kipnuggets. “Ze overleed door verstikking”, aldus Amerikaanse media. De maagd woonde samen met haar ouders en andere leden van de familie. Die familieleden dachten dat ze was ontvoerd. Het werd pas duidelijk wat er was gebeurd, toen zus Connie een voet boven de boekenkast zag uitsteken. Advies voor de doe-het-zelver ter voorkoming van een sterfhuisconstructie: bergmeubel strak tegen de wand. Kast 1 meter van de muur is een goede tweede optie!

Wordt vervolgd


clabamsk

Liefur sodt dann saay

2 reacties

Sagita · 16 mei 2012 op 16:53

Schrijf lekker verder, maar dit is aan mij niet besteed. Te veel verschillende producten in de vriezer!

Libelle · 16 mei 2012 op 17:39

Ik dacht even te lezen; ‘vrouwen zijn contactdozen’. Ik haal de 5-sterren niet, toch gniffel ik en vermaak me!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder