Met een luide knal sloeg mijn deur tegen de muur, en enkele FBI achtige figuren tekenden zich af tegen het ganglicht. Met z’n vijfen kwamen ze binnenstormen, verbaasd keek ik op van achter mijn bureau. Wat was er aan de hand? Een stevige arm duwde mijn hoofd op mijn bureau, en er werd naar me gesnauwd dat ik als gevaar voor de samenleving al menig observatie uur was geweest van de interpol. Verdedigend zeg ik dat ik al enkele dagen alleen met school bezig was geweest, en ze vast de verkeerde voor zich hadden. De mannen barsten in een lachen uit dat een trilling door mijn ruggengraat veroorzaakten, ze wisten wel zeker dat ik de goede was. De druk op mijn nek werd iets minder waardoor ik nu mijn kamer rond kon kijken. Triomfantelijk hield de kleinere blonde man mijn ijverig in elkaar geknutselde surprise omhoog. Wat was er aan de hand met mijn surprise? Het was niet meer dan een zwartepiet met een palet en kwast voor mijn artistieke vriendin…? Ik legde uit dat het alleen maar chocoladesigaretjes en een bon voor de plaatselijke hobbyzaak bevatte, niets gevaarlijks.Dit leek de mannen alleen zekerder van hun zaak te maken, en ik voelde het koude metaal van de boeien om mijn pols.
Tude-dum Ik wordt langzaam wakker tude-dum weer mijn MSN Messenger, ‘hey, soms in slaap gevallen?’ Het is de maker van de site waar ik net het nieuws over het Sinterklaas feest heb gelezen. Met een Europese wetgeving zouden ze willen voorkomen dat het feest door mag gaan, dit omdat het rascistisch zou zijn. Chocolasigaretjes mochten vorig jaar niet meer, en nu zijn ze van plan het hele feest te verbieden.
Ik beantwoord mijn chatter ‘nee hoor, ik was alleen maar een leuke surprise voor een paar vrienden van me aan het bedenken…’

Categorieën: Verhalen

2 reacties

deZwarteRidder · 2 december 2003 op 22:13

Een europesche regelgeving klinkt mooi, totdat het je folklore als volk aantast..daarom Sint for the Dutch ‘cause we don’t have much!!!
leuke column Rich@Rd

Sarakim · 6 december 2003 op 12:37

Thank you, betekent veel voor me, was namelijk ergens anders afgekeurd omdat het te kort en te onduidelijk zou zijn.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder