Onze plaatselijke politieke fractieviool Mr.W H.L.Jansen bedrijft de liefde met zijn sokken aan. (????)
Zei ik sokken??? Ja, dat zei ik. Zijn hemd houdt hij ook aan en zijn slip hangt ergens tussen knieën en enkels tijdens zijn gezwoeg .Over de locatie van zijn stropdas zullen we het maar niet hebben. En over de kleur van zijn sokken al helemaal niet… Met dat verhaal kwam zijn secretaresse bij mij..Zij heeft, na één keer, Jansen’s bed weer verruilt voor haar bureau en zit daar nu met een enorme kater en een onbeantwoorde liefde.
Jansen ‘bedrijft de liefde’. Ja, ik zweer het Zo noemt hij dat. Bedrijven van liefde. Zou je je daar verplicht voor moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel? En hoe gaat zo’n uittreksel er dan uitzien? B.V. Jansen. Groothandel in het bedrijven van liefde
i.o .Doel: het organiseren en bedrijven van liefde in de ruimste zin van het woord.
Jansen bedrijft dus de liefde. Zo gaat hij bijvoorbeeld ook nooit eten maar dineren. Hij woont ook niet in een huis maar in een cottage. Dat “cottage” is overigens zo groot dat hij er een bus heeft rijden die een geregelde lijndienst onderhoudt van de keuken naar zijn “living”
Uiteraard wil ik weten of het verhaal klopt,. en of alles zo moet zijn komt Jansen aanrijden in zijn terroristenbevorderende bolide. Zo noem ik Jansen’s Mercedes. Hij vindt dat niet geestig maar zelf kan ik deze benaming wel waarderen. Waarom? Omdat een Mercedes benzine slurpt alsware het een uitgedroogde Jansen die aan een bierinfuus ligt..En voor benzine heb je olie nodig die weer geproduceerd wordt in het Midden-Oosten alwaar het terroristendom welig tiert.en van de olie gefinancierd wordt. Kunt u het nog volgen? Anyway, Jansen baant zich een weg door een menigte bewonderaars op weg naar onze stamkroeg. De bewonderaars bestaan overigens uit een zestal daklozen die Jansen om een aalmoes vragen.. Dan ben je bij Jansen aan het verkeerde adres.Jansen geeft namelijk alleen aan zichzelf.
Als hij eindelijk binnen is val ik meteen met de deur in kroeg: “Dag Jansen, Ik hoorde dat je de liefde hebt bedreven met je secretaresse. Dat vertelde zij mij..Weet je vrouw daarvan?”
Stilte
“Jansen….? Hallo, Jansen…..?”
“I’m not amused, Kees! Ik ben een monogaam man, dat weet je”
“Lul niet Jansen, jij bent een meester in het bedrijven van de liefde.Je bent niet voor niets Wethouder algemene zaken. ”
“Ho ho ho,Kees. Ik ben politicus, ik doe niet van die malle dingen”
“Ik heb het van je secretaresse, Jansen. Je hangt. Ik zal je vrouw eens bellen..”
“Doe me een lol, Kees. Toon voor de verandering eens wat mededogen in plaats van zo zelfgenoegzaam voor zedenmeester te spelen”..
“Je hebt nu eenmaal een publieke functie Jansen. Dan dien je je normwaardig te gedragen.
En mededogen???? Dat woord kun je in het woordenboek vinden tussen matennaaien en melaatsheid. Vind ik wel humor, jij niet??”
“Oké, Kees .Got the message. Wat wil je? We maken allemaal wel eens een slippertje. Zullen we dit als mannen onder elkaar, onder ons houden?”
“Ach, kijk aan.Een nieuwe politieke doofpotaffaire.? Zijn we net af van de moord op Kennedy, en dan bedoel ik de derde, begin je weer effe met van alles onder je te houden.”.
“Wat bedoel je, Kees?. Kennedy?? De derde??”
“Ja, wist je dat niet?? Die zoon van de President. Je weet wel, John-John, die bij dat vliegtuigongeluk is omgekomen. Dat was geen ongeluk. Er zijn getuigen die zagen dat zijn lijk al voor het opstijgen in het vliegtuig werd gedragen en….”
“Jezus, Kees, lul niet zo slap. Zeg wat ik moet doen om deze zaak eh…uit de publiciteit te houden.”

“Oké, Jansen. ik zit al drie maanden te wachten op een bouwvergunning voor mijn dakkapel.
Ik wil die vergunning binnen een uur in mijn bezit hebben”.
“Sorry, Kees daar heb ik geen zeggenschap over..”
Dus pak ik mijn mobieltje en bel zijn vrouw . “Dag vrouw Jansen, weet u dat uw man…”
Jansen pakt mijn mobieltje uit mijn hand en geeft zich over.
Hij beent woest de kroeg uit en binnen een uur bezorgt een koerier de vergunning in mijn stamkroeg.
Dankbaar neem ik nog een wodka en om mijn dankbaarheid nog prominenter te tonen bel ik Jansen’s vrouw.: “Dag vrouw Jansen.met mij”
“Wat moet je stuk onbenul?”
“Dat zal ik u uitleggen, wist u dat uw man en zijn secretaresse…..……
*&&&**%%$***
Haar reactie stemt mij nog dankbaarder dan ik al was.Tijd voor een lichte lunch dus trakteer ik mijzelf nog maar eens op een wodkaatje…..
Toch eens opzoeken of mededogen inderdaad tussen matennaaien en melaatsheid staat in het woordenboek.


14 reacties

sally · 14 november 2004 op 23:53

En wat is er mis mee dat die man z`n sokken aan houdt? Ten eerste voelt die vrouw de brokken eelt dan niet over haar kuiten schuren.Ten tweede blijft ze verstoken van de voetengeur van Jansen.
Verder sta ik verbaasd dat zo`n slome ambtenaar meer pit in z`n donder heeft dan menig andere dooie diender.
Het valt me tegen van je Kees dat je ondanks het verkrijgen van je vergunning geen mededogen met deze man had.
Zo wordt het nooit wat met je schoonvader. 😀

viking · 15 november 2004 op 09:01

Sally, wist je dat er mannen zijn die géén eelt onder hun kuierlatten hebben? Jahhaaa!

En hun poten wassen c.q. van geur en vuil ontdoen? Jaaaaha!

Zei er ooit iemand dat Jansen nu maar eens moest wieberen? Een gek! Waarlijk een gek!

tommy · 15 november 2004 op 10:44

Meesterlijk, Kees! Net als al je andere Jansen-columns. Helemaal geweldig!

Wright · 15 november 2004 op 11:23

😀 Weer zo’n pracht exemplaar, die Jansen verhalen zijn om van te smullen!

Overigens is mijn aanvraag voor een dakkapel voor de tweede keer afgewezen.
Ik ga de plaatselijke politici eens goed in de gaten houden… 😉

Raindog · 15 november 2004 op 13:26

Ik lik mijn vingers af bij deze Jansen-columns. Zo ook nu weer. Het is net alsof je bij me zit te vertellen onder het genot van een biertje of zo. Dat is toch knap. En niet in de laatste plaats: uitermate lachwekkend.

En nu maar wachten op de reactie van Dinah…. 😀

R@@F · 15 november 2004 op 14:00

Eenzame hoogte ouwe!

R@@F

Li · 15 november 2004 op 14:54

😀 😀 😀

li

Isabella · 15 november 2004 op 16:45

Geniaal!!!

Mar · 15 november 2004 op 17:33

Meneer jansen is stout
eigen schuld, dikke bult…letterlijk ja!

Mar

Ma3anne · 15 november 2004 op 19:28

[quote]Zijn hemd houdt hij ook aan en zijn slip hangt ergens tussen knieën en enkels tijdens zijn gezwoeg .[/quote]

Vind je het erg dat ik na dit gelezen te hebben definitef op Jansen ben afgeknapt? 😀

pepe · 15 november 2004 op 20:33

Hij is weer lachen, arme Jansen 😉

tontheunis · 15 november 2004 op 20:59

En mag die arme meneer Jansen alsjeblieft op zijn manier de liefde bedrijven zonder dat Jan en alleman meent zich daarover een opinie te moeten vormen? Ik ben het met Sally eens dat er niks mis mee is dat die man dat op zijn manier doet. Dat die secretaresse zich met d droogstoppel inlaat zegt meer over het domme wanhopige wicht dan over deze Donner-achtige grauwgrijze held uit het forenzenvolk. Handen af van Jansen!

TT
(ambtenaar in thans volledige ruste…)

Mup · 15 november 2004 op 21:53

[quote]dus trakteer ik mijzelf nog maar eens op een wodkaatje…..[/quote]

Proost! 😆

Groet Mup.

Charlotte · 15 november 2004 op 22:37

Wat een heerlijk stuk! Ik heb me rot gelachen. En hard gegniffeld over het laatste stukje, waarbij de vrouw van toch wordt gebeld. Erg lollig.
Maar ik begrijp uit voorgaande reacties dat je meer stukken over de zgn. meneer Jansen schrijft? Waar kan ik die vinden? Ik ben benieuwd 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder