Laatst werden op tv een paar meisjes van een jaar of 18 geïnterviewd. Ze waren heel gewoon op een meisjesvan18manier gekleed. Veel bloot dus. De interviewster vroeg de meisjes wat ze ervan vonden als jongens naar ze keken. Nou, dat vonden ze niet zo leuk, zeiden ze. Dat zouden jongens eigenlijk niet moeten doen. Maar stel eens dat jongens het werkelijk zouden flikken de andere kant op te kijken. Alsof ranke meisjeslichamen ergens anders voor gemaakt zouden zijn dan om de aandacht van jongens (van alle leeftijden) mee te trekken. Aandacht, daar hebben meisjes geen bezwaar tegen. Of ze nu 8 zijn of 80. Ze zullen alleen niet toegeven dat ze erom gevraagd hebben want dat zou niet overeenkomen met de correcte visie op de vrouwelijke psychologie. Een vrouw is nooit verantwoordelijk, een vrouw overkomt altijd alles. Een vrouw die overspel pleegt bijvoorbeeld kan niet anders dan de liefde die ze van haar ongevoelige partner niet of onvoldoende krijgt ergens anders te zoeken. Een man die overspel pleegt is een seksmaniak, een oplichter, een bedrieger. En hij maakt niet 1 maar 2 slachtoffers. Er zijn hartverscheurende boeken vol geschreven over het treurige lot van minnaressen van getrouwde mannen.

In dit stukje lijkt het uit te draaien op het ontplooien van een typisch politiek incorrect beeld van de vrouw vanuit een typisch mannelijk gezichtspunt. Maar op miraculeuze wijze wordt dat beeld geschraagd door steun uit onverwachte hoek. De vrouwelijke hoek. Het is geen geheim dat vrouwen hun diepste zieleroerselen en hun intiemste belevenissen delen met andere vrouwen. Maar tegenwoordig zetten ze hun hele hebben en houwen ook op internet. Op een eigen weblog, een soort privéroddelblad met als hoofdpersoon zichzelf. Daarin geven vrouwen soms blijk van een onverwachte bereidheid tot introspectie. Ze blijken een loepzuiver beeld te hebben van hun eigen drijfveren, de acties die ze daaruit laten voortvloeien en de gevolgen voor de slachtoffers die ze daarmee maken.

Het is even schrikken voor mannen om te lezen wat vrouwen werkelijk beweegt. Maar het is ook geruststellend, eigenlijk precies wat mannen altijd al van vrouwen dachten. Nonchalant babbelend bevestigen webloggende vrouwen alle mannelijke vooroordelen. Die weblogsters schakelen dikwijls meteen over op de Wij-vorm. “Wij vrouwen…”. Ze spreken niet alleen voor zichzelf maar namens alle zusters. En namens al die zusters geven ze schaamteloos toe dat vrouwen zich inconsequent en onlogisch gedragen. Je leest op die logjes dat ze zichzelf hun eigen praktisch verwaarloosbare tekortkomingen, als die er al zouden zijn, ruimhartig vergeven. Maar dat ze anderen (vooral mannen) tot het einde der dagen alles blijven nadragen. Ze verhalen onbewogen, zelfs vrolijk, hoe ze tere jongens- en mannenzieltjes vertrappen. Met geen andere rechtvaardiging dan dat die zieltjes huizen in lichamen die niet aantrekkelijk genoeg zijn. Of omdat de man of jongen in kwestie niet voldoende te makken heeft om het een vrouw naar de zin te maken. Ze vertellen hoe ze jarenlang op wraak zinnen als ze onverhoopt eens gedumpt zijn. Hoe ze die wraak meedogenloos uitvoeren zodra hun kans komt. En hoe ze koel berekenend hun vrouwelijke charmes inzetten als dat van pas komt.

Mannen komen er niet meer met hun sinds de prehistorie ongewijzigde ruwe bolster blanke pit machohouding. Er zit voor mannen niets anders op dan hun vrouwelijke kant te ontwikkelen. Anders delven ze het onderspit. Die vrouwelijke kant heeft een beetje te maken met kaarsjes en met romantiek. Maar vooral met leren gevoel niet willoos te ondergaan. Om gevoel te gebruiken als dat nodig is. Met brute kracht gaan mannen het niet redden. Ze moeten leren hun gevoelens te doseren, te beheersen, desnoods uit te schakelen. Net als vrouwen. Anders is het wel duidelijk welke sekse het onderspit delft.


25 reacties

Maestro · 13 mei 2004 op 17:09

Ja, daar heb je een punt. Maar de vraag is kunnen “wij” 😛 mannen dat??

pleuro · 13 mei 2004 op 18:56

Hoever reikt die negatieve spiraal van jou Maurits? 😕

Ma3anne · 13 mei 2004 op 19:05

Sorry, maar ik schiet zo langzamerhand alleen nog maar in de lach als ik dit soort columns van je lees, Maurits. Ben stomverbaasd, dat jij kennelijk al die weblogs afstruint. Maar dat hoort waarschijnlijk bij je studie naar de geheimen van de vrouw? 😕

Irma · 13 mei 2004 op 19:05

Je kunt altijd nog besluiten om gay te worden, hoor! 😛

pleuro · 13 mei 2004 op 19:45

[quote]Maar dat hoort waarschijnlijk bij je studie naar de geheimen van de vrouw? [/quote]

Daar zijn ook andere methodes voor toch Ma3anne 😀 😀

Ma3anne · 13 mei 2004 op 19:51

Zeker, Pleuro, maar dat weet Maurtits misschien niet?

Maurits · 13 mei 2004 op 20:11

[quote]Hoever reikt die negatieve spiraal van jou Maurits?[/quote]
Beste Pleuro, ik word een beetje moe van dit soort commentaar. Pogingen om te psychologiseren op grond van mijn columns zijn zinloos. Als je het niet kunt laten mag je gerust blijven raden naar het autobiografisch gehalte van wat ik schrijf. Stel dat ik het ook deed met de jouwe. Moet ik uit jouw columns soms de conclusie trekken dat jij echt een voetbalfanaat bent? Dat wil ik je niet aandoen 😀

[quote]Ben stomverbaasd, dat jij kennelijk al die weblogs afstruint. Maar dat hoort waarschijnlijk bij je studie naar de geheimen van de vrouw?[/quote]
Ik hoef niet zoveel te studeren. Ik wist het eigenlijk allemaal al 😉

[quote]Je kunt altijd nog besluiten om gay te worden, hoor! [/quote]
Ik weet dat het kan. Ik zou alleen niet weten waarom.

Eftee · 13 mei 2004 op 21:17

[quote]Een vrouw is nooit verantwoordelijk, een vrouw overkomt altijd alles. Een vrouw die overspel pleegt bijvoorbeeld kan niet anders dan de liefde die ze van haar ongevoelige partner niet of onvoldoende krijgt ergens anders te zoeken. Een man die overspel pleegt is een seksmaniak, een oplichter, een bedrieger.[/quote]
Vrouw is, net als een man die overspel pleegt, net zo verantwoordelijk voor haar daden. Dus, naar mijn idee, net zo’n bedriegster als een overspelige man.
[quote]Die vrouwelijke kant heeft een beetje te maken met kaarsjes en met romantiek.[/quote]
Ik schiet altijd in een onbedaarlijke lachbui, als m’n vriend z’n vrouwelijke kant laat zien door overal kaarsjes neer te zetten en de romantiek uit de kast te halen 😀 .
[quote]Ze moeten leren hun gevoelens te doseren, te beheersen, desnoods uit te schakelen. Net als vrouwen.[/quote]
Huh? De meeste mannen zijn er juist van overtuigd dat de meeste vrouwen overgevoelig zijn 😕 .

Lijkt mij wel een goed plan als mannen hun “vrouwelijke” kant durven tonen en vrouwen hun “mannelijke” kant.

Afgelopen week nog een staaltje van massagedrag gezien. Op een bruiloft gaven de vrouwen allemaal de gevulde envelop. Bij de vraag waarom ik de envelop niet gaf antwoordde ik: “Omdat alle vrouwen hem geven, geef ik hem dus niet.” M’n vriend liep grijnzend naar het bruidspaar….. met envelop 😛 .
Weg dus met dat achterlijke rollenpatroon! 😡

Lekkere column[img]http://www.examedia.nl/columnx/images/subject/icon14.gif[/img]

R@@F · 13 mei 2004 op 21:48

[quote]Er zit voor mannen niets anders op dan hun vrouwelijke kant te ontwikkelen[/quote]

Vrouwelijke kanten ontwikkelen is meer iets voor androgyne types zoals Leco en Mari of elk andere darmtoerist. Sorry maar ik lieer vrouwelijkheid aan nichterigheid.
En ik ben zó hetero, dat zelfs mijn vrouwelijke kant lesbisch is! 😀

R@@F
Je maakt ons weer lekker wild met deze column Maurits, top!!

sally · 13 mei 2004 op 22:09

ik denk dat vrouwen het heerlijk vinden als ze uitdagend gekleed door een paar bouwvakkers nagefloten worden. Slap om dat te ontkennen.
Ik denk dat een vrouw die vreemd gaat sterker veroordeeld wordt als een man. Mannen onder elkaar vinden het wel stoer en vrouwen zullen makkelijker nog eens met de hand over het hart strijken bij ontdekking. Vrouwen zijn gelijk hoeren en het gebeurt niet zelden dat de mannen helemaal over de rooie gaan. (crimes of passion)
Wat ik verontrustender vind is misschien dat vrouwen zo zelfverzekerd worden wat de sex betreft dat mannen er bijna geen zin meer in hebben omdat ze te veel moeten presteren.
lees ik tenminste in de damesbladen.
kortom een column om over na te denken.
mooi
groetjes
sally

pepe · 13 mei 2004 op 22:25

[quote]wat vrouwen werkelijk beweegt[/quote]
Beweeg ik? Hier zeggen ze JA, maar wat mij beweegt? Ik wil het niet eens weten. En jullie willen het ook niet weten.

Leuk om te lezen, bij alleen de titel had ik gedacht dat ie geschreven zou zijn door vrouwelijke columniste. Dus verrassend dat hij van jou kwam.
Zeker een column om over na te denken.

Ik ben ff op zoek naar mijn mannelijke kant, ik weet dat ik hem heb, alleen waar was ie ook weer;-)

Maurits · 13 mei 2004 op 22:31

[quote]Huh? De meeste mannen zijn er juist van overtuigd dat de meeste vrouwen overgevoelig zijn …….. Lijkt mij wel een goed plan als mannen hun “vrouwelijke” kant durven tonen en vrouwen hun “mannelijke” kant …….. Weg dus met dat achterlijke rollenpatroon![/quote]
Dank je Eftee. Blij een bijdrage te hebben kunnen leveren aan een helderder inzicht over de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.

[quote]En ik ben zó hetero, dat zelfs mijn vrouwelijke kant lesbisch is![/quote]
R@@f, wij begrijpen elkaar!

[quote]ik denk dat vrouwen het heerlijk vinden als ze uitdagend gekleed door een paar bouwvakkers nagefloten worden. Slap om dat te ontkennen [/quote]
Sally. Er is natuurlijk niets mis mee om uitdagend gekleed te gaan. Maar natuurlijk wel met ontkennen wat je ermee voor hebt.

Kees Schilder · 13 mei 2004 op 22:58

Ik had laatst een discussie met een vrouw waar vrouwen nou eigenlijk op vallen. Interessante om te horen hoe dat zit.Volgens die vrouw willen vrouwen het liefst een man die hen met zorg omringt, aandacht geeft,attent is enz. mar als puntje bij paaltje komt gieren de hormonen pas echt alle kanten op wanneer de man volkomen “fout”is en alles doet wat God verbiedt.
Kortom, Mauritz, we komen er nooit uit. Wel verdienstelijk geprobeerd oveigens in je column.Mijn complimenten ouwe rukker

Shitonya · 13 mei 2004 op 23:08

Hehehe, erg geinige column 😀
Maar dat mannen hun vrouwelijke kant meer moeten ontwikkelen…neuh, das toch echt iets te overdreven denk.

Maurits · 13 mei 2004 op 23:19

[quote]Volgens die vrouw willen vrouwen het liefst een man die hen met zorg omringt, aandacht geeft,attent is enz. mar als puntje bij paaltje komt gieren de hormonen pas echt alle kanten op wanneer de man volkomen “fout”is en alles doet wat God verbiedt.[/quote]
Ha die Keezz. “Wass will das weib?” De vraag die waarschijnlijk nooit opgelost zal worden. Omdat niemand het echt weet. Vrouwen zelf ook niet.

Bakema_NL · 13 mei 2004 op 23:24

Hahahaha, idd. Niks aan trekken en dan boos of verontwaardigd gaan doen als er gekeken word. Trek dan iets anders aan, maar ja, Nederland is ook zo’n warm land natuurlijk, dan trek je ook amper iets aan, logisch. 😛

Leuke column om mensen (met name vrouwen) eens lekker op de kast te krijgen.

Ik krijg sterk de indruk dat vrouwen zelf geeneens weten wat ze willen, dus mochten ze daar ooit nog uit gaan komen moeten ze het ons mannen maar laten weten, uitzoeken doe ik het niet, zoek dan maar een ander, ik ben niet zo moeilijk.

Eftee · 13 mei 2004 op 23:30

Bakema, je generaliseert weer!

Er zijn vast wel vrouwen die niet weten wat ze willen, maar er zijn ook zeker mannen, die niet weten wat ze willen.

Bakema_NL · 14 mei 2004 op 00:54

Je generaliseert weer………ik ga niet elke keer tekst en uitleg geven of toelichtingen, als jij zo wilt denken over mij, prima, ga je gang. 🙂

viking · 14 mei 2004 op 08:32

Ach wat een onzin allemaal!

Ik ken zat vrouwen die maar op één ding wachten: onder de pannen zijn, biggen en ’s mans trog vullen.

In mijn studententijd had ik een ‘vriendin’ wiens toekomstverwachting iets was in de trant van: ‘Hij moet een zware lul hebben, minimaal een dikke Porsche en zeker een nog dikkere bankrekening. Het spreekt voor zich dat ik niet de uitverkorene was. Maar ze heeft het uiteindelijk allemaal gekregen en doet verder helemaal waar ze zelf zin in heeft en met wie ze zin heeft.

En tussen die twee uitersten heb je nog allerlei gradaties: meisjes, vrouwen, dozen, mutsen, teven, schatjes, wijven, lekdellen en ga zo nog maar een halve Dikke van Dale verder.

En je hebt mannen…

Ma3anne · 14 mei 2004 op 08:53

Weet je wat mij zo stoort aan dit soort verhalen? Ik herken mezelf er van geen kant in. Ik ben kennelijk geen vrouw dus.

Ben zestien jaar zelfstandig, heb mijn kids in mijn uppie opgevoed, zelfs in de weekends geen papa voor ze, heb gezorgd dat er brood op de plank kwam, de eindjes aan elkaar geknoopt, omdat ik ervoor koos parttime te werken in combinatie met mijn eenouderschap… heb mijn vrouwtje overal gestaan.
Ik ben niet de enige vrouw die op deze manier in het leven staat in deze tijd.

Mijn dochter is een prachtige, zelfstandige jonge vrouw, die vandaag 20 wordt. Ze weet wat ze wil, staat stevig in haar schoenen en bereidt zich voor op een zelfstandig beroep, zodat ze niet afhankelijk van een man hoeft te zijn. Haar vriendinnen evenzo.

Over welk soort vrouwen hebben jullie het toch! Lopen jullie geen 30 jaar achter, mannen?

Maurits · 14 mei 2004 op 12:18

[quote]Mijn dochter is een prachtige, zelfstandige jonge vrouw, die vandaag 20 wordt. Ze weet wat ze wil, staat stevig in haar schoenen en bereidt zich voor op een zelfstandig beroep, zodat ze niet afhankelijk van een man hoeft te zijn. Haar vriendinnen evenzo. [/quote]
Bijna vergeten, zo bestaan ze vast ook wel, de degelijke vrouwen. Maar juist die kom je in tegenstelling tot 30 jaar geleden steeds minder vaak tegen. Maar ’t zou wel een beetje saai zijn als vrouwen zich alleen maar bezig zouden houden met hun toekomst. Het is juist wel spannend als vrouwen zich een beetje ‘gek’ gedragen.

Irma · 14 mei 2004 op 13:31

Ik heb ook geenzins het gevoel dat deze column over mij gaat. Daarom vind ik ‘m wel lachwekkend; ik ken het type wel en ik ben aan de andere kant op z’n zachtst al een paar jaar aan het worstelen om een groter stuk ‘vrouw’ te integreren. En dat valt me niet mee 😉

Dees · 14 mei 2004 op 18:19

Het mysterie vrouw ontrafelen? ‘Vrouw’ is niet een concept. ‘De’ vrouw, ‘wij’ vrouwen, hullie zullie dullie vrouwen, een en al onzin. Simplistische beweringen over het vrouwschap zijn dus ook niet waar. Vrouwen komen van Venus? Wat een kolder! Was will das Weib? Es gibt kein Weib, es gibt Weiber!

Een ander punt is jouw bewering dat vrouwen van alles overkomt.

Ik hoor veel vaker over mannen en hun onbeheersbare hormonen, de welbekende pik die slaafs gevolgd wordt. De man als slachtoffer van zijn sexdrive is toch een veel bekender fenomeen dan de hormonaal gedreven vrouw? De laatste is al snel een nymfomane. De vrouw die overspelig is, wordt eerder berekenend geacht. De man die zal ’thuis wel te kort komen’, bovendien, als het echt een lekker ding was zullen veel mannen hem heimelijk gelijk geven ook nog. Of generaliseer ik ‘den Mann’ nou teveel? 😉

Verder: goede column. Duidelijk een die aankomt, zowel in positieve als in negatieve zin…

Maurits · 14 mei 2004 op 20:59

[quote]Of generaliseer ik ‘den Mann’ nou teveel? [/quote]
Ja,! 😉

Je hebt natuurlijk wel een beetje gelijk. Mannen zijn net vrouwen, allemaal verschillend! Stiekem val ik in mijn column natuurlijk juist de afgezaagde man- en vrouwbeelden aan. Juist door heel erg te chargeren. Maar toch: waar rook is, is vuur!

gast · 2 oktober 2008 op 22:04

Successione donna Immagini Montecarlo Livella rubino film Scoglio Milano Bigliettino Povera escort Cerco Blocchi salvatore teli Facolta pausini line Foto freddi [url=http://nordicbook.ru/goldenpoint_intimo_2008.html]a Goldenpoint Intimo[/url] Franchigia Per Bartolino Disdetta trattori Forma Idoneita Edizioni Ittimac termali Blocchi Windvd tre Ventaglio Praga [url=http://nordicbook.ru/gioco_on_line_puzzle_bubble_2008.html]and puzzle bubble line on nordicbook.ru gioco[/url] msn Privato bellezza Cesare Assoluto Griglie [url=http://nordicbook.ru/cucina_arredo_2008.html]and Cucina Arredo[/url] pronti Badanti iva nuda Milano girl latino riassunti Newclick fakes Xxx video hard [url=http://nordicbook.ru/testi_canzoni_stadio_2008.html]the stadio canzoni Testi[/url] Forum palermo Scandalo Dei Alla Disney Ragazze Alpitour poesia Infestati vogliose free Sicilia 2007 [url=http://nordicbook.ru/lg_telefonia_motorola_2008.html]or Telefonia Motorola Lg[/url] Leccare Fusoliere Ghigliottina modello Calcolo Computer Cerco Notebook [url=http://nordicbook.ru/alfabeto_a_punto_croce_2008.html] Punto Croce Alfabeto nordicbook.ru A[/url] Collezione Siciliana Lettera Maggiolone Leopardi Torino Papali decespugliatore Enciclopedia Milionario [url=http://nordicbook.ru/schema_punto_croce_walt_disney_2008.html] croce walt schema disney punto[/url] Porno sesso Vendita Produttori Ricevimenti film [url=] [/url] Lancia Poltrona locazione ingrosso Lista [url=] [/url] grasse Esercizi Forum Lista bocchinare cartoni Lineare Armi [url=]or [/url] Orari illari Banca rolex Anni Amore italia Negozi gay foto Calci Rimorchio Bocchino Inter [url=]the [/url] Programma oops Immagini erodoto Montefeltro Hilary Leon Personale fontana Puglia Shar Porto siracusa [url=] [/url] Fondo giorgia Ripit4me gravidanza Zuppa assegni Associazione [url=] [/url] Protezione Manlio Luciano Revolution Milano [url=] [/url] Mastrurbazione contratto Moldavia Poste porno Chirurgia Con [url=http://m-pab.ru/videocamere_vendita_2008.html] Videocamere Vendita[/url] Lotteria Interni Milano animali scarica vetroceramica Giochi [url=http://m-pab.ru/sesso_fratello_e_sorella_2008.html] Fratello Sorella E Sesso[/url] Elettrica key ragazze Lettini viacces Per Luciano mpg Agenzia sex cineplex roma amore Americane simpson Gratis Costume Francia Eloro gratis [url=http://m-pab.ru/crack_programmi_2008.html]a Crack Programmi[/url] Massaggiatrice Multisala Gps Pedale Venezia Foto Guida italiana Cargo Cava Galizia Lecce Strani Pistole amore viaggi cazzo [url=http://m-pab.ru/la_puttana_dalle_tette_giganti_2008.html] Giganti m-pab.ru Puttana Dalle Tette La[/url] pene Residenza Affitto Giannini Imperia Club com [url=http://m-pab.ru/gazebo_giardino_2008.html]the giardino gazebo m-pab.ru[/url] Condizionali webcam Chi immagini msn Truciolari angolo Travoni porno avi Fascia spiate fiorello Kenya suoneria Appartamenti vocabolario [url=http://m-pab.ru/driver_usb_isdn_ta_2008.html]the usb ta driver isdn[/url] Mp3 video Sheikh Roma Amore Milleuna Patrimoniali Nuda Ristoranti Matrix Cerco [url=http://m-pab.ru/multisala_cerro_2008.html]and Multisala cerro[/url] nero coppia Corsica guarda Cum rally gratis Cantina milanese Cartoleria Anime Nestos Unical dragonball Windows basi

Geef een reactie

Avatar plaatshouder