Amsterdam zaterdagnacht 03.00 uur. Iedereen rijdt naar huis en jawel hoor een fuik, de hele weg afgezet. Twee kanten op. Geen ontkomen meer aan. Aansluiten in rijen van vier en netjes op je beurt wachten. Tegen de tijd dat je eindelijk aan de beurt bent zou je in principe weer nuchter kunnen zijn. Met mijn raam naar beneden volg ik het gesprek van mijn voorgangster.

“Goedenavond mevrouw. Heeft u iets gedronken?”

“Ja, dat ken je wel zeggen ja! Ik heb inderdaad iets gedronken.
Om eerlijk te zijn heb ik niet gedronken maar gezopen. Vanmiddag om 16.00 uur ben ik begonnen en het is nu 03.30 dus je ken wel nagaan. Er is in die tijd heel wat ingegaan.”

“We hebben natuurlijk wel wat gegeten tussendoor. Eerst hadden we toossies met van allerlei lekkers.”

“Ja ziet u agent me suster was 50 jaar getrouwd en die gaf een feessie en dan weet je het wel. Mensen op die leeftijd willen graag dat hun gasten niets te kort komen. Daarom kwamen eerst de toossies met sallem, paoling, verse haring met uitjes.”

“Maar die heb ik niet genomen. Persoonlijk heb ik het niet so op uitjes. Daar ga je so van stinken.”

“Die meissies bleven maar komen met die schalen, ze lopen wat af die arme schatten op zo’n avond. En toen moest het buffet nog beginnen.”

“Om heel eerlijk te zijn heb ik het niet op buffetten. Maar ja het was niet mijn feessie en me suster is dol op buffetten. Dus eerst kwam het kouwe buffet. Weer met allerlei soorten vis. Je kon het zo gek niet bedenken of het lag er wel tussen. Het leek die viskraam op de Albert Cuijp wel.”

“Ja en toen kwam natuurlijk de warme hap nog. Als u eens wist wat daar allemaal op lag.”

“En ondertussen maar die meissies met die flessen. Werkelijk alles kon je bestellen.”

“Je ken d’r van veel dingen beschuldigen die suster van me maar niet dat ze gierig is. Eerst met het hele gesin op vakantie. Naar een of ander duur oord ergens in de Middellandse See. Wat dat wel niet gekost moet hebben. Het is dat het niet netjes is om dat te vragen maar als je het mij vraagt loopt dat toch al gauw in de duizenden euries. En nou weer dat feessie van vanavond. Zeker 200 man was er. En maar drinken allemaal.”
“Wat dat wel niet hep moeten kosten!”

“Toen kwam er ook nog eens een toetjesbuffet waar je u tegen zegt. Met een sjokolademoes, wel so lekker, ik hep wel vier keer opgeschept. En daarna uiteraard nog de koffie of eirisj koffie.”

“Maar wat vroeg u ook al weer? Of ik wat gedronken had. Ja majem liters majem, want ja ik moest natuurlijk rijden omdat hij weer es lazarus was”, zei de dame terwijl ze naar de luid snurkende man naast haar wees.

Vreemd dat die rij zo lang was.


6 reacties

SIMBA · 3 april 2010 op 17:33

Geen idee wat majem is maar het stukje is erg leuk! 😀

Ontwikkeling · 3 april 2010 op 19:26

Deze Amsterdammer hep sitte giere man! (dat me bek bijna uit mekaar viel so!)
Heel erg leuk! 😆

Emiliever · 3 april 2010 op 19:59

Ik heb hardop zitten lachen, heel hard. En dat ze water had gedronken, voel je aankomen…maar toch heb je er een verrassing van gemaakt! Haha, majem, ik had al weleens gehoord dat je erin kunt vallen, maar nooit eerder dat je het kon drinken! 😆

LouisP · 3 april 2010 op 21:40

Ingrid,
ik vind het een slecht vertelde mop, en dat dialect had je kunnen weglaten..overdreven…
De laatste zin had ik zeker weggelaten…is absoluut geen goede uitsmijter..

groet,

Louis

arta · 4 april 2010 op 10:47

Ik ben het min of meer met Lowieke eens en dan met name over het dialect. Dat kan wel leuk zijn, als je het consequent gebruikt, maar dat doe je niet en dat haalt de lol van jouw hele stukje weg…

pally · 6 april 2010 op 22:50

Voor mij iets te vette paling…

groet van pally

Geef een antwoord