De wind waaide hard toen ik de trappen afliep van de bioscoop. Een groot billboard klapperde tegen de voorgevel. De omgeving leek meer een verlaten bouwplaats dan een spetterend uitgaanscentrum. Her en der lagen hopen zand en in het licht van de bioscoopreclames zag ik schimmen van machines staan. Ik wilde de ketting van mijn fiets halen, maar zag tot mijn grote schrik dat mijn achterband zo plat als Paris Hilton was. Ik keek paniekerig om me heen. Behalve een fietswrak was er niemand in de buurt die kon helpen. De gedachte om in het donker naar huis te moeten lopen over een verlaten industrieterrein stemde me niet bepaald vrolijk. Maar er zat niets anders op. Ik opende het slot van mijn fiets en liep in het laatste schijnsel van de neonreclame naar de stad. Net toen ik helemaal in het donker liep, hoorde ik voetstappen achter me die snel dichterbij kwamen. Ik voelde me ongemakkelijk en begon mijn pas te versnellen. Maar de persoon achter me sprak me al aan.
‘Hebben ze jouw banden ook laten leeglopen?’
Ik draaide me om en keek in het gezicht van een jonge vrouw. Door de regen was haar bril licht beslagen. Ze lachte, wachtte niet op mijn antwoord en vroeg of ze met me mee mocht lopen. Dat kon ik onmogelijk weigeren.
‘Iedereen was al weggefietst toen ik mijn leeggelopen banden zag. Naar welke film ben jij geweest? Ik naar ‘Next’ met Nicolas Cage. Raar hoor dat hij het liefje van Jessica Biel speelt. Die man is wel twintig jaar ouder en heeft nog een toupetje ook. Het verhaal sloeg trouwens ook helemaal nergens op. Waarom zou de FBI geïnteresseerd zijn in een mislukte goochelaar die twee minuten in de toekomst kan kijken? En waarom zouden Europese terroristen een nucleaire aanval op Amerika willen uitvoeren? Alleen de gedachte al!’
Ze moest enorm lachen om de vreemde plotlijnen en praatte vrolijk door. Toen we in de buurt van de eerste huizen kwamen, zag ik in het licht van de lantaarnpalen dat haar huid lelieblank was. Op dat moment wapperde haar goudblonde haar even in een windvlaag. Ze keek me aan en glimlachte.
‘Waar woon je?’, vroeg ik.
‘O, hier vlakbij.’
Bij haar huis aangekomen, vroeg ze of ik nog een kopje koffie wilde. Ik glimlachte.
‘Ach, van koffie kan ik niet zo goed slapen en morgen moet ik weer vroeg op.’
‘Oké, good things come to boys who wait.’
Ik keek haar niet begrijpend aan. Ze lachte.
‘Wat kijk je dom, zeg! Dat zingt Christina Aguilera in haar nieuwste single.’
‘Aha, ik begrijp het. Ik ga maar, geloof ik. Het was leuk om je te hebben ontmoet.’
Ze drukte een snelle kus op mijn linkerwang en streelde met haar hand langs mijn rechteroor. Daarvan raakte mijn haar behoorlijk in de war, maar ikzelf nog het meest. Ik pakte mijn fiets die ik naast haar voordeur had gezet en liep in een soort roes naar huis. Achterom kijken durfde ik niet, maar elke stap die ik zette, leek er een teveel. Thuisgekomen zette ik de televisie aan en plofte ik in de dichtstbijzijnde stoel. Met een schok kwam ik overeind toen ik Christina Aguilera ‘Candy man’ hoorde zingen. De nogal dubbelzinnige tekst viel me op, maar tussendoor zong ze een regel die me raakte als een mokerslag: ‘Good things come for boys who wait’. Ik twijfelde opeens enorm aan die woorden en besefte dat ik helemaal niets van de witte lelie wist. Geen naam, telefoonnummer of e-mailadres. Zelfs haar huis zou ik niet terug kunnen vinden. Ook al was ik niet veel jonger dan Nicolas Cage, ze had me met haar lach van mijn sokken geblazen. Had ik de grootste vergissing van mijn leven begaan?


23 reacties

pepe · 14 mei 2007 op 07:11

Dit lijkt wel een film.

Prachtig hoe je dit hebt neer gezet. De titel is helemaal geweldig.

Met veel plezier gelezen.

arta · 14 mei 2007 op 10:20

[quote]Ik wilde de ketting van mijn fiets halen, maar zag tot mijn grote schrik dat mijn achterband zo plat als Paris Hilton was. [/quote]
Mooi hoe je de humor door deze column verweven hebt.
Mooi geschreven!
🙂

pally · 14 mei 2007 op 10:44

Heel mooi geschreven column met een vleugje weemoed.
De titel vind ik top. :wave:

Groet van Pally

dj_Eddy · 14 mei 2007 op 13:07

Dat zijn erg mooie complimenten, bedankt!

Trukie · 14 mei 2007 op 13:49

[quote]‘Oké, good things come to boys who wait.’ [/quote]

Dus wachten op het industrieterrein?
Jullie schijnen daar allebei vaker te fietsen.

Een mooie en goed geschreven column.

WritersBlocq · 14 mei 2007 op 18:42

Het is zó mooi Eddy, en hoeft niet te mooi zijn om waar te zijn. Je weet waar haar huis woont, en anders heeft zij op de sticker achterop jouw fiets wel gezien waar die gekocht is, en vraagt ze het daar na. Niets is onmogelijk, en ik wil een vervolg van dit verhaal 🙂

Li · 14 mei 2007 op 23:27

Smullen dit verhaal.
Smaakt naar meer.

Heerlijk geschreven en heerlijk om te lezen.

Li

Ma3anne · 14 mei 2007 op 23:50

Eddy, werk aan de winkel! Ga zoeken, man! :hammer:

Prachtig geschreven.

dj_Eddy · 15 mei 2007 op 10:19

[quote]en anders heeft zij op de sticker achterop jouw fiets wel gezien waar die gekocht is, en vraagt ze het daar na. [/quote]

Dat vind ik wel een erg originele manier om iemand te vinden. Dat betekent, om Ma3anne te parafraseren, werk aan de ‘fietswinkel’! 😀

Mup · 15 mei 2007 op 14:23

[quote]ze had me met haar lach van mijn sokken geblazen. Had ik de grootste vergissing van mijn leven begaan?[/quote]

Mooi beschreven, ik had nog veel meer willen quoten, ook over het in de war raken van je haar, maar dan zou ik aan de gang blijven met qouten,

Groet Mup.

WritersBlocq · 15 mei 2007 op 18:38

[quote]werk aan de ‘fietswinkel’![/quote]
Psies! Èn er weer over schrijven, ik wil niet drammen hoor, àls je maar doet wat ik je ingeef 😀

KawaSutra · 15 mei 2007 op 23:16

[quote]‘Ach, van koffie kan ik niet zo goed slapen en morgen moet ik weer vroeg op.’[/quote]
Dat geloof je toch zeker zelf niet hè? 😀

dj_Eddy · 16 mei 2007 op 11:33

I’m every inch a gentleman, Kawa! 😉

WritersBlocq · 1 juni 2007 op 08:56

Dikke feli:kus: met je onwijs dik verdiende Column van de Maand Eddy!

SIMBA · 1 juni 2007 op 09:17

Wow Eddy! Ik had deze column gemist omdat ik op vakantie was, maar nu lees ik hem toch nog.
Echt super en een hele verdiende CvdM!!!!

Ma3anne · 1 juni 2007 op 09:51

En, Eddy, hoe voelt het om als column van de maand uitgekozen te zijn? 😀

Welverdiend overigens! Gefeliciteerd!

dj_Eddy · 1 juni 2007 op 13:17

Haha, ja, dit is wel grappig! :lach:

arta · 1 juni 2007 op 14:10

Een pláátje van een column geheel verdiend een maand bovenaan!
Gefeliciteerd, Eddy!
🙂

KawaSutra · 1 juni 2007 op 17:38

[quote]Good things come for boys who wait[/quote]
Van harte gefeliciteerd Eddy!

pally · 1 juni 2007 op 23:46

Ah, een echt mooie column deze! Ook voor de tweede keer weer met veel plezier gelezen.
Felicitations! terecht CVDM ( toch wel leuk hè?)

groet van pally

Trukie · 2 juni 2007 op 12:39

Ha Eddy gefeliciteerd. Een heel goede keus van de redactie deze cvdm.
We raken wel verwend door vervolgverhalen.
Dus graag nog het antwoord op jouw uitsmijter :lach:

ReadMe · 5 juni 2007 op 10:07

Mooie column hoor! Ik zie alles zo helemaal voor me. Zou een mooie zwartwit minifilm zijn deze column 😉 Toevallig dat ik net gisteren naar “Next” heb gekeken en ik vond hem wel leuk 😉

Gr,
Readme

Dees · 23 juni 2007 op 15:35

Jee, ik heb deze helemaal overgeslagen, zowel de eerste als de tweede keer. Volstrekt ten onrechte, want hij is prachtig, ik zou hem bijna ‘onschuldig’ willen noemen. Feliciteren laat ik maar achterwege, want volgens mij stel je dat niet zo op prijs 😉

Maar mooi gedaan.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder