Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Dat moet Richard Klinkhamer gedacht hebben toen hij korte metten maakte met zijn wederhelft. Een soort gehakt half-om-half dus. Maar wie was nu het rund en wie het varken? En ja, wat moet je anders op een woensdag. Zo’n onbenullige dag, het heeft geen kop of staart. Ja, je kunt natuurlijk rondom het middaguur de week in twee delen zagen. Als gevolg van een zekere beroepsdeformatie brengt een slager dat in praktijk door weke delen door te zagen. Niet echt een morbide gedachte dus voor Klinkhamer die de kneepjes van het vak goed onder de knie had. Zou hij daar nu ook nog soep van gekookt hebben? Van die knie bedoel ik. Een mals stukje mergpijp in de soep is nooit weg natuurlijk. Alleen moet de soep dan niet zo heet gegeten worden als hij wordt opgediend want je kunt je lelijk branden aan zo’n dampend stukje been. Voordeel is dan weer wel dat je je vingers er bij op kunt eten.

Het kan natuurlijk zijn dat Klinkhamer de eenwording van man en vrouw wat al te letterlijk heeft genomen. Hij hield namelijk wél van zijn Hannie. Én van zijn gehaktmolen. En welke rechtgeaarde liefhebbende echtgenoot wil zijn vrouw nooit eens doodknuffelen? Nee, ik geloof niet in kwade opzet als een man zijn vrouw opwarmt en klaarmaakt tot zij haar kookpunt bereikt. Zij is het toch die komt als hij haar bekwaam bereidt? En de liefde van de man gaat ten slotte door zijn maag, dat is algemeen bekend. Ik was het dan ook helemaal niet eens met zijn veroordeling. Zeven jaar op water en brood smoort de liefde tot in den dood.

Over smoren gesproken. Volgens dagblad Trouw overlijden er jaarlijks zestig mensen ten gevolge van het bedrijven van wurgseks. Dat een innige omhelzing je in de zevende hemel kan doen belanden wist ik wel maar hieruit blijkt maar weer dat je houden van niet moet praktiseren door middel van een houdgreep. Wel een beklemmende gedachte dat je zomaar na het verrichten van de daad als dader aangemerkt kan worden. Een partijtje vrij worstelen, daar moet het mijns inziens vooralsnog bij blijven.

Het kan toch nog uit de hand lopen. Exen of aankomend exen willen soms geen afstand doen van hun speelkameraadje. Dat daar dan nog een vent aan vast zit is niet echt praktisch. Dan snijden we die er gewoon af zullen ze denken. Uit een rechtszaak tegen een bijziende chirurg in Roemenië blijkt zo’n lul toch nog een half miljoen waard te zijn. En dan doel ik niet op de ontmande heistelling.

Maar dat is nog niets vergeleken met die twee Duitse heren die, alvorens de een de ander tot zich nam, gezellig kokkerellend de afgesneden jongeheer van één van hen rondom bruin bakten in de Croma en het zich goed lieten smaken. Of je worst lust! Een soort van orale bevrediging dus. Sausje erbij?

Ha, ik krijg trek. Wat zullen we vanavond eens eten. Ah, het is woensdag vandaag; woensdag gehaktdag.


KawaSutra

Columnist (nou ja) van 2005 t/m 2012 Een voorzichtige comeback in 2017 Het leven, daar gaat het om!

15 reacties

arta · 8 oktober 2008 op 07:29

Wat een geweldige afsluiter van het weekthema.
De woensdag door het hele stuk verweven. Erg grappig al proefde ik hier en daar ook wat triestheid, maar kan niet de vinger leggen op wat ik precies bedoel…
Ik moest zo lachen om oa deze:[quote]En welke rechtgeaarde liefhebbende echtgenoot wil zijn vrouw nooit eens doodknuffelen? [/quote]

Mien · 8 oktober 2008 op 07:41

Hannibal lust er pap van!
Mooie column en waardige afsluiter van dit thema.

Mien Met De Groeten Van Hak

SIMBA · 8 oktober 2008 op 07:51

*Hoeft voorlopig geen worst meer*
Een woensdag met een flink vaartje geschreven, heerlijk om te lezen!

pepe · 8 oktober 2008 op 08:04

Gruwelijk goed geschreven.

Ik vond het niet erg smakelijk om te lezen met mijn bak koffie.
Vandaag eet ik ook zeker geen gehakt of worst!!

pally · 8 oktober 2008 op 09:54

Getver Kawa! gelukkig heb ik net gisteren gehakt gegeten. Vandaag dus echt niet en ook geen worst, engerd!
ha, ha , goed geschreven bloeddorstige column, waarin je tussen alle gein ook de primitieve neanderthaler proeft die nog vlak onder de menselijke oppervlakte zit…. :oeps:

groet van Pally

Dees · 8 oktober 2008 op 10:37

Ah, liefde en seks, wat gaan ze toch goed samen met behulp van wat smeuiig cement in de vorm van Croma, of een lekker wurgtouw van de Gamma. Woensdag gehaktdag, het had ook niet anders kunnen zijn in deze finale. Leuk geschreven!

lisa-marie · 8 oktober 2008 op 10:43

Woensdag (ge)hakdag in alle opzichten, ik heb deze weekafsluiter met veel plezier gelezen.
En vanavond eten we gewoon kip. 😀

Mup · 8 oktober 2008 op 11:31

Ik heb meteen trek gekregen van je stuk, ik ga de frituurpan aanzetten vanavond, is weer eens wat anders 😀

groet Mup

WritersBlocq · 8 oktober 2008 op 11:57

[quote]Nee, ik geloof niet in kwade opzet als een man zijn vrouw opwarmt en klaarmaakt tot zij haar kookpunt bereikt.[/quote]

En zo nog veel meer dingen die te quoten zijn, geweldig.
Ben bijna week geworden van jouw column alleen al, wát een verhaal! Het zit knap in elkaar. Dt stuk over de ontmande heistelling vatte ik eerst niet, maar het is echt genitaal! :hammer:

Groetje, Pauline.

KingArthur · 8 oktober 2008 op 13:55

Wat gaat zo’n weekje snel voorbij. Maar idd een waardige afsluiting van deze themacolumn. Knap geschreven hoor!

Li · 8 oktober 2008 op 19:12

Het is knap lastig om een quote te kiezen.
Maar deze vind ik super.

[quote]Alleen moet de soep dan niet zo heet gegeten worden als hij wordt opgediend want je kunt je lelijk branden aan zo’n dampend stukje been. Voordeel is dan weer wel dat je je vingers er bij op kunt eten.[/quote]

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Kokhalsneigingen kreeg toen mijn zoon vanavond een frikadel speciaal nuttigde :slik:

De column is geslaagd Kawa. Je krijgt van mij dan ook het predikaat Keurslager van de week.

Li

Ma3anne · 8 oktober 2008 op 21:39

Ne enig gewikipedia, kon ik meneer Klinkhamer en zijn Woensdag Gehaktdag plaatsen.

Je hebt er een verhaal van gemaakt, waarbij de griezels me over de rug lopen. Heel origineel, hoe je het thema hebt aangehakt, eh, aangepakt.

WritersBlocq · 9 oktober 2008 op 00:13

[quote]Ik heb meteen trek gekregen van je stuk, ik ga de frituurpan aanzetten vanavond, is weer eens wat anders [/quote]

Vrouwen, díe zijn pas uitgekookt!

KawaSutra · 9 oktober 2008 op 00:35

En? Lekker gegeten?

Bedankt voor de reacties. En King, het kostte me even wat hoofdbrekens maar ik ben blij dat je mij bij dit project betrokken hebt.

@WB, zodra je uitgekookt bent kun je je gasstel verkopen. Flauw hè.
Beetje meer zout gebruiken. 😀

WritersBlocq · 9 oktober 2008 op 12:07

😆 😆

Geef een reactie

Avatar plaatshouder