Mensen schrijven teksten, maar teksten schrijven ook mensen. Ik schrijf dit stukje tekst om meer over mezelf te ontdekken, de lezer leest deze tekst om meer over de wereld te leren. Zoals het leven soms een fluitje van een cent lijkt zo is het soms ondraaglijk. Ik liep eens van een heuvel naar beneden. Ik kon alles zien wat de wereld te bieden had, de dikke mist was niet in staat om al dat mooie te verbergen. En hoe dichter ik bij de wereld kwam naarmate ik verder naar beneden liep, des te minder ik zag.

Ik had zoveel vragen toen ik de heuvel opliep.
Nu nul antwoorden rijker en zoveel vragen armer. Ik liet de vragen achter. Ik liet ze achter wetende dat ze binnen handbereik waren.

Niet wetende dat ik ook binnen handbereik van die vragen was. Ik liet ze achter in de nevel.
Zweven door de lucht wachten ze tot mijn leven weer in een grijze roes omslaat, en ik ze weer nodig heb. Vragen over het hoe en waarom. Vooral dat godvergeten waarom dat ons allen bezig houd. Altijd denkend dat ze mij meer bezighouden dan de rest. Ik ben waarschijnlijk niet de enige.

Een roeping van god zit er voor mij niet in. Hoeft ook niet. Bereid om het mooie dat het leven me biedt de rug toe te keren ben ik niet. Duizenden jaren oude geschriften keer op keer lezen en de drank achterlaten is niets voor mij en niets voor de wereld.

Ik leef in een metropool maar voel me alleen. Zal er iemand zijn die me bijstaat in dit leven? Of zal er iemand zijn die er een einde aan zal maken voor me? Dat lijkt me sterk. Een gebrek aan aardige intellecten is de reden.

Het voelt alsof er een constante eb is. Al heel mijn leven wacht ik op dat klein beetje wind.
Alsof het je eigen lichaamsgeur is ben ik zo gewend aan de geur van het leven en van de wereld dat ik haar niet maar kan opsnuiven of voelen.
Ik benijd al die verliefde mensen die slechts denken aan feesten en orgies. Jammer dat het me niets doet denk ik dan. Jammer dat ik zulke hoge eisen stel aan mijn vrouwen. Voor minder dan perfectie doe ik het niet helaas. Waarschijnlijk een eeuwige maagd ik, maar dat geeft niet.
Alsof sex het lekkerste op de wereld is denk ik dan. Met een koud pilsje ben ik net zo blij.
Nee, mijn ideale vrouw moet slim zijn, zij moet dit verhaal kunnen voelen en niet te grote tieten hebben.

Ik ben misschien niet ruig en misschien ben ik wel de liefste jongen op aarde. Maar daar hoeft niemand wat van te merken. Want wat maakt het uit voor anderen hoe je bent als ze het toch niet zien. Gedraag je zoals je het liefst wilt zijn en geniet ervan.

Bepaal je eigen leven want god heeft het je gegeven. Als ik iemand iets geef heb ik er meestal geen recht meer op. En als ik een cadeau krijg bepaal ik er zelf over en niemand anders. Waarom zou dan iemand die niemand ooit heeft gezien dan alles bepalen. Als ik een lekker zwijn tot op het bot wil vreten dan doe ik dat. Als ik een vat rum door m’n strot wil laten stromen flik ik het. Als ik geld op straat vind en 5 meter verderop een beeldschone hoer tegenkom naai ik ‘r lam.


5 reacties

Li · 5 januari 2007 op 20:56

[quote]Als ik geld op straat vind en 5 meter verderop een beeldschone hoer tegenkom naai ik ‘r lam.[/quote]

Het arme schaap…

Li

pally · 5 januari 2007 op 22:04

De titel begrijp ik niet zo goed GD.
En de samenhang ook niet overal.
Het voelt als een teleurgestelde jammerklacht die aan het eind tanden krijgt.
Pally

Li 😆

Siebe · 6 januari 2007 op 00:12

Moeilijke tekst. Te moeilijk denk ik. Of naar mijn smaak, net hoe je het wilt zeggen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je meent het grootste gelijk van de wereld aan jouw kant te hebben. Dat gaat misschien ook wel makkelijk wanneer je alleen hoog op een heuvel staat, over alles en iedereen heen te kijken. In combinatie met je nickname vind ik het moeilijk om er iets anders uit te halen. Bij je vorige column kreeg je iets te horen over de beste stuurlui zag ik nog dus er is enigszins sprake van een trend nietwaar?

Misschien zie ik dat allemaal verkeerd en begrijp ik het gewoon niet goed. Dat kan zonder meer het geval zijn. Maar bedenk dat – vrij naar een bekende nederlandse schrijver, ben de naam helaas even kwijt – wanneer je iets geschreven hebt, anderen er mee aan de haal gaan zodra je het gepubliceerd hebt. Op de een of andere manier is het dan niet meer van jou of kun je niet meer controleren wat er mee gebeurt, wat een ander er in leest en ermee doet. Eigenlijk precies zoals je zelf al zei in je column: als je iemand iets geeft heb je er zelf meestal geen recht meer op en als een ander net zo doet zoals jij als je iets krijgt, dan beschikt diegene er zelf over en niemand anders. Zo ook ik ten aanzien van deze column en vandaar dit gemompel en goedbedoeld gemopper van iemand die beducht is op Grote Gedachten in nauwe geesten. Kortom; als je dan toch arrogant wilt zijn, wees het dan ook schaamteloos. Zo leest het niet helemaal prettig. Het is voorts op plekken ook net nog zo alsof je je ook nog een beetje probeert te verantwoorden (1e en voorlaatste alinea). En echt arrogant mensen (of columns die met dat doel geschreven zijn, welke van de twee dat in jouw geval moge zijn laat ik verder in het midden) doen dat niet. Die vinden dat namelijk helemaal niet nodig. Voor mij als lezer is dat nu precies het verschil tussen verwondering en een soort van irritatie. Aan irritaties besteed ik zo weinig mogelijk aandacht maar bij verwondering heb je me te pakken.

Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel en zo ja, dat je er iets mee kunt.
Maar misschien hangt dat nu juist wel af van hoe arrogant je wérkelijk bent ;-).

Groet,
Siebe

Bitchy · 6 januari 2007 op 08:10

Je zou versteld staan als je je gedachten en gevoelens onder woorden zou kunnen brengen, hoeveel mensen je begrijpen.

Shitonya · 6 januari 2007 op 14:19

De column heeft op zich wel wat, maar het wordt ietwat verpest door het chaotische welke de boventoon voert. Het begint groot en eindigt klein, persoonlijk en grof. Waar ik op zich niets op tegen heb, maar probeer eens één stijl aan te houden. De de laatste vier alinea’s spreken me meer aan dan alles ervoor. Maar ach, het is net waar je van houdt. Zoals jij van intellectuele vrouwen houdt met niet al te grote tieten 😆
Maar er is niets mis met eeuwig maagd blijven. Als je zo kieskeurig bent zit er weinig anders op.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder