Wat is het leven toch mooi als je knap bent he mevrouw. Kijk dat meisje nou die net de trein uitstapte. Zo’n mooi koppie en je kon gewoon aan haar zien dat ze gelukkig is. Ik heb ook eens een vrouw gekend, die was zo mooi dat alle mannen zowat flauwvielen als ze haar zagen en geen woord meer over hun lippen konden brengen …. Natuurlijk, geloof je het zelf? Dit hoorde ik dus van een vreemd figuur in de trein, die constant aan een stuk door praten over z’n hele levensgeschiedenis en allerlei andere onzin. Alsof je uiterlijk je zoveel gelukkiger maakt. Als er nou euro’s uit je neus groeide, kan ik het misschien nog wel een beetje begrijpen, maar voor de rest?
Je kan beroemd worden door je uiterlijk. Kijk michael jackson nou, hij laat zich ombouwen als misvormde pinguin en doet rare bewegingen dat veel weg heeft van de kabouterplop dans, doet mysterieuze dingen met kleine kinderen en het geld stroomt binnen.

Of je kan fotomodel worden. Maar dat zit je meteen opgescheept elke dag met 100 flesjes bronwater, 100 wortels en wat slablaadjes, waarbij je eerst zou denken, dat je op de foto moet met konijnen, omdat je konijnenvoer krijgt aangeboden, maar nee, kennelijk schijn jij het konijn te zijn. En wanneer je op de weegschaal staat, val je bijna flauw doordat je hunkert naar een vette hamburger van de Mac. Sommige weegschalen schreeuwen om genade, je weet wel, zoals bij Garfield, maar als een fotomodel erop wil gaan staan, schreeuwt hij wanneer ze er op staat : “sta je er nu al op? Ik voel nog niks”.

Dan kun je misschien wel in zo’n soap spelen op tv, omdat je er zo beeldschoon uitziet. Maar ja, of dat nou zulk enig werk is valt nog maar te bezien. De tijd van Shake Spear (of hoe je het ook mag schrijven) is volledig verdwenen. Geen “romeo o romeo, waar zijt gij romeo?”, maar eerder : “hey gore klootzak, zit je nu alweer bij de hoeren?”.
Liefde, overspel, seks, zwangerschap, moord, noem het maar op, allemaal erg standaard, maar de kijker blijft er als een zombie naar kijken. Maar eigenlijk is er voor de acteur weinig aan te beleven, want zodra hij een medespeelster moet zoenen en al met zijn tong ver in haar slokdarm zit, hoort hij alweer iemand roepen “CUT”, waarop hij antwoord: “kut? Nee, daar ben ik nog niet eens aan begonnen”.

Nou ja, dan misschien een carrière als pop idool. Ja maar daar moet je toch zo goed voor kunnen zingen als Jamai met de looks van Jim met een Mars in je hand? Welnee, als dat zo was, dan zou iedere leeghoofd wel kunnen zingen.
Raar maar waar. Je hebt tegenwoordig geen zangtalent of zanglessen meer nodig. Het enigste wat je nodig heb, is een lekker lijf in een bikini met een paar geile negers op de achtergrond die spastische bewegingen maken en klaar ben je. En als man geld hetzelfde idee, maar dan hoef je er iets minder knap uit te zien, maar dan moet je meer gouden kettingen omdoen, wat geile wijfen hebben als achtergrondkoortje en af en toe naar je ballen grijpen en lief de camera aankijken, alsof het een pizza is, dus een beetje kwijlend kijken kan geen kwaad.

Hoe dan ook, welke tip ik je mag geven is: als je er zo beeldschoon uitziet, trek een vuilniszak over je hoofd heen, run and hide …


10 reacties

viking · 28 april 2004 op 09:35

[quote]Kijk michael jackson nou, hij laat zich ombouwen als misvormde pinguin[/quote]

Laat zich ombouwen TOT niet ALS. Niet dat het bij Wakko Jakko iets uitmaakt dat hij als pinguin geboren is en zich vervolgens laat ombouwen of andersom. Het eindresultaat blijft bedroevend maar in een ander geval zou het wel enige invloed hebben op het verloop van je verhaaltje.

Als je er hoe beeldschoon uitziet? Je bent moeilijk te volgen omdat je te veel dingen in één keer probeert te vertellen. Wanneer ik de eerste en laatste alinea achter elkaar lees ontgaat mij de logica van je column. Misschien ligt dit aan mij…

Laat je verder niet door mijn gezeik ontmoedigen, blijf schrijven.

archangel · 28 april 2004 op 09:43

Hmmmm…. los van de vele taal- en spelfouten waar ik me echt aan erger (maar dat is puur persoonlijk) moet ik eerlijk zeggen dat ik de lijn van je column ook niet helemaal kan volgen……. 😕 Maar: keep on writing, ik sluit me bij de wijze woorden van onze Viking aan.

Shitonya · 28 april 2004 op 10:17

Ik weet dat mijn spelling, gramatica, zinsbouw en noem het maar op nog steeds een ramp is. Ik probeer eraan te werken. Dat commentaar krijg ik meestal, dus daar zal ik verder niets over zeggen.

Het is niet te volgen…
Samengevat is het gewoon een simpele column over schoonheid, wat je daarme kan worden. Enkele voorbeelden zoals pop idool of fotomodel had ik genoemd. Daarmee wilde ik duidelijk maken dat je alleen met je “looks” niet veel kan bereiken. Dat ieder ander ook die beroepen kan uitoefenen als ze bijvoorbeeld die dansende geile wijfen zouden hebben op de achtergrond of als ze zichzelf zouden uithongeren (fotomodel).
Dat is zo’n beetje waar het om draait. Er zit niet echt een rode draad in. Meer een opsomming.

archangel · 28 april 2004 op 10:47

Maar een column moet toch meer zijn dan alleen maar een opsomming? En een rode draad lijkt me toch ook wel handig, anders hou je de aandacht van je lezers er niet bij… het is niet dat de bedoeling van je stukje me volslagen onduidelijk was hoor. Maar het lijkt me best zinvol om voortaan, als je iets hebt geschreven, het niet meteen in te sturen. Kijk er eerst nog eens goed naar, werk aan je stijl en je zinsbouw, gooi er desnoods een spellingscheck overheen, en het belangrijkste: probeer er structuur in aan te brengen. Het is voor bijna iedereen zo dat de eerste versie van een column niet meteen de definitieve is; eerst gooi je je ideeën er uit, en vervolgens ga je met dat ruwe basismateriaal aan de slag om er een mooi geheel van te maken.

Ik denk dat je dat gewoon eens moet proberen… ik heb gelezen wat je in het leerforum schreef, en ik kan me best voorstellen dat je bang bent dat het alleen maar lastiger wordt als je er aan gaat schaven. Misschien zul je in het begin twijfelen of je er wel goed aan doet, en of de kracht van de eerste versie niet zal verdwijnen als je er aan sleutelt. Maar ik denk eerlijk gezegd dat dat niet het geval zal zijn 🙂

O, en ik bedoel nou niet dat je productie meteen moet dalen tot het belachelijk lage niveau van iemand als ik hoor 😉 Maar je hoeft echt niet persé elke week een nieuwe column in te sturen. Neem je tijd er een beetje voor.

Succes!

Ma3anne · 28 april 2004 op 12:33

Ben het eens met de vorige schrijvers.

Het is net alsof ik je hardop hoor denken, als ik dit lees. Druk koppie heb je. 😉
Maar om je gedachten aan anderen over te brengen is het wel zaak een beetje structuur erin aan te brengen. Anders komt de boodschap niet helder over.

Dees · 28 april 2004 op 13:10

Er zit een column in deze column. Een stukje redigeeractie, veel schrappen en rustig het resultaat herlezen en ik weet zeker dat er nog iets moois uit kan komen rollen! 🙂 Want schrijven kan je wel en leuke ideeen heb je vaak ook……

Shitonya · 28 april 2004 op 17:34

I get it. Ik heb mezelf al afgeleerd om snel iets in te sturen zodra ik een idee op papier heb. Nu kijk ik er wel wat beter naar, voordat ik iets instuur en schaaf al soms wat bij, maar niet teveel, omdat je dan anders de leukste dingen verpest…naar mijn mening dan.
Het is misschien wel zo dat ik vol ideeen zit en daardoor m’n columns vaak een en al chaos is. Maar ja, dat veranderd niet zomaar. Dat zal denk ik ook wel liggen aan het feit dat ik me moeilijk kan concentreren op iets en moeilijk lang kan stil zitten en m’n gedachten erbij houden. Ik zal er heus wel aan werken, het kost alleen wel wat tijd.
Erg bedankt voor de reactie’s 🙂

pepe · 28 april 2004 op 22:38

Hoe dan ook, het is duidelijk dat je je best doet en ik hoop ook dat je lekker blijft schrijven.

Ik denk wel dat ik een beetje begrijp waar je heen wil met je columns, maar moest hem daarvoor wel twee keer lezen.
Of dat kwam door de chaos in jouw schrijven of mijn chaotisch denken na een dag hard werken.

Je komt er wel, ik heb bewondering voor je en zie je in sommige columns echt wel groeien.

R@@F · 28 april 2004 op 22:57

Spelvouten of nied, gewon blijfen schrijfen. Hed gaad uet de kunsst!

R@@F

Shitonya · 29 april 2004 op 10:45

Je hebt inderdaad gelijk Pepe, ik doe ook altijd m’n best. Anders heeft het geen nut om te schriijven.
Elke keer probeer ik nu m’n columns wat te verbeteren op spelling, opbouw en noem het maar op. En dan pas stuur ik ze in.
Maar helemaal perfect zal ’t nooit worden. Of het ligt aan jou chaotisch denken na een dag werken of mijn chaotisch denken weet ik niet, dat zal altijd een raadsel blijven.
In ieder geval bedankt voor het compliment!

Enuhm raafje…jij ook hel erg bedankd, ik sal ceker dor blijfen schrijfen 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder