De carrière van [url=http://www.beyonce-online.net/]Beyoncé Knowles[/url] lijkt een vreemde wending te nemen. In de meidengroep Destiny’s Child was ze vooral een ‘independent woman’, maar onafhankelijkheid werd door de buitenwacht vaak ten onrechte aangezien voor preutsheid. Tegenwoordig wil ze als een moderne, seksueel actieve vrouw geportretteerd worden. Maar die omwenteling heeft geleid tot het beeld van een onderdanige vrouw die gezwicht is voor het grote geld. Dat beeld begint al met de hoes van haar nieuwe soloalbum ‘Dangerously in love’ waarop ze gefotografeerd staat als een kitscherige pornoactrice met haar mond half open. Haar jurk glinstert als een nepdiamant en ze lijkt de pillen van Michael Jackson geslikt te hebben om witter te worden. Niets wijst op een eigen inbreng. Ook in haar laatste clip zien we Beyoncé letterlijk naar de pijpen dansen van rapper Jay-Z.

Beyoncé lijkt een zelfde marionet te worden als Mariah Carey die een zo groot mogelijk publiek wilde aanspreken, maar uiteindelijk in een inrichting terechtkwam. Door een mix van mierzoete ballads en enkele rauwere nummers probeert Beyoncé op haar cd zowel de liefhebbers van de hitparade als de hiphopfans aan zich te binden. Het gevolg is dat er maar een paar sterke songs op staan, zoals het krachtige ‘Yes’ waarin Beyoncé een lover de deur wijst. Zo willen we haar graag horen!

De verborgen track op haar cd schijnt een tenenkrommende ballad over haar vader te zijn, maar toen die aan de beurt was had ik de cd al teleurgesteld uit de speler gehaald en terug naar de bibliotheek gebracht. De originaliteit van het album was net zo groot als het Tourcommentaar van Herbert Dijkstra.

Op een tweede Mariah Carey zitten we niet te wachten. Beyoncé kan beter een voorbeeld nemen aan de actrice Pam Grier die in de onlangs op dvd uitgebrachte film Foxy Brown alle mannen letterlijk van zich afslaat. Beyoncé bracht een ode aan haar in de film Austin Powers Gold Member, maar dit eerbetoon lijkt door haar huidige metamorfose volledig misplaatst.
[img]http://freeweb.lombardiacom.it/CATWOMAN/images/beyonce01.jpg[/img]


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder