De inwoners van Emmen hebben een rare verstandhouding met beesten. Een slagerij werd op last van de Warenwet dichtgetimmerd omdat er een paar honderd kilo rottend vlees was aangetroffen. Eet u smakelijk. Dit akkefietje is nog maar het topje van de ijsberg. Er schijnen rare dingen te zijn gedaan met een hond. Ik weet alleen nog niet of er nu sprake is van dierenmishandeling of van dierenverwennerij… Het was een vreemde zitting op de rechtbank. Een meneer uit Emmen stond terecht omdat hij zijn vriendin bont en blauw had geslagen. De meneer was erg boos geworden. Want ze had zich meermalen door de hond laten naaien. Neenee, niet met naald en draad. Okee, tuurlijk, seks met dieren komt in de beste families voor -onlangs vermeldde ik op dit podium nog even het juridisch dispuut tussen Margarita en haar ex over wie er na de scheiding met de hond naar bed mocht- maar het blijft toch een gevoelige kwestie.

Maar goed: veel gebloos en geroezemoes op de rechtbank. Je zal toch rechter, officier of griffier zijn, en dan de hele zitting lang moeten proberen om niet in lachen uit te barsten… U kent mij, dat zou niets voor mij wezen. Ik had halverwege de zitting het hele Wetboek van Strafvordering van tafel gebulderd… De rechter, echter, lukte het redelijk om zijn gezicht in de plooi te houden. Plooien zat, de magistraat liep al tegen de vijfenzestig. Hij informeerde hoe meneer tot de ontdekking kwam dat mevrouw zich door de hond liet, eh, door de hond liet, en, nou ja… “Neuken”, klonk het luid uit de mond van een toeschouwer in de zaal, die de rechter daarmee van zijn netelige probleem verloste. Het antwoord van de verdachte: de eerste keer had meneer het aan de hond geroken, want de hond had dezelfde geur als hijzelf wanneer hij vrouwtjelief een moede veeg had gegeven.

Ik mijmer weg. Mijn gedachten dwalen af naar de vraag, welk een verschrikkelijk penetrante geur mevrouw dan zou moeten afscheiden. Hebben ze in Emmen geen douches? Geen zeep? En opeens herinner ik mij een gesprekje dat ik opving in de kroeg. “Wat ruikt uw hond naar Whisky. Wat is het voor een ras?” “Jack Daniels.”

Terug naar ons rechtbankverslag. Een tweede keer kwam meneer achter de seksuele escapades van vrouw plus hond doordat de hond nog in de ‘dekhouding’ stond toen meneer de knusse woonkamer binnenliep. Tsja, ik ben geen kynoloog, dus ik kan en wil me er niet teveel bij voorstellen. Maar bij ‘dekhouding’ denk ik toch niet aan de opvarenden van de Tjerk Hiddes die aan dek salueren. Heet iemand met een ongezonde seksuele belangstelling voor honden trouwens een kynofiel? Excuses, waarde lezer, voor mijn neiging, af te dwalen. Terug naar het politierapport. Naast de ernstig mishandelde vrouw werden er door oom agent 50 XTC-pillen en een vuurwapen aangetroffen. Al met al goed voor 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. En er moet een schadevergoeding worden betaald. Aan de hond? Nee, dat niet. Aan mevrouw.

Tsja, Emmen en beesten… Opeens herinner ik mij de Emmense blonde stoot met wie ik een wilde nacht mocht beleven toen we een paar jaar geleden in mijn geliefde Amsterdam zijn wezen stappen. Dát was pas een beest!


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

8 reacties

wendy77 · 21 april 2006 op 10:30

Gadverdamme Driek, was het nu echt nodig om mij een beeld te geven van het gebeurde 😀

Leuke uitsmijter!

Bakema_NL · 21 april 2006 op 11:04

Woef woef.

😛

Li · 21 april 2006 op 11:08

Behonderenswaardig hoe jij er telkens weer in slaagt om een actuele column in elkaar te flanzen.

Van deze krijg ik limmerickneigingen

Er was eens een vrouwtje in Emmen
Die zich door haar hond liet omklemmen
Ze zei lieve schat
Een gat is een gat
Hij was echt niet meer te remmen

Li

wendy77 · 21 april 2006 op 12:36

Whaaaaaaaaa :laugh:

Li toch 😀

senahponex · 21 april 2006 op 13:33

Hier waak ik

Ben benieuwd naar het dagboek van deze hond, weer heel leuk driek.

en Li toch pas maar op voor de hond 😀 😀

Mup · 21 april 2006 op 18:12

Hoorde laatst een gesprek bij de dierenarts, tussen twee honden. De een kreeg een spuitje omdat hij gebeten had, de andere vertelde dat hij toen zijn vrouwtje uit de badkamer kwam, zich niet meer in kon houden. Zeker ook een spuitje, dacht ik, maar nee, alleen de nagels laten knippen.

Zonder dollen, het blijft bij de beesten af,

Groet Mup.

WritersBlocq · 21 april 2006 op 22:58

Emmen, ligt dat niet in de buurt van Dieren?
Maar zonder dollen, seks met dieren is te absurd voor daden, ik heb er geen woorden voor.

Ma3anne · 22 april 2006 op 11:10

Die man woont waarschijnlijk in de buurt van het Noorderdierenpark en had niet in de gaten dat die penetrante geur daar vandaan kwam. 😮

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder