Ik kan nu al zeggen wat er op zaterdag 18 juli om 8:00 uur gaat gebeuren. Ik stap in de auto en zet mijn zonnebril op waar hij de komende 14 dagen blijft staan. Evenals de grijns op mijn gezicht waar die leraar op de lagere school altijd een hekel aan had als hij kwaad was. Dan start ik de auto, druk op play en Peter Allen’s piano begint te spelen. In de CD-speler zit een 10 jaar oude zelfgebrande vakantie-CD met als eerste track “I go to Rio”. En als we zo’n beetje de straat uit rijden zing ik mee “When my baby smiles at me I go to Rio, De Janeiro”. Mijn vrouw kijkt me waarschijnlijk nee-schuddend aan en denkt bij haar zelf “beter vreemd gedaan dan vreemd gegaan”. Het is ons namelijk weer gelukt een vakantie te boeken!! En dat viel niet mee. Je wordt er tureluurs van. Ik ga graag op vakantie maar ik heb zo’n hekel aan het uitzoeken ervan dat ik het liefst gewoon in de auto stap en vertrek, al op het moment dat mijn vrouw erover begint. Ze zeggen dat relaties juist tijdens vakanties op de klippen lopen maar als ik me er mee zou bemoeien halen wij de eerste dag niet eens.

Het is niks voor ons mannen. Wij kopen onze schoenen toch ook in 10 minuten en alle kleren in één winkel. Vrouwen vinden het misschien leuk om zegeltjes te sparen en reclame folders door te neuzen maar wij gooien die toch ook meteen bij het oudpapier? Mannen houden van vakanties vieren, niet van vakanties uitzoeken. Wij houden van het avontuur, niet van voorbereidingen. We kijken niet zoals vrouwen in een TV-gids. We zien wel wat er op Discovery komt.

Het zegt mij trouwens toch niets. Hoe goed is 3 sterren? Wat precies is zij-zee-zicht ? Hoeveel mensen worden geacht te passen in dat zwembadje op de foto? Hebben ze bier in een plastic bekertje of een glas? En wat voor mensen komen er? Als het kindvriendelijk is, wil ik er niet naar toe. Als het vol Nederlanders zit ook niet.

Maar als je er dan eindelijk aan uit bent kost het nog uren om zo’n reis te boeken. Is dat alleen bij ons in Someren of duurt het overal zo lang? Eerst schrijven ze de hele reis uit met pen en papier. Daarbij worden alle overnachtingen op de vingers nageteld. Welkom in de 21e eeuw! Als alles klaar is moet op de computer worden opgezocht of het allemaal beschikbaar is. Om de een of ander reden moet er ook altijd gebeld worden en dat duurt langer dan inchecken voor Amerika. Als alles beschikbaar is wordt de hele reis nog eens opnieuw ingevoerd voor de bevestiging. De laatste keer duurde het boeken langer dan de hele reis naar Toscane!

Ik kan de reisbureau’s daarom van harte aanraden snel te moderniseren. Mannen willen een vakantie net zo snel kunnen boeken als een pizza. Anders haken ze af. En als mannen afhaken, betekent dat dus ook voor de vrouwen geen vliegvakanties meer naar De Seychellen of Malediven. Want dan gaan we gewoon zonder reserveringen met de auto naar Italië. [i]Free at last, what a blast![/i]


7 reacties

axelle · 7 juli 2009 op 13:51

O JEE. Zaaaaalig hilarisch. 😀
(ondanks de clichés)
Axelleeeeeee

Mien · 7 juli 2009 op 14:33

Inderdaad vermoeiend zo’n vakantieplanning in een oerwoud van aanbiedingen.
Je zou nog beter Tarzan inschakelen of Cassius Clay en de boel eens flink opschudden.
Rumble in the jungle!

Mien River of Babylon

pally · 7 juli 2009 op 14:41

Ondanks het feit dat je precies weet wat er komt, dat alle bekende platitudes over mannen langs komen. Of misschien wel dankzij en ondanks deze dingen en de regen, 😀 vind ik het toch een grappige column.
groet van Pally

doemaar88 · 7 juli 2009 op 15:51

Leuk onderwerp en hilarisch geschreven. Moet zeggen dat ik de Engelse titel en uitsmijter toch wat jammer vind… Had ’t lekker Nederlands gelaten! 😀

[quote]Mijn vrouw kijkt me waarschijnlijk nee-schuddend aan en denkt bij haar zelf “beter vreemd gedaan dan vreemd gegaan”.[/quote]
😆

RobertH · 7 juli 2009 op 18:55

De tekst “Free at last, what a blast” komt ook uit het liedje “I go to Rio” van Peter Allen. Als je het hoort ken je het zeker. Vandaar de clou. :dj:

trex01 · 7 juli 2009 op 19:07

Ik vind hem leuk hoor! Alleen is mijn man hier de persoon die alle folders speld. Vreselijk, ik gooi ze altijd snel bij het oud papier. Maar verder: goede vakantie.
En straks kun je zingen:
Vakantie voorbij, weer aan het werk
en dat doen we allemaal zonder te morren.

Ook erg hoor.

lisa-marie · 7 juli 2009 op 22:08

Hij is echt zo humoristisch dat je al zag zingen in de auto. 😆

Geef een antwoord