Goedemorgen! Nuja, goed? Deze avond ken ik mijn uitslag van mijn examens en dat is ofwel de officiële start van de vakantie ofwel de start van weken opnieuw blokken. Het is iets voor elf uur, in de vakantie ben ik altijd de langslaper, ik ben een eeuwige sylvester*! Rustig ga ik naar de keuken en zie het zonnetje al schijnen. Ik kijk de woonkamer in en zie dat mijn gsm op de grond ligt. Wie zou dat gedaan op? Eens ik dichterbij kom zie ik dat ik een gemiste oproep heb. Even kijken. Ohja, gaan we weer die tour op? Enkel drie letters, V…T…M! Snel kijk ik of ze me ook gebeld hebben op de vaste telefoon. Niets. Ik kijk naar het uur waneer ze me gebeld hebben. Kwart over negen.

Het is inmiddels al elf uur en ik denk bij mezelf, zou het weer zijn dat ze van niets weten? Maar als ze me nu toch nodig hebben? Dan ben ik best dat ik onmiddellijk bel. Ik neem de hoorn vast. Mijn hand trilt. De secretaresse kent me nog altijd. Ze verbind me door.

Ze neemt mijn dossier erbij. En inderdaad, als ik langer gewacht had zou het slechter afgelopen zijn. “We zouden graag een uitgebreidere screentest met jou doen, je eerste auditie was vrij goed dus we zouden graag meer van jou willen zien.” zegt ze doodleuk. Ik schrik even. De eerste traantjes van geluk komen op.

Ze nodigen me uit deze vrijdag om negen uur ’s morgens, de auditie zal de hele voormiddag in beslag nemen. Ik krijg twee teksten toe gemaild die ik tegen dan van buiten moet leren. Elk van een paginaatje lang, een dialoog en een monoloog. Dat wil dus zeggen dat ik daar met iemand moet samenspelen, hopelijk even sympathiek als die vrouw van de vorige auditie, dan loopt alles vast op wieltjes!

De traantjes barsten los. Ik heb lang moeten wachten maar het loont voorlopig toch nog de moeite. Na bijna drie maand weet ik iets meer. Ik ben binnen bij vtm!!!

Het enige wat me wel dwars zit is dat ze zo laat gebeld hebben. Ten laatste begin juni hadden ze gezegd, de hoop had ik dan ook al opgegeven. En dan nog iets, ik zou met mijn beste vriend donderdagavond, meer nacht eigenlijk, naar rock werchter gaan. Ten laatste tot drie uur. Dan fris en monter om negen uur bij een auditie staan?

*Elke dag op oudjaar is diegene die ‘s morgens als laatste opstaat de sylvester voor het hele jaar. Dat ben ik dus elk jaar!


14 reacties

Mosje · 5 juli 2005 op 11:14

De zinnen lopen nog niet allemaal soepel, maar leesbaar is je stukje goed.[quote]Ten laatste begin juni hadden ze gezegd[/quote]Die Vlaamse zinswendingen vind ik zelfs erg mooi.

Li · 5 juli 2005 op 12:29

Spannend. Ik ben erg benieuwd hoe de auditie is verlopen. 😉
Li

Wright · 5 juli 2005 op 12:47

Ik vind dit ‘dagboekverslag’ stukken minder dan je vorige 2 columns.
Een beetje slordig geschreven, en dan bedoel ik niet het ‘Vlamiaans taalgebruik’, dat vind ik eigenlijk wel charmant.[quote]Wie zou dat gedaan op? [/quote]
Als dit een vervolg is op je vorige auditiecolumn, sluit hij niet goed aan.

WritersBlocq · 5 juli 2005 op 12:51

Ik ben het met Wright eens, het is wel leuk om heel aardig te doen, maar ‘waneer’ en dat soort fouten hoeven ècht niet. Spellingcontrole er overheen en je filtert er al veel uit. Het hardop lezen of een ander eerst laten lezen willen ook wel helpen. Wordt vervolgd, toch?

Louise · 5 juli 2005 op 13:24

Het blijft spannend met jou, Merel!

Troy · 5 juli 2005 op 13:50

Na Rock Werchter naar een auditie gaan? Pff..ik ben al blij als ik dan nog leef de volgende dag 😉
Wel spannend allemaal.

Suc6

KawaSutra · 5 juli 2005 op 14:02

[quote]ik ben een eeuwige sylvester*! [/quote]
Ik zou geen voetnoten gebruiken in een column. Een dergelijke uitleg kun je ook in de column zelf verwerken.
Wel een grappig gezegde trouwens evenals jouw schrijfstijl.
Petje af als het je gaat lukken; zoveel tekst uit je hoofd leren en produceren is niet niks op zo’n spannend moment. Ik ben benieuwd. 🙂

Merel · 5 juli 2005 op 16:28

Bedankt allen voor de reacties tot nu toe.Sommige foutjes had ik zelf al later ontdekt maar dan is het helaas te laat. Dit stuk sluit niet geheel aan bij het vorige stuk. Er passen er nog enkele tussen maar die heb ik niet geplaatst omdat het anders veel te langdradig zou worden. De laatste tijd duurt het hier wel even voor het stuk online staat, dit stuk is ondertussen een week oud dus de auditie is al voorbij. De tekst die ze me gingen mailen heb ik nooit gekregen dus ik ging met een klein hartje naar mijn auditie. De rest laat ik over aan het vervolg dat ik nu ga posten (eerst nog eens nalezen)

Domicela · 5 juli 2005 op 18:25

Dubbel succes dan maar 🙂

Ma3anne · 6 juli 2005 op 09:53

Sja, je hoeft niet alles tegelijk hoor. Je kunt ook kiezen voor die auditie en je afspraak met die vriend afzeggen. Of klink ik nu te veel als een verstandige moeder?;-)

klungel · 6 juli 2005 op 10:37

Ben benieuwd.

sally · 6 juli 2005 op 14:29

Ik ook (benieuwd)

bert · 6 juli 2005 op 20:42

Als ik jou was zou ik de volgende column nog maar eens 10 keer nalezen en na laten lezen, want als het taaltechnisch beter in elkaar steekt komt je column ook direct veel sterker over.:-)

Eddy Kielema · 6 juli 2005 op 22:12

Audities doen is duidelijk de rode draad in je oeuvre!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder