Tijdens de MT vergadering de volgende dag kreeg Helmar de wind van voren. De voorstellen die ze tijdens de heisessie had gedaan werden stuk voor stuk door de heren vestigingsdirecteuren afgebrand. En dat terwijl ze tijdens de heisessie hun mond niet hadden open gedaan en instemmend geknikt hadden. Het kwam aan als een trap onder de gordel die Helmar misselijk van kwaadheid en woede maakte. ‘Je zou eens wat meer met je poten in de klei moeten gaan staan’, schoffeerde Karel van Santen, verantwoordelijk voor de regio Oost, haar op een voor hem zo typerende botte manier.
‘Je hebt geen benul van wat er allemaal speelt’, vervolgde hij.
‘Mee eens’, bromde Piet van Buuren.

Helmar zuchtte en wilde zich van repliek dienen maar slikte dit gelijk maar weer in. Het was het niet waard om met deze ‘zwakke broeders’, die zich alleen op deze manier in de organisatie konden handhaven, in discussie te gaan. Bovendien had ze deze morgen al een lange en stevige discussie met Tjitske achter de rug en ze had er gewoon de puf niet meer voor nog eens een zware deliberatie te voeren. Anderzijds had ze ook niet de behoefte om zich als een mak schaap te laten afslachten door deze twee heren, en bijval van de anderen kreeg ze ook niet. Alleen Saskia die notuleerde keek haar mededogend aan. En daar had ze niets aan.

Klote MT, klote collega’s, klote bedrijf, dacht ze en haar onzekerheid nam steeds meer toe. Hoe zeker ze ook was ze geweest tijdens haar sollicitatiegesprekken waar ze in drie gesprekken alle directieleden en managers had overtuigd van haar kennis en kunde, er was nu niets meer van over. Ze had zich van het begin af aan al waar moeten maken in dit mannenbedrijf waar eigenlijk geen plaats was voor vrouwen op topposities. Het was een constante strijd om te overleven. Wat zocht ze hier ook? De MT-leden waren collega’s die als jakhalzen haar bloed roken. Ze was een prooi voor hen geworden.

Volhouden, sprak ze zichzelf moed in, je bent een straatvechter meid. Je hebt voor hetere vuren gestaan en je laat je toch zeker niet naar de slachtbank leiden. Haar gedachten dwaalden af naar haar vader die nu als een gepensioneerde halve hippie met een nieuwe vriendin op vakantie in Zuid-Amerika was. Hij had ongetwijfeld een oplossing geweten en op een unieke manier gereageerd. Hij had niet voor niets jarenlang als directeur en later als bestuurder van Backtronics gewerkt. Hij was in staat geweest het bedrijf uit te bouwen tot een wereldwijd concern met duizenden medewerkers. Sinds zijn pensioen genoot hij van het leven en was bijna nooit meer thuis. Ze miste hem.

Het was inmiddels oorverdovend stil in de vergaderruimte.


11 reacties

Meralixe · 21 november 2011 op 18:46

Ik weet het natuurlijk niet maar indien ik een “vervolgverhaal” op column X zou plaatsen dan zou ik het eerst volledig schrijven en nalezen en vervolgens in kleine stukjes aan de lezer meegeven.
Ik heb de indruk dat dit niet gebeurd is en dat U nu bijvoorbeeld aan deel vijf aan het werken bent, dit terwijl er al vier stukken verschenen zijn. Zo kom je tot een schrijven dat deels afhankelijk is van de reeds verschenen stukjes.Is het daardoor dat ik een krampachtig zoeken ervaar?
Let op, ik wilde U niet kwetsen hoor!
:kus:

sylvia1 · 22 november 2011 op 06:57

Ik heb me wel eens afgevraagd waarom er zo weinig columns (hier dan) verschijnen over het werk. Ik heb het wel eens geprobeerd maar het lukte me niet. Heel knap dat je dat wel doet, en ik herken het (helaas) ook nog.

LouisP · 22 november 2011 op 12:45

D’r hangt iets van suprematie over het stuk, over de hoofdpersoon. Soms arrogante suprematie en soms dat andere.
Ik krijg ook de indruk dat ze mooi is, door te lezen, raar hè

Boukje · 22 november 2011 op 14:12

Ik vind deze serie niet erg boeiend. Op de een of andere manier komt het te ‘verzonnen’ over…

Ferrara · 22 november 2011 op 17:41

Ik vind je verhaal er niet duidelijker op worden. Waar wil je heen?

Mien · 24 november 2011 op 02:10

MT een VT is nog veel erger … :hammer:

Helmar · 28 november 2011 op 00:12

De stukken worden idd separaat van elkaar geschreven. Is flexibeler. Een verhaal vooruit schrijven en later in stukken aanbieden is niet mijn ding.
Ik schrijf vanuit emotie. En de echte emotie moet nog komen.
(ben niet boos, hoor)

Helmar · 28 november 2011 op 00:13

Hier wordt erg gelukkig van!
Dank, dank.

Helmar · 28 november 2011 op 00:14

Je maakt me nu wel erg nieuwsgierig.

Helmar · 28 november 2011 op 00:16

Jammer dat het je niet kan boeien Boukje. Misschien komt dat nog. Ook voor jou za het nog we herkenbaar worden. Let maar op.

Helmar · 28 november 2011 op 00:20

Het leven van Helmar is geen thriller, Ferrara. En van het concert des levens heeft niemandveen program.

Het leven van Helmar is soms een beetje saai maar wordt vanaf 006 wat spannender en herkenbaarder.

Er waar het allemaal toe zal leiden….?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder