Via Google kom ik terecht bij [url=http://www.sexwoordenboek.nl/maagd_ontmaagd.html]Lotje van 15[/url], die zich afvraagt of ze zichzelf met haar vingers ontmaagd heeft. De sexwoordenboekgoeroe verzekert haar dat het niet zo is. Ontmaagden kan alleen door neuken, het vlies is geen vlies, maar een randje weefsel, dat op verschillende manieren stukgetrokken kan worden. De fascinatie met maagdelijkheid snap ik ergens wel, een beetje. Puur, rein, onschuld. Een meisje dat vrouw wordt. Want ja, het is alleen een pré bij meisjes. Jongens dienen zo snel mogelijk te leren, meisjes zo laat mogelijk geleerd worden.

Een maagd trouwen. Ik wil ze de kost niet geven, de mannen die daar wel de voordelen van inzien. En dat zijn niet alleen mannen met een andere culturele achtergrond dan de mijne.

Mijn cynische innerlijke mens verdenkt die mannen er eigenlijk ook van dat ze niet gemeten willen worden. Dat het de bewonderingsfactor is die ze parten speelt. Immers, als zij de enige zijn die met het vrouwmens in bed zijn gedoken, kan ze hem nooit aanspreken op zijn prestaties. In het land der maagden is seksueel onbenul koning.

Kinderen worden gemiddeld steeds jonger bij de eerste keer. Een meisje van twaalf dat het in haar hoofd haalt te neuken. Is ze daarna een ontmaagde vrouw? Een minder mens? Een slet? Of gewoon een nieuwsgierig vroegrijp meiske, dat ook nog steeds graag haar Barbie in een Assepoesteroutfitje aankleedt?


12 reacties

Martijn · 8 februari 2005 op 08:07

[quote]
Is ze daarna een ontmaagde vrouw? Een minder mens? Een slet? Of gewoon een nieuwsgierig vroegrijp meiske, dat ook nog steeds graag haar Barbie in een Assepoesteroutfitje aankleedt? [/quote]

Het is denk ik iemand die in ieder geval onderhevig is geweest aan de cultureel maatschappelijke verschuiving die sinds het begin der tijden van start gegaan is.
Het labelen dat het ‘een slecht’ al dan niet ‘een goed’ iets zou zijn, is pas gekomen toen de mens het woord ‘ethiek’ heeft bedacht, lijkt mij.
Vreemd, want in de tijd der Grote Filosofen was het eerder regel dan uitzondering dat je er een knaapje bijhad.

Persoonlijk vind ik, als seksueel onbenul, het vel op de gekookte melk al vies. Toch is het zo dat maatschappelijk gezien een vroegrijpe mannelijke (pre) puber eerder de titel ‘held’ verdient, dan een meisje in diezelfde categorie, die dan al snel als hoer te boek gaat.
Toch denk ik dat het niet zozeer de cultureel maatschappelijk etiquette zijn die mij blijkbaar zo doen denken, maar iets van een oergevoel dat de man zich ‘moét’ voortplanten en de vrouw dit kan.

Denk ik…..

Groet Martijn 😀

Ps.
Strak stuk. Lekker kort.

Kees Schilder · 8 februari 2005 op 08:23

[quote]Toch denk ik dat het niet zozeer de cultureel maatschappelijk etiquette zijn die mij blijkbaar zo doen denken, maar iets van een oergevoel dat de man zich ‘moét’ voortplanten en de vrouw dit kan. [/quote]

Gek, Amice. Ik heb nooit het gevoel gehad mijzelf te moeten voortplanten.Dat ging altijd vanzelf.Ik moet erbij zeggen dat ik wel een seksuele onbenul ben maar dit terzijde

Gave column

Louise · 8 februari 2005 op 09:04

Een zeer bondig stukje, waar werkelijk geen onzinnig of overbodig woord teveel in staat. Bomvol informatie dus, waar ik even over na moest denken.

Ik blijf het een vreemd verschijnsel vinden dat iets als een maagdenvlies, puur natuur, zo absoluut gekoppeld blijft aan cultuur.
Werkelijk alles moet gemeten en beoordeeld worden.
Met een maagdenvlies dat intact is, ben je puur, rein en onschuldig.
Na een stevig ritje paard of het gebruiken van een tampon niet meer?

Inderdaad een complex complex 😉

viking · 8 februari 2005 op 09:13

Je vond jezelf te jong? Wil je er over praten?

melady · 8 februari 2005 op 09:17

[quote]Ps. strak stuk, lekker kort[/quote]

Martijn heeft het toch over de column?

Melady 🙂

Fred · 8 februari 2005 op 10:00

[quote]In het land der maagden is seksueel onbenul koning.[/quote]
Hmmm. Betrapt dus

Mup · 8 februari 2005 op 10:42

Mooi stuk.
Dochterlief antwoordde hier laatst op de vraag van de jongst wat een slet was, het volgende:’Hetzelfde als een hoer, alleen krijg je er geen geld voor’
Tijd voor een goed gesprek dus,

Groet Mup.

pepe · 8 februari 2005 op 19:44

Heb je mazzel als je als maagd geboren wordt en dus altijd maagd blijft? Of is dat weer wat anders?

Goeie column Dees!

KingArthur · 9 februari 2005 op 20:03

Tsja, ik zal altijd maagd blijven.

sally · 9 februari 2005 op 20:58

Ik heb natuurlijk in m`n nieuwsgierigheid even uitgebreid :”lotje van 15″bekeken.
Jeetje. Was er maar zoveel uitgebreide info geweest in mijn tijd.
Het heeft me jaren gekost om achter al deze dingen te komen.
En tja, ik ben bang dat de negatieve term “afgelikte boterham” eeuwig zal blijven bestaan.En dat bij een man het omgekeerde het geval is.
Tja…waarom?
Een column om over na te denken.
groet Sally

Maurits · 10 februari 2005 op 00:42

[quote]Mijn cynische innerlijke mens verdenkt die mannen er eigenlijk ook van dat ze niet gemeten willen worden. Dat het de bewonderingsfactor is die ze parten speelt. Immers, als zij de enige zijn die met het vrouwmens in bed zijn gedoken, kan ze hem nooit aanspreken op zijn prestaties. In het land der maagden is seksueel onbenul koning.[/quote]
Deze alinea bevat de munitie voor een echt mooie uitgewerkte column over dit interessante onderwerp. Maar ik moet je deze verzameling protocolumpjes vergeven. Het kan ook een goede columnist overkomen een keer een mindere te schrijven. Ik kan er over meepraten.

Nothere · 21 maart 2005 op 03:52

knap! Je staat nuchter in de dromen van anderen te omschrijven wat je zelf kan voelen van de andere kant. Iemand die goed met de pen om kan gaan moet nog betere ogen hebben vind ik maar. Netjes. Leuke manier om zo’n onderwerp aan te pakken. 🙄

Geef een reactie

Avatar plaatshouder