“Lekker gescheten?”
“Niet echt, aangezien het een dwarse drol was en daarnaast allesbehalve een schone; meer een plakdrol eigenlijk.”
“Ach, vervelend, maar altijd beter dan een plonsdrol; het bezorgt je natte wangen. Ik had laatst toch een Chinese keutel, hij meurde een uur later nog!” “Oei, die zijn érg inderdaad, maar écht gênant vind ik de herriedrol, die brult met geweld uit je sterretje.
Het is één van de laatste taboes. Praten over je uitwerpsel. Mensen gebruiken allerlei omwegen om te vertellen dat ze hun rug gaan snuiten. Mijn buurman gaat altijd een bruine trui breien en een collega moet af en toe even faxen. Oma gaat één keer per dag naar darmstad en mijn vriendin gaat altijd na haar eerste sigaretje bruintje uitlaten. Onze tuinman moet soms een zak tuinaarde openscheuren en mijn vader excuseerde zich als hij zijn ruggengraat wilde gaan verlengen.“Ik ga even mijn aambeien smeren,” zei ooit een vent in het café en hij vertrok naar de bleke jongen met bril. Mijn ex had echt overal schijt aan toen hij aan de racekak was.
Sanitair relaxen, het blijft onbespreekbaar. En dat terwijl een man gemiddeld 50 dagen van zijn leven op de porceleinen troon zit en vrouwen ongeveer 200 dagen.
Heel vroeger was dat anders. Mensen meurden gewoon op een emmer en gooiden die vervolgens leeg uit het raam.
In China wist men vroeger de waarde van poep goed in te schatten. Als een gast van een Chinees buiten een bruine stropdas ging punniken en dat per abuis op het terrein van de buren deed, maakten ze ruzie van wie de bolus was. Soms moest er een derde aan te pas komen om te bepalen wie de mest mocht hebben voor zijn moestuintje.
Dieren hebben het gemakkelijker wat dat betreft. Die schijten gewoon voor het vaderland weg om daarmee hun bijdrage te leveren aan het mestoverschot.
Wist je trouwens dat kippen poepen en plassen tegelijk, uit één gaatje? Varkens genieten weer van dit plaspoepmengsel. Kippen vinden poep van paarden weer een delicatesse.
Er zitten veel graankorrelresten in. Nomaden koken op kamelenpoep. Ze gebruiken het als houtskool. Stront kan heel functioneel zijn. Smeer wat poep in je haar en het glanst als een keutel in de maneschijn. Konijnenkeutels kunnen weer heel verstevigend werken op verslapte vrouwenborsten. Een beetje kippenstront op je puistjes doen ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar wees op uw hoede en smeer niet per vergissing de kippenstront op de verslapte vrouwenborsten…
Sorry, ik moet nu stoppen, want er staat een bruine beer aan het hek te rammelen.


13 reacties

Anne · 20 juli 2006 op 08:35

Allemachtig, ik heb nog nooit zoveel verschillende benamingen voor de daad voorbij die andere daad bij mekaar gelezen! Leerzaam.

Volgens mij is dit Mosje-humor. 😀

Chantal · 20 juli 2006 op 10:59

Gedsie 😛

Zoiets kan alleen Mosje schrijven;-)

pepe · 20 juli 2006 op 11:13

Een bruine beer! Dat kan heel goed Mosje zijn die dit schreef. Maar die gebruikt normaal gesproken meer alinea’s.
Met al die RWIB columns ben ik de draad een beetje zoek.

Toch kan het ook best Viking zijn??

Mosje · 20 juli 2006 op 12:20

Haha, nee hoor, Mosje is het niet, echt niet. Ik heb al een raadcolumn geschreven, en vind het wel welletjes.
Ik ben het 100% niet, ik ontken in alle toonaarden.
Als ik al een stukje zou schrijven over poep, dan zou het wat subtieler zijn.
Ik ben het dus niet.

Troy · 20 juli 2006 op 13:05

Ik vind dit één van de leukste rwib’s. Ik gok op Emaessen.

Dees · 20 juli 2006 op 21:26

Archangel, ivm een eerdere column over een lekker potje schijten en het woord bolus…. Maar wel andere stijl dan gebruikelijk. Erg leuke column trouwens.

Li · 20 juli 2006 op 21:51

Sally 😀

sally · 20 juli 2006 op 21:57

😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Wat een strontcolumn.

archangel · 20 juli 2006 op 22:33

Desa, het hád zomaar gekund! Maar nee, ik ben nog steeds [i]in between columns[/i]. Ik vind ’t overigens ook een leuk stukje, ik ben wel fan van een beetje scatologie op zijn tijd 🙂

DriekOplopers · 20 juli 2006 op 23:09

Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat ik geen flauw idee heb, wie dit is…

Driek

sally · 20 juli 2006 op 23:45

Li, gefeliciteerd!

En ik dacht werkelijk dat iedereen onmiddellijk
aan mij zou denken.
De stijl lijkt een beetje op mijn column over de Belgen.
Opzettelijk wel een beetje groffer dan je van mij gewend bent. 😛
Maar na zoveel complimenten kan ik het niet laten te bekennen dat de column van mij is.
Zelfs een reaktie van Archangel(dankzij Dees). Wat wil een mens nog meer. 😀
groet
Sally

KawaSutra · 21 juli 2006 op 00:56

Tja, te laat.
Maar idd. het Belgenverhaal, dat is hier wel lichtelijk in terug te vinden. Maar ik zou het nooit geraden hebben hoor. Ik wilde juist gokken op Raindog, als vervolg op zijn vorige uiteenzetting over het faecaliisme.

Leuke column Sally. Je stuurt hem toch wel naar de Margriet hè! 😀

Mup · 26 juli 2006 op 00:41

Eens met Kawa:-)

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder