Het aftellen is begonnen, nog een week en dan hoop ik hoog en droog op de piste te staan. Samen met 5 dertig plussende vrouwen (ik ben er één van) gaan we heerlijk een weekje als een stel pubers onze looks en onze humor op weerloze ski-leraren botvieren. “Heren Gij zijt gewaarschuwd!” Vandaag had ik dan ook de euvele moed verzameld om mijn rugtas van de vorige vakantie weer eens voor de dag te halen. Nou weet bijna elke heer wel, dat wij vrouwen alles verzamelen wat je maar kan verzamelen, waardoor de tas van een vrouw doorgaands uitpuilt van de meest nutteloze attributen. Ik wil geen uitzondering op de regel zijn en ging met de tas op het bed zitten om de inhoud eens te inspecteren.

Lees mee en huiver….

Puzzelboekje, zeven pennen, half pakje Pall Mall, tandenborstel, drie aanstekers, klosje zwart garen (zonder naald dus nutteloos), zakdoeken, suikerzakje van v.d. Valk, bierviltje met telefoonnummer (huh? van wie?), cd hoesje van Korn (waar is die cd???), 6 beltegoedkaarten, markeerstift, portemonnee van uienleer (als je er in kijkt springen de tranen in je ogen…), contactlenzendoosje, plastic zakje met onmisbare make-up, 2 kwartjes (kan het nog?), 4 lege sigarettendoosjes, elastiekjes, schuifjes en klemmetjes (je moet wat doen om je haar in bedwang te houden), euro-omrekenmachientje (rekenen is niet mijn sterkste kant, geld uitgeven wel), 3 floppy’s, lege batterij, fototoestel, pasje ziektenkostenverzekeraar (ik heb besloten deze vakantie niet voor crashtestdummie te spelen maar je weet maar nooit…) Flesje selftanning suncream (Zo nu weten jullie ook hoe de meeste wintersporters aan hun bruine teint komen), boek behandelingsstrategieën bij agressieve gedragsstoornissen (word er zelf ook wel lekker mak van), doosje dental floss (volgens de tandarts vallen je tanden eruit als je niet dagelijks flost, nou heb ik voorheen nooit geflost en na 34 jaar zitten ze er nog in dus echt geloofwaardig vind ik het niet, maar vooruit), t-shirt van Defftones, sportbroek, sportsokken (nog netjes op een bolletje dus niet gebruikt), pakkie wild cherry kauwgom (ranziggggg), gel polssteun, 5 shellzegeltjes, floppie met ondefinieërbare foto’s, lege mascararoller, doosje met bio-C.L.A. en bio-chromium tabletten (voor mensen die te lui zijn om te sporten maar wel een atletisch figuur willen behouden), leeg pakje goudappeltje, stukje schil van uhhhh (volgens mij) een mandarijn.

Goed, het telefoonnummer op dat bierviltje was dus van de stoppen met roken kliniek (nooit gebeld…), ik heb er dus geen spannende date aan over gehouden. Het puzzelboekje was vol en ligt nu bij het oud papier, de cd van Korn bleek in mijn auto te liggen, v.d. Valk is ingestort dus koffie drinken doe ik er ook niet meer… Sinds ik een nieuwe telefoon heb met abonnement heb ik de beltegoedkaarten ook niet meer nodig, dus die liggen nu ook bij het oud papier. Aangezien ik nog steeds alle contact advertenties markeer heb ik die maar vervangen voor een nieuw exemplaar. Mijn portemonnee heb ik vervangen voor een exemplaar met allerlei geheime vakjes zodat ik daar in geval van nood nog een paar euro’s in terug kan vinden. De 2 kwartjes heb ik aan een blinde straat violist gegeven in de hoop dat hij het niet gezien heeft. De lege batterij netjes in de daarvoor bestemde ton bij de doe het zelf zaak weggegooid waarmee ik het milieu weer een dienst bewezen heb. Het pasje van de ziektekosten verzekeraar bleek bij nadere inspectie van 2001 te zijn, en ik heb de nieuwe voor 2004 inmiddels alweer in huis. Het flesje selftanning suncream hou ik nog maar voor de zekerheid in mijn tas. Je weet maar nooit of het volgende week tijdens mijn wintersport mooi weer is, en ik wil natuurlijk wel gebruind terug komen. Aangezien ik tijdens mijn laatste tandartsbezoek nogmaals op het flossen werd gewezen heb ik de Dental Floss ook maar weer in ere gesteld (en mocht ik een knoop van mijn blouse verliezen kan ik het altijd nog als naaigaren gebruiken) Het t-shirt, broekje en de sportsokken liggen inmiddels in de wasmand (al heb ik het nooit gebruikt dan zijn ze in elk geval wel weer lekker fris voor de komende vakantie)

Na alles gesorteerd te hebben was er gelukkig nog een plaatsje vrij voor mijn “winter pret pakket”.
Twee boekjes vol mannelijk schoon, een klos touw en een schaar… een paar vriendjes uit mijn ondeugende spelletjes lade en natuurlijk verse batterijen! En als jullie denken dat ik me niet zal vermaken deze vakantie hebben jullie het mooi mis!


10 reacties

Suus · 24 januari 2004 op 13:19

Ikke nie begrijp….je gaat op wintersport en neemt eigen speeltjes mee….weet je hoeveel leuke mannen er staan in de apres ski bar? Ten tweede; je gaat skieen I presume….dan lijkt het me opzich handig om wat ski-spullen mee te nemen…..of ga je voor de apres-ski? Dan kun je dus je speeltjes weer thuis laten, heb je genoeg tijd om in de zon te zitten, ontmoet je een leuke man waardoor je geen floss meer nodig hebt want zoenen is de beste manier om je tanden bacterievrij te krijgen. Conclusie….je hoeft niks mee te nemen.

Mosje · 24 januari 2004 op 15:02

[img align=left]http://www.intermetzo.com/columnx/ski.jpg[/img]

viking · 24 januari 2004 op 17:36

Je bent 34 jaar, behept met een behoorlijk IQ (maak ik uit je columns op) gaat skieën met een meer dan gemiddelde belangstelling voor skileraren én neemt je speeltjes mee…

Conclusie 1) jouw speeltjes zijn niet wat ík denk dat ze zijn…

of

Conclusie 2) jouw CX pasfoto lijkt voor géén meter en jouw speeltjes zijn wél wat ík denk dat ze zijn…

😛

pepe · 24 januari 2004 op 22:17

[quote]Puzzelboekje, zeven pennen, half pakje Pall Mall, tandenborstel, drie aanstekers, klosje zwart garen (zonder naald dus nutteloos), zakdoeken, suikerzakje van v.d. Valk, bierviltje met telefoonnummer (huh? van wie?), cd hoesje van Korn (waar is die cd???), 6 beltegoedkaarten, markeerstift, portemonnee van uienleer (als je er in kijkt springen de tranen in je ogen…), contactlenzendoosje, plastic zakje met onmisbare make-up, 2 kwartjes (kan het nog?), 4 lege sigarettendoosjes, elastiekjes, schuifjes en klemmetjes (je moet wat doen om je haar in bedwang te houden), euro-omrekenmachientje (rekenen is niet mijn sterkste kant, geld uitgeven wel), 3 floppy’s, lege batterij, fototoestel, pasje ziektenkostenverzekeraar (ik heb besloten deze vakantie niet voor crashtestdummie te spelen maar je weet maar nooit…) Flesje selftanning suncream (Zo nu weten jullie ook hoe de meeste wintersporters aan hun bruine teint komen), boek behandelingsstrategieën bij agressieve gedragsstoornissen (word er zelf ook wel lekker mak van), doosje dental floss (volgens de tandarts vallen je tanden eruit als je niet dagelijks flost, nou heb ik voorheen nooit geflost en na 34 jaar zitten ze er nog in dus echt geloofwaardig vind ik het niet, maar vooruit), t-shirt van Defftones, sportbroek, sportsokken (nog netjes op een bolletje dus niet gebruikt), pakkie wild cherry kauwgom (ranziggggg), gel polssteun, 5 shellzegeltjes, floppie met ondefinieërbare foto’s, lege mascararoller, doosje met bio-C.L.A. en bio-chromium tabletten (voor mensen die te lui zijn om te sporten maar wel een atletisch figuur willen behouden), leeg pakje goudappeltje, stukje schil van uhhhh (volgens mij) een mandarijn.[/quote]

Hihi… en dat past in 1 tas? Dat moet wel een bigshopper zijn dan.
Hoewel? Bij dochterlief tref ik ook ongeveer dezelfde hoeveelheid rommel in 1 tas gepropt.
Ik kijk ook nergens meer raar van op.

Ik weet alleen wel dat in de loop der jaren mijn tassen kleiner zijn geworden en er niet al te veel troep meer in zit.

Het scheelt al een boel als je weer uit de kleine kinderen bent geen luiers, koekjes, snoepje, auto’s, popjes meer in mijn tas de laatste jaren;-)

Dus misschien is er nog hoop?

deZwarteRidder · 25 januari 2004 op 05:01

kijk nooit in een vrouwentas…of wel als je dat bonnetje zoekt…ergens onder in…
mmar leuke column.. en ook een beetje ondeugend toch ???
viel Spass…
Rich@RD

Liz · 25 januari 2004 op 10:15

Wat kan er veel in jouw bagsac! Weet je zeker dat het geen hutkoffer is?

Wens je heel veel plezier toe met de leuke ski-leraren, je hebt vast die speeltjes niet nodig hoor. Laat je vrouwelijke charmes maar lekker gaan!

Groeten,
Liz

archangel · 25 januari 2004 op 13:50

Ik wist het eigenlijk al, maar na het lezen van dit stukje schrijf ik het voor de vorm nog maar even neer: ik ben een fan! Van jou welteverstaan 😉

Michaël

PS Deftones!!! YEAH!!! 😀

Eftee · 25 januari 2004 op 19:02

Ik hoop dat je nog aan skiën toe gekomen bent ook 😉 .

Ma3anne · 26 januari 2004 op 16:54

Joepie! Nog een chaoot in Da House!

Heel herkenbaar! En wat een heerlijke zelfspot! En dat speeltje gewoon meenemen hoor! Al was het maar om krullen te zetten….. weten die mannen veel!… ;))

Godspeed · 27 januari 2004 op 15:24

[img]http://www.beadqueennyc.com/recent/wedding/weddingfolder/images/weddingimages/betteparty/dildo3.jpg[/img]

Dan raadt ik je deze aan, om je beschermen tegen opdringerige kerels:-D

Geef een reactie

Avatar plaatshouder