Rechts van de rij staat een man met een traitje bier. Oftewel een alcoholist, een verloederde man. Het is hem iets af te zien. Hij lijkt niet te begrijpen dat de rij een paar meter achter hem begint of hij begrijpt het wel maar hoopt dat iemand in de rij hem zo zielig vind dat ie voor mag. Het duurt ook hem allemaal te lang en deze man doet wat ieder mens zou willen, naast gewoon de winkel uitlopen, hij dringt voor. In plaats van 9 wachtende voor hem, heeft hij er nu maar twee. Hij heeft zijn traitje op de band gezet,klaar. Enige opschudding in de rij. Ja , dit kan natuurlijk niet. We houden ons niet voor niets aan allerlei regeltjes. Iedereen is gelijk, iedereen moet wachten, anders krijgen we chaos. Meneer de Alcoholist vind blijkbaar dat hij niet onder iedereen valt. Normaliter ben ik een voorstander van buitenbeentjes, mensen die anders durven te zijn, maar in dit geval wordt Ook ik pissig. Ik wacht, het duurt lang en door hem duurt het langer. Wat denk ie wel niet? Nu er wat van zeggen. Een jongen achter me begint zijn irritatie te verwoorden. Tegen mij. Dat lucht op, maar opschieten doet het in geen enkel geval. Ik wil graag wat tegen de boosdoener zeggen. Ik denk aan de reclameboodschap “de maatschappij, dat ben jij!”. Helden zijn het die wat doen of zeggen als zich iets voordoet dat niet door de beugel kan. Kan ik een held zijn, hier in de Aldi? Kan ik samen met deze jongen de aanstichter zijn van een collectieve opstand. De hele rij tegen deze crimineel. Want laten we eerlijk zijn: een traitje vol alcohol = een alcoholist= een crimineel. Ik uit mijn ongenoegen tegen de jongen. We geven onze verontwaardiging lucht. Veel verder durf ik toch niet te gaan. Beelden van diezelfde televisie die opstand predikt schieten door mijn hoofd: geweld, opsporing verzocht,journaal,netwerk…..”in de Aldi heeft zich wederom een daad van zinloos geweld voorgedaan. Een vrouw is neergestoken terwijl ze een, tot dusver, onbekende man wees op zijn voordringen. De actiegroep “geweld maakt me misselijk” heeft een stille tocht aangekondigd…..” Ik wil graag de held van de Aldi zijn, maar meer dan dat wil ik leven. Ik smoor mijn ongenoegen en staak het gesprek met de jongen. Hopelijk heeft de criminele man niet al te veel gehoord. Nu sta ik voor een nog moeilijkere taak. Mijn ongenoegen over het wachten kanaliseren, de vreselijke tv. beelden bannen en de kramp in mijn handen weg dromen. Elke keer weer neem ik geen karretje. Een karretje is voor mensen die met minimaal 1 persoon samen leven. Ik heb man nog kat. Ik moet het doen met een doosje. Een stelling die me keer op keer pijnlijke spieren bezorgt en schaamtevolle momenten als ik alles uit mijn handen laat vallen. Laat staan het gepaniek bij de kassa als de caissière sneller is dan mijn inpak handelingen. Soms verdenk ik de caissière van sm gedrag. Denk ik genoegen te lezen in hun ogen als ik sta te stuntelen.Tikken en blieben ze nog sneller om mij te laten stressen en zweten. Van mij mogen ze. Het is een regelrechte #### baan. Voor mensen die geen diploma’s hebben, geen uitzicht op beter. Op zijn hoogst worden ze de caissière van de maand en staan ze een tijdlang met hun kop en naam naast de aanbiedingen, in een Hema lijstje.Wat dat betreft gun ik ze het genoegen. Ik loop na mijn gestuntel de winkel weer uit, hun zitten er nog een paar uur, openlijk hopeloos te zijn.
De stelling : ik run het huishouden voor 1 persoon en heb daarmee geen winkelwagentje nodig, moet ik toch eens gaan opdoeken. Daarmee ontneem ik mezelf de krampen en jammer genoeg voor de caissière haar genoegen. De volgende keer gun ik mezelf de luxe van een wagentje.


2 reacties

Godspeed · 9 april 2003 op 07:55

Bij de AH was je dit niet gebeurt!

Daar waren wel een paar opgefokte vakkenvullers je meteen te hulp geschoten, en hadden de voordringer meteen verbouwd. 😀

Deze extra service zit natuurlijk in de AH-prijzen verwerkt.;-)

En ze hebben er natuurlijk mandjes, wat je weer een hoop kramp kan schelen.:-o

Kobus · 9 april 2003 op 08:53

Toch netjes, van die ‘criminele’ alcoholist. Zet zijn kratje netjes op de band. ‘Normale’ mensen vergeten (?) nog wel eens dat ze een krat onder op het wagentje hebben staan.
En er zijn supers, waar je de boodschappen gratis krijgt wanneer de rij te groot is. Of is dat ook alweer voorbij ?
De Konmar hier in Emmen heeft twee publieksingangen. Maar door de ene ingang kwamen teveel zwervers en daklozen naar binnen. Dus sluiten ze die ingang maar op gezette tijden.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder