Zomer 2003… Geen wekker die me vroeg wakker piept, maar het lijstje in mijn hoofd spookt en zorgt dat ik vroeg op sta op deze eerste dag in het weekend. Snel schiet ik de badkamer in voor een frisse neus, schiet mijn kleren aan en speer naar de keuken. Daar zet ik een snelle bak koffie, smeer een stapeltje boterhammen, want zonder brandstof kom ik niet vooruit. De statie-tas staat al klaar, de lange boodschappenlijst ligt voor me, terwijl ik me koffie drink, bedenk ik nog wel wat voor de weekboodschappen.
Vrolijk stap ik in de auto, het zonnetje schijnt al lekker en de rest van de wereld slaapt nog, de rust in de straat is mooi. Het voelt alsof ik de eerste stappen zet in de verse sneeuw.

De paar kilometers die ik rijd, kom ik geen kip tegen, ook geen mensen. Pas bij de supermarkt zie ik dat er nog meer mensen leven.
Een parkeerplekje vinden is nu nog geen probleem, dus kies ik een aardig plekje uit. Ik zorg in no-time dat de kar gevuld wordt, bij de kassa nog geen grote rijen, alleen een wakker wordende kassa dame. Heerlijk nog voor de wereld wakker wordt heb ik deze klus geklaard.
Ik laad de achterbak vol met drie grote tassen en ben gewoon van plan naar huis te rijden.

Ik rijd in een erg smal straatje, waar mij een vrachtauto tegemoet komt, ik moet toch naar rechts en neem de bocht wat te snel en te strak om, de vrachtauto een plezier te doen. En dan een harde knal en plof. Ik sta stil en vloek inwendig, wat nu weer.
Ik stap uit en zie snel genoeg dat het niet goed is gegaan. Oorzaak een overstekend betonnen geel paaltje, wat er voorheen nog niet liep. De gele paal heeft nu een zwarte streep wat ik niet zo erg vind, erger is de schade aan de auto. De zwarte strip onderaan de auto hangt er rafelig bij, de rechterachterband staat leeg en er zit een knik in de velg.

Geen mens te zien om 8 uur op zaterdagochtend en dus duw ik de auto naar de dichtstbijzijnde parkeerplek een paar meter verder. Nu zou ik wensen dat ik een kleinere auto had.
Ik weet dat ik nu twee dingen kan doen. Ik kan naar huis bellen en zien of ik hulp kan krijgen, maar ik weet dat men daar thuis niet vrolijker van wordt of ik kan zelf proberen het wiel te verwisselen. Ik ben niet zo groot en zeker niet sterk, dus moet ik slim zijn.
Eerst alle boodschappen uit de achterbak verplaatsen naar de achterbank. Dan pak ik het gereedschap, de krik en reservewiel. Ik begin met de moeren een eerste slag te draaien nu die nog contact heeft met de grond. Dit is mijn grootste probleem, want die moeren zitten goed vast, maar met een beetje trap- en stampwerk lukt het me wel, (hier is manlief vast niet blij mee). Dan de krik er onder, ook dat gaat prima, maar hoe werkt dat onvrouwelijke ding.

De auto hangt op de krik zodat ik nu alle moeren met gemak verder los kan draaien en het wiel vervangen. Maar dan, terwijl ik dus met zwarte knuistjes bezig ben de moeren er weer op te draaien, loopt er een man van rond de veertig langs. Hij laat zijn hond uit, maar heeft voor het beest geen aandacht, zijn ogen zijn gericht op mij en met een leedvermakende glimlach op zijn gezicht vraagt hij mij: ‘Lukt het allemaal wel, mevrouwtje?’
Ik bijt op het puntje van mijn tong, waarom moeten mannen soms zo ontactisch reageren en ons vrouwen dan ook nog eens kleineren. Graag had ik hard geschreeuwd naar dat meneerTJE dat ik geen mevrouwTJE ben. Maar ik houd me netjes in en zeg: ‘het lukt prima Meneerrrrr, ik ben een grote slimme meid.’ En dat is zo, want als puntje bij paaltje komt sta ik mijn mannetje wel.

De man loopt door met zijn hond en ik sleutel verder, het zal me nu potverdorie zeer zeker lukken thuis te komen zonder mannelijke bijstand.
Er moet op dit moment ook niet één man in de buurt komen die zijn hulp spontaan aanbiedt, want ik grijp hem naar de keel.
Het wiel lijkt goed te zitten, ik ruim de gereedschappen weer op en stap in, start en rijd een meter of 5 verder. Dan stap ik even uit om te zien of het wiel werkelijk goed vast zit. Gelukkig het wiel ligt nog niet naast de auto.

Ik vervolg me weg naar huis, daar meldt ik vol trots hoe ik helemaal alleen het wiel heb verwisseld. Dan volgt de vraag die ik al verwachtte: ‘waarom moest je het wiel verwisselen?’
‘Er stak een geel betonnen paaltje over en daar reed ik overheen.’
Nu wordt er ook hier smalend gelachen en ik druip af, vrouwen en auto’s hebben een haat-liefde verhouding. Het ding moet gewoon rijden en niets mankeren dan is het wel oké!

De schade viel gelukkig mee € 25,- is nog wel te doen. Dit was immers de eerste keer dat ik schuldig was aan schade aan de auto, in 17 jaar dat ik nu rijd.
Voortaan let ik dus goed op als ik paaltjes zie, je weet immers nooit wanneer ze gaan oversteken?


pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

15 reacties

Godspeed · 12 februari 2004 op 07:39

Het is wat dat auto rijden.
Mevr. Godspeed belde mij ook eens op, of ik even kon komen, er was een verkeersheuvel de weg overgestoken. 2 lichtmetalen velgen incl. de banden naar de maan, schadepost 600 Euro’s.

Mijn schoonmoeder heeft alle 4 LM velgen aan gort gereden, en rijdt nu met metalen velgen rond. (stuk goedkoper)

Het zal dus wel in de familie liggen.:-D
[img]http://www.armati.nl/images/sjpass%20images/sjpass18/Autopech.jpg[/img]

deZwarteRidder · 12 februari 2004 op 08:00

nou komplmentje hoor helemaal zelf gedaan…lekkere zaterdag ochtend column..ook geschikt voor de donderdag..:-)
aan de andere kant …op zo een manier wordt dat plaatje van Godspeed straks een utopie. 🙁
Rich@RD

Godspeed · 12 februari 2004 op 08:06

[img]http://www.armati.nl/images/sjpass%20images/womanparking.gif[/img]

Farfalla · 12 februari 2004 op 08:55

Leuk geschreven! Ik zou echt niet weten hoe ik een band zou moeten verwisselen.

archangel · 12 februari 2004 op 09:03

Hah! Dan ben je niet de enige, Alies! (Ik zou zelfs niet weten hoe ik auto moest rijden, maar dat is wéér een ander verhaal… ik schijn wel meer dingen niet te doen die ieder weldenkend mensch voor vanzelfsprekend aanneemt… ik heb bijvoorbeeld ook geen televisie) 😀

Leuke column Pepe!!

Ma3anne · 12 februari 2004 op 10:33

Stoer verhaal, Peep! Leuke column die lekker wegleest.

Leuk voor de mannen ook om die ouwe moppen weer eens uit de kast te halen, zie ik.

Het verschil tussen mannen en vrouwen wat auto’s betreft zit hem volgens mij in het feit, dat een auto voor een man een verlengstuk van zijn ego is en voor een vrouw een vervoermiddel.

Kom als vrouw een man niet aan zijn ego… want dan… gaat ie moppen vertellen… Het bewijs is weer geleverd. 😛 *wink*

Kees Schilder · 12 februari 2004 op 11:03

Ik zou niet eens weten hoe ik een raampje moet opendraaien, laat staat een band verwisselen.
petje af Peep

Angie · 12 februari 2004 op 11:36

Leuk te lezen Peep. Vrouwen zijn tot veel meer in staat dan men denkt…egwel 😛
Go go go girl.

pepe · 12 februari 2004 op 12:02

Het is wat dat auto rijden. Mevr. Godspeed belde mij ook eens op, of ik even kon komen, er was een verkeersheuvel de weg overgestoken. 2 lichtmetalen velgen incl. de banden naar de maan, schadepost 600 Euro’s.

Zo bovenstaande laat ik manlief lezen vanavond 😉 Txs Godspeed!

nou komplmentje hoor helemaal zelf gedaan…

Zwarte ridder, ik stond er zelf ook wel van te kijken, maar waar een wil is is een weg, mooie woorden van mijn opvoeders:-)

Leuk geschreven! Ik zou echt niet weten hoe ik een band zou moeten verwisselen.

Alies ik had het ooit eens geprobeerd, maar toen kreeg ik de moeren niet los en heeft manlief het verder gedaan. Maar nu had ik geen keus, ik moest het zelf klaren.

Hah! Dan ben je niet de enige, Alies! (Ik zou zelfs niet weten hoe ik auto moest rijden, maar dat is wéér een ander verhaal… ik schijn wel meer dingen niet te doen die ieder weldenkend mensch voor vanzelfsprekend aanneemt… ik heb bijvoorbeeld ook geen televisie)

Archangel, alles kan je leren, en wat betreft die tv, ik geloof niet dat je dat echt mist.

Stoer verhaal, Peep! Leuke column die lekker wegleest.

Txs Ma3anne, wie niet sterk is moet slim zijn, en ik geloof dat ik best wel een slimme momenten heb 😉

Ik zou niet eens weten hoe ik een raampje moet opendraaien, laat staat een band verwisselen.
petje af Peep

Kees houd die pet maar op, staat je leuk. Mocht je een band moeten verwisselen ooit, dan bel je me maar;-)

Leuk te lezen Peep. Vrouwen zijn tot veel meer in staat dan men denkt…egwel
Go go go girl.

Ik had dat zelf ook niet echt gedacht te kunnen Angie, was ook best trots zelf thuis te komen, dat ik enthousiast binnen stapte en eerst riep: ‘Ik kan zelf de band van de auto verwisselen’ Pas toen mannetje vroeg ‘waarom een band verwisselen?’ kwam de aap uit de mouw ‘ongelukje’.

archangel · 12 februari 2004 op 12:56

Ik mis de televisie inderdaad niet… ik weet nu soms al niet hoe ik alles wat ik wil/moet doen in eén dag, eén week, eén maand, eén leven moet stoppen… laat staan als ik mijn brein ook nog zou moeten intoxiceren met tlvsi! 😛

Eftee · 13 februari 2004 op 00:04

€ 25,- is toch niks! En dan ook nog zelf de band gewisseld hebben. Je mag wel een vergoeding vragen aan je man. Als je het mooi brengt lijkt het toch net alsof je geld verdient hebt.
Hij is weer leuk!!

Mosje · 13 februari 2004 op 09:29

[quote]want als puntje bij paaltje komt sta ik mijn mannetje wel.[/quote]
Uh, ik dacht dat pepe bij het paaltje kwam! 🙂
Leuke column.
Vrouwen en auto’s. Een combinatie waarvan ik altijd weer in een deuk lig (en mijn auto soms ook).

Mup · 13 februari 2004 op 09:58

Heb het ook eens mee mogen maken, helaas. Een geleende auto, band lek, schenen er sloten op zijn velgen te zitten, grrrrrrr
Heb toen toch hulp in moeten roepen,

Groet Mup.

Liz · 15 februari 2004 op 10:22

Toppie Pepe!
Een band verwisselen zou me denk ik niet lukken, gelukkig heb ik het nooit hoeven doen.
Ben gewoon a-technisch.
Gelukkig weet ik hoe ik benzine in de auto moet krijgen, hoewel ik de eerste keer toen ik ging tanken in deze auto ook het knopje niet kon vinden waarmee je het klepje kunt openen. 😕
Maar aldoende leert men…en nadien nooit meer vergeten waar het knopje zat.

De schade viel reuze mee… die stomme paaltjes ook die zo maar oversteken, zou niet mogen kunnen!

gast · 9 maart 2008 op 09:32

Dell usato very Figa Uso incontri Porno tributo Vendita calendario Stile fly 1992 Bassano Case foto Milan Parco [url=http://www.metroweb.ru/news/ftp/ilaria_d_amico_nuda_foto_gallery/page_ilaria_d_amico_nuda_foto_gallery.htm]the foto d gallery ilaria amico nuda[/url] Sconce gay fac Bilirubina Opere Affitto Per Neri Anderson Roccarainola verde fedi [url=http://www.metroweb.ru/news/trame_cento_vetrine/index_trame_cento_vetrine.html] cento vetrine trame[/url] video ingoio una Elenco tributi Cargo nudo Fabri donna [url=http://www.metroweb.ru/news/index_istituto_tecnico_geometra_valadier_via_valadier_roma.htm] Roma Geometra Istituto Tecnico Valadier Via Valadier[/url] midi nokia Commissariato Novit city Estense [url=http://www.metroweb.ru/news/produzione_letti_a_scomparsa_a_muro/screen/produzione_letti_a_scomparsa_a_muro.html] produzione letti a muro a scomparsa[/url] gratis Msn Bronte nudi foto foto Usati park divani Trasformare pascoli bulgari video Vergini [url=http://www.metroweb.ru/news/index_line_on_ecm_gratis_fad_ecm.htm]a on gratis fad ecm ecm line[/url] Dispensa Gratis Panama Senza missoni gellio nokia Foto scarichi Single civile Nani Www Miriana Traduttore sborrate [url=http://www.metroweb.ru/news/tributo_locale_prescrizione.html] prescrizione locale tributo[/url] Gerenzano Disegni Usati Iliade Cerca Flessibili Pasta piedi video dell Comunicazione Inps Windjet Cingolate Personaggi foto setta gratuiti Gazzettadelsud Centro [url=http://www.metroweb.ru/news/video_gratis_pompinare/video_gratis_pompinare.htm]and pompinare video gratis metroweb.ru[/url] video melissa Gazzettadelsud Professionale Svizzero Stabilimento Nucleo Nani quotazioni Silvestro Srl liberta tatuaggio mature blaupunkt Dabbraccio Marcellini Titmuss meridionale [url=http://www.sporting-club.ru/results/donna_mature_nude_gratis_foto.htm] foto mature nude gratis donna[/url] induzione Pasta Spadino Liguria Brescia Mappa copriauto Bagno foto europa senza video immagine Immobili dvd foto [url=http://www.sporting-club.ru/results/style/software_compilazione_modello_730_2007/software_compilazione_modello_730_2007.html]the 730 2007 compilazione modello software[/url] usato test taglia compilare amatoriali ricerche Brescia Homemade Contenenti Puglia Ginocchio modello Vendo channel [url=http://www.sporting-club.ru/results/hunday_athos/index_hunday_athos.htm] Athos Hunday[/url] Biografia Locazione dragonball Scopate honda Padrino Mini [url=http://www.sporting-club.ru/results/dragonball_porno_gratis/dragonball_porno_gratis.html] porno dragonball gratis[/url] stato Milano Cardellino Combinate Trattori Blog [url=http://www.sporting-club.ru/results/screen/villaggio_turistico_croazia/villaggio_turistico_croazia.html] Croazia Turistico Villaggio[/url] cellulare Cavo Case Atto Carri gratuito Strani Aloe incontro Del leopardi [url=http://www.sporting-club.ru/results/giochi_carte_spider/giochi_carte_spider.html] giochi carte spider[/url] mature porcellina Rivenditori hard Villaggio Webcam Gratis Spettacoli anziane Segni Oreste ragazza foto Virtuali Sfondi Ossido [url=http://www.sporting-club.ru/results/centri_assistenza_wega_white.html]the White Assistenza sporting-club.ru Centri Wega[/url] Lesbica video Iscrizione gratuiti Tuir disney Motocarriole Inviare Collaboratori nuda Fondo Manuali tirrenia Tranciatura hessler Marmitte Cesena Foto

Geef een reactie

Avatar plaatshouder