Om te voorkomen dat lezers van Column X ongevraagd geconfronteerd worden met seksuele uitingen van nogal extreme aard staat in deze eerste alinea geen onvertogen woord. Wie daar wel in geïnteresseerd is en denkt er tegen te kunnen moet nu klikken op “Lees verder” Maar wees gewaarschuwd! Beste lezer, ik heb u onder valse voorwendselen deze column ingelokt. Wat ik wilde was eens een keer ervaren hoe het is om op een heel makkelijke manier veel ‘hits’ te krijgen. Kan dat dan niet door gewoon een goeie column te schrijven, zou u kunnen vragen? Helaas niet, zo leert de ervaring op deze site. Ten eerste is het schrijven van een goeie column maar zelden makkelijk. En iets heel anders is dat je door het schrijven van een goede column niet persé veel lezers trekt. In een recalcitrante bui denk ik wel eens dat je met een slechte column eerder veel lezers trekt. Maar natuurlijk zijn niet persé alle columns die veel lezers trekken slecht. Maar sommige wel. Wel een probleem is dat veel lezers lui zijn. Ze huldigen het uitgangspunt: ‘eenmaal iets “goeds” gevonden, nooit meer wat anders’ Zo zullen ze nooit wat nieuws ontdekken. Maar er is één manier waarmee je bijna altijd mensen trekt: Je moet ze Seks beloven. “sex sells”, reclamemensen weten het. En u ziet, bij u heeft het alvast gewerkt. Ik wil u bij deze dan ook bedanken voor uw stem. Ik ben benieuwd bij hoeveel anderen het ook lukt.

Ik hoop dat u het mij niet kwalijk neemt dat ik u een beetje misleid heb. En geloof me, ik beschouw u echt niet als een viespeuk omdat u over ruige seks wilde lezen. Daar kunt u heel nobele motieven voor hebben. En hoe dan ook, het is voor een goed doel, de score van deze column. Waar nog bij komt dat er met ruige seks natuurlijk helemaal niets mis hoeft te zijn. Er wordt heel wat uitgewoond, afgemept en vastgebonden en dat heeft maar al te vaak de warme instemming van degene die aan de ontvangende kant staat. Bovendien zijn steeds minder vrouwen vies van ruige seks. En als vrouwen er van houden kan het toch niet zo erg zijn. Maar dat is misschien weer seksistisch gedacht. Hoewel het aanbod op internet leert dat vrouwen zich er vaak niet voor niets mee inlaten. Ze laten zich betalen. Zouden ze het zonder betaling dan niet doen? Wie zal het weten? Mannen betalen er nu eenmaal voor en vrouwen verdienen er aan. Het is gewoon de wet van vraag en aanbod.

Ik voelde me toch een beetje schuldig vandaar dat ik toch maar even verder geschreven heb. Anders zou u helemaal voor niets geklikt hebben op “Lees verder”. Het is wel een hoop slap geouwehoer geworden maar dat bent u van veel andere columns wel gewend. Dus wie weet heb ik u juist aan uw trekken laten komen. En anders bied ik hierbij nogmaals mijn welgemeende excuses aan.


12 reacties

gast · 10 maart 2003 op 09:44

[quote]Wat ik wilde was eens een keer ervaren hoe het is om op een heel makkelijke manier veel ‘hits’ te krijgen. Kan dat dan niet door gewoon een goeie column te schrijven, zou u kunnen vragen? Helaas niet, zo leert de ervaring op deze site.[/quote]

Over Column X:
Column X is de ideale stek voor iedereen die van schrijven en lezen houdt. Elke dag staan hier nieuwe columns van !AMATEURS! en professionals over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Maar eerlijk is eerlijk, je column prikkelt..

Groet Martijn.

Mr. Moderator · 10 maart 2003 op 10:47

Overigens wil ik wel opmerken dat dit wat mij betreft de laatste keer is dat we meewerken aan dergelijke ‘experimentjes’. Daar is de site niet voor bedoeld.

Jammer, je schrijft prima. Maar je onderwerpen en doelstellingen (die je vaak kiest, zoals ook deze) zijn in mijn ogen niet zo boeiend voor een breed lezerspubliek.

Ion · 10 maart 2003 op 11:06

Ik vrees dat het doel van Maurits nog wel eens vies kan tegenvallen. Mensen kijken inderdaad erg naar titels en soms is dat de reden om iets te gaan lezen. En ja, sex scoort, al vind ik daar echt geen eer aan te behalen (doe dat maar op andere sites).

Maar mensen kijken ook of ze eigenlijk wel zo’n verhaal over ‘ruige sex’ op columnx willen lezen. Waarom eigenlijk?

Last but not least vrees ik dat je met een dergelijke column als deze al je lezers voorgoed wegjaagt. Ze worden namelijk in de maling genomen en zullen de volgende keer dat ze jouw naam bij een column zien staan de scrollknop wat verder indrukken.

R@@F · 10 maart 2003 op 11:33

Dat doen ze meestal bij zijn naam toch wel! En ach wat hij makkelijk scoren vind trekt wel lezers blijkbaar. En waar schrijf je voor als schrijver….om gelezen te worden. Dus ik zou zeggen laat iedereen lekker zijn eigen ding doen en Mauritzz ga je energie om altijd maar weer herrie te schoppen hier eens nuttig besteden. Ga je bijvoorbeeld inschrijven bij de NVVEM.
(Maar de column was sterk, eerlijk is eerlijk!!)

godsgift · 10 maart 2003 op 11:34

Ik moet Ion gelijk geven…Je bent wel een aparte hoor Maurits.
Je hebt heel duidelijk last van al de kritiek die je krijg hier op columnx maar ik ben van mening dat je er wel zelf om vraagt.
Ik heb ook jouw column gelezen (eerlijk gezegd uit nieuwsgierigheid)Maar ik had echt zoiets van waar slaat dit nou op, typisch iets voor jou.

😕

Kobus · 10 maart 2003 op 13:35

De naam Maurits was ik al eerder tegegekomen in commentaren.Dat wekte wel mijn nieuwsgierigheid.
Maar de critici hebben gelijk. Gewoon niet meer doen op deze manier.

Kees Schilder · 10 maart 2003 op 13:52

Waarom zouden dit soort expirimentjes niet mogen Moderator? Vrije meningsuiting is m.i. nog altijd
toegestaan in dit land.
Overigens een steengoeie column Mauritz maar probeer je frustratie eens onde de knie te krijgen, die is niet nodig.
groet
paco

Maurits · 10 maart 2003 op 20:19

Dank voor de lof. En voor degenen die het niet leuk vonden, ik denk dat jullie er wel overheen komen. En wie mij nooit meer wil lezen, ook goed. Keez Zchilder, Column X frustreert me niet. Wat ik wel frustrerend vind is het feit dat zo veel van de columns in de bladen gevuld mogen worden door mensen die vast allerlei talenten hebben. Maar waar talent voor het schrijven van columns niet toe behoort. Ik bedoel bekende Nederlanders. Waarom zou je een zanger of presentator laten schrijven? Gelukkig is er Column X. Het is een experimenteerplaats voor me. En, Keez, ik ben het helemaal met je eens dat dit niet onmogelijk gemaakt moet worden. Want, Mr Moderator, wat is een column? Is het niet juist de bedoeling dat een column prikkelt? Moeten aan de manier waarop je dat vorm geeft dan regels gesteld worden, andere dan elementaire fatsoensnormen? Die trouwens niet door mij maar wel soms door meest anonieme, reagerenden geschonden worden. En wie zou moeten beoordelen wat interessant is voor een breed lezerspubliek. Laat het publiek maar oordelen. Sommige auteurs worden beter gelezen dan anderen. Maar voor elk soort column is een publiek. We verbieden toch ook geen politieke partijen omdat ze te klein zijn.

Groet Maurits

Jeroen · 10 maart 2003 op 21:36

Volgens mij bedoelt Mr. Moderator dat er een grens is aan experimenteren. Deze column is prima, maar het moet geen gewoonte worden. Als iedereen in de eerste alinea over een compleet ander onderwerp schrijft dan waar de rest van het verhaal over gaat dan is het eind zoek. De teaser is wat ons betreft bedoelt om lezers te enthousiasmeren om het gehele verhaal te lezen. Net zoals de achterkant van een boek, waar een korte samenvatting staat van het verhaal. Als jij een roman koopt die op de achterkant wilde sexuele avonturen beschrijft, maar in werkelijkheid over de productie van kaas gaat dan wil je vast je geld terug. Of niet? 😉

Groeten,
Jeroen

Maurits · 10 maart 2003 op 21:48

Natuurlijk ga ik hetzelfde experiment niet nog een keer doen. Ik denk niet dat ik te betrappen ben op het herhalen van een trucje dat ik al een keer gedaan heb. Dat is juist het verneukeratieve van mijn bijdragen. Degenen die ervan houden te krijgen wat ze verwachten komen nogal eens van een koude kermis thuis. En dan kan je zeggen dat de columnist zijn doel bereikt heeft. Het is tenslotte geen Arbeidsvitaminen, u vraagt wij draaien.

groetjes maurits

Kees Schilder · 11 maart 2003 op 08:46

Tja, Jeroen, wat jij aanvoert is ook wat voor te zeggen en we moeten hier natuurlijk wel up-tonic blijven. 😕
groet
paco

Yannick · 12 maart 2003 op 22:36

Ik voel me erg missleid.

ik klik op die column om iets zeer ranzigs te lezen en wat krijg ik helemaal niks.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder