Volgens mij heeft elke hetero vrouw weleens in haar leven een zwak gehad voor een andere vrouw. Niet dat je tot over je oren verliefd wordt, maar meer gevoelens van ontzag, adorering, gevoel van gelijkgestemdheid en soms sexuele aantrekkingskracht. Ik hou van sterke vrouwen. Om maar een paar voorbeelden op te noemen: zangeres Anouk, ontwerpster en zakenvrouw Marlies Dekkers en duizendpoot Daphne Deckers. Allemaal vrouwen die weten waar ze staan in het leven. Vrouwen die groot denken, vrouwen die zijn gaan vliegen voordat ze vleugels hadden, vrouwen met lef en die in zichzelf geloven. Een voorbeeld voor mij, want hoe druk ik het ook heb, met mijn werk en kinderen, ik blijf mezelf vaak gewoon zien als een veredelde huisvrouw. Ik heb de luxe om vanuit huis te werken, maar de huishoudelijke taken blijven daardoor harder aan me trekken dan mijn laptopje. Dus werk ik wanneer de stofzuiger midden in de kamer staat, de vaatwasser half gevuld is en de klep nog open staat en mijn wasmachine boven op de zolder staat te brommen.

Ik kan dan ook heel goed begrijpen, dat veel vrouwen ’s avonds wanneer de koters op bed liggen in soaps wegduiken. GTST, ONM en ATWT worden dagelijks door vele ‘huisvrouwen’ bekeken. Voorspelbaar gedrag van stoere mannen en vrouwen volgen, die in een razend tempo carrière maken en net zo makkelijk hun eigen, – stief en pleegkinderen opvoeden in een huis, dat van boven tot onder schoongeboend is. Een driegangen diner wordt in een oogwenk op tafel getoverd, op het moment dat de vrouw de sleutel van manlief in het slot hoort steken en als dat nog niet genoeg is, houden ze er ook nog een geheime minnaar op na.

Mijn soap zit vol met mooie mannen. Keanu Reeves, Johnny Depp en Brad Pitt, maar voor mij en voor zoveel vrouwen over de hele wereld, is er maar een echte man op deze aarde. Hoewel de tand des tijds zijn haargrens naar achteren heeft verschoven, blijft hij de man met de meest grote sexappeal dat er bestaat. De knapste James Bond van alle Bond films. Hoofdrolspeler Christopher Lambert viel in het niet bij hem in de film The Highlander waarin hij als Ramirez het beeld in schiet op zijn witte paard en zelfs in de film Indiana Jones and The last Crusade is hij echt de man met wie ik op schatjacht wil. Als ik hem in zijn jonge jaren tegen was gekomen, had ik er alles voor over gehad om even onder zijn kilt te gluren. Wat ben ik eigenlijk een slet. I am a slut man, zoals Billy Connolly het verwoordt in een van zijn shows. Nog zo’n Schot met ballen. Niet the looks als Sean, maar humor is ook sexy. Wanneer hij op het podium staat is Billy net een leeuw op roverstocht en vloekt hij als een zeerover, maar je smelt voor zijn jongensachtige charme. Het zijn goede vrienden die twee Schotten en nu ik de buurvrouw wordt van Billy, want die woont op het eilandje Gozo een half uurtje van ons huis in Malta vandaan, hoop ik natuurlijk hun samen eens te treffen in een van de kroegjes die het eiland rijk is.

Maar tot die tijd moet ik het doen met mijn fantasieën, dus wanneer het bedtijd is, dan verander ik van suffe huisvrouw in een oogverblindende bondgirl en fluister ik zwoel tegen James,

For your eyes only en droom ik lekker verder.

Categorieën: Verhalen

7 reacties

Teunis · 16 juli 2008 op 14:12

Kom op, in de benen annemarie! Zelfs voor jou is het nog niet te laat. Het keurslijf zit in jouw hoofd, niet in de televisie.

Gr. Teunis

Dees · 16 juli 2008 op 19:57

Oh ik dacht dat het een heerlijke lesbisch-voor-een-nacht-deze-week-in-mijn-geheim aflevering zou worden, maar helaas, het gaat weer eens over mannen 😀

Leuk geschreven Ms. vamp 😉

arta · 17 juli 2008 op 10:33

Lekker stuk, (de column, dan, hè?:-D)
Hier en daar raakte ik wel wat de draad kwijt tussen fantasie en werkelkijkheid, maar dat heb ik in het normal;e leven ook, dus dat zal wel aan mij liggen.:-D

Dramaq · 17 juli 2008 op 15:48

Leuk & herkenbaar onderwerp. Voor mijn gevoel zijn de eerste twee alinea’s alleen wat te ‘breed’ voor wat je uiteindelijk vertelt. De aantrekkelijke aspecten van sterke vrouwen zijn bijvoorbeeld een leuke ingang om ook jouw fantasieën over wat je met je leven zou willen te beschrijven, (en niet alleen op het vlak van mannen maar ook wat betreft carrière etc.) maar dit doe je niet. Doordat je het in het laatste deel toch vooral over mannen en sexappeal hebt (bijzonder leuk onderwerp overigens, begrijp me niet verkeerd ;)), plaats je jezelf eigenlijk in het stereotiepe beeld waaraan jij je ergert. Verder leuk en vlot geschreven 🙂

Annemarie · 17 juli 2008 op 18:30

Bedankt voor jullie reacties. Ik doe mijn best een leuk verhaaltje neer te zetten, maar in mijn ijver ga ik soms van de hak op de tak. Kritiek is van harte welkom, dan leer ik weer van mijn fouten (hoop ik). groeten uit een zonnig Malta van Annemarie

SIMBA · 17 juli 2008 op 18:56

[quote]groeten uit een zonnig Malta van Annemarie[/quote]
Vind ik bepaald niet suffig om vanuit Malta je eigen column te volgen!! 😀
Maar 1 woord moet je even uitleggen, wat houdt “zonnig” in? 😆 (kennen we namelijk in Nederland niet)

Prlwytskovsky · 22 juli 2008 op 18:17

[quote]ik dacht dat het een heerlijke lesbisch[/quote]
He Deesebeesie, nee he: jij toch niet? 😕

Geef een reactie

Avatar plaatshouder