Een doorsneegezin gaat kamperen, niets bijzonders. Na een lange vermoeiende reis komen zij aan op een camping. Na wat gediscussieer mogen ze toch de camping op, eigenlijk staan er al te veel mensen wordt hen duidelijk gemaakt.
Vrienden van hen die daar ook staan vertrekken over twee dagen en dan mogen zij op hun plekje staan. Het vakantiehutje wordt neergezet, nadat aan oudere Duitse vakantie-buurvrouw is gevraagd of het zo wel kan. Haar antwoord was kort en duidelijk, voor twee nachten kon het wel. Ze lachte er zelfs vriendelijk bij.
De pootjes worden uitgedraaid, het tentje van de kinderen wordt opgezet en de vakantie kan beginnen onder de stralende zon.

In de caravan worden de zwembroeken gepakt en de kinderen liggen al snel in het water. Met vrienden wordt er wat gedronken en tegen de avond gaan ze eten op het terras.
De man van onze tijdelijke Duitse buurvrouw spreekt hen aan, dat het zo echt niet kan, hij vindt dat zij te dichtbij staan en hij hoort steeds boem boem (waarschijnlijk een kastdeurtje dat open en dicht gaat). Daar houdt hij niet van, hij is namelijk op vakantie, maakt hij ons duidelijk.

Vanmiddag was alles nog oké, het was hen duidelijk dat het maar voor twee nachten zou zijn. En nu alles staat zijn zij niet van plan de caravan te verzetten, ook zij hebben immers vakantie.
De Duitse man wilde graag genieten van zijn rust, zij vragen zich af wat zulke mensen dan doen op een camping vol jongeren en in het hoogseizoen.
Als ze werkelijk voor hun rust komen, kunnen ze beter een boerencamping uitzoeken en wat later of eerder op vakantie gaan.

Dat de kinderen zo af en toe wat geluid maken lijkt hen logische. Zelden hebben zij kinderen meegemaakt die stil zijn en geen geluiden maken. Echt herrie en geschreeuw is er niet geweest, maar de man blijft erbij dat het zo echt niet kan.
Bij zijn landgenoten beklaagt de man zich en zo ontstaat er een geweldige vijandige sfeer.
Op afstand horen zij het geklaag en gezeur van de oosterburen aan, ondertussen genietend met vrienden en andere campinggasten.

Van hen horen ze dat de twee Duitse oudere stellen op dit veld alleen maar kunnen zeuren en klagen. Ze doen hun best maar.
De volgende dag vertrekken onverwachts de Duitse buren met een boos gezicht.
De achterblijvende oosterbuur zegt geen woord en loopt chagrijnig langs hen. Zodra er landgenoten in de buurt komen, klaagt hij over alles en iedereen die geen landgenoot is.

Eigenlijk is het triest dat deze man en vrouw vergeten te genieten van al het mooie op en rond deze camping.
Zij doen dat namelijk wel, met volle teugen genieten. ’s Avonds kampvuur en lachen met nieuwe vrienden, overdag zon en water, spelen met de kinderen, een bos-bergwandeling.
Aan de super-zeikerds schenken zij zo min mogelijk aandacht.


pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

14 reacties

Mosje · 26 augustus 2004 op 21:31

Ik kan het me helemaal voorstellen
Zoeper-pißers sind es!
😛

rimram · 26 augustus 2004 op 21:50

hoi Pepe,

ach, die blijven er altijd en overal!

zo herkenbaar…groetjes rim 🙂

Li · 26 augustus 2004 op 22:36

[quote]De volgende dag vertrekken onverwachts de Duitse buren met een boos gezicht[/quote]

Nederland- Duitsland 1-0 😛
Gewoon scheiße aan hebben;-)

Laat ze maar lekker kuilen graven. Kunnen ze hun agressie 😡 kwijt.

Li

Kees Schilder · 26 augustus 2004 op 23:09

Tja, die kom je overal tegen.Goed geschreven weer

ignatius · 26 augustus 2004 op 23:44

[quote]hij vindt dat zij te dichtbij staan en hij hoort steeds boem boem (waarschijnlijk een kastdeurtje dat open en dicht gaat). [/quote]
Mmmh, klassiek geval van shell-shock. Wordt bij onze oosterburen inmiddels genetisch doorgegeven. En de hele actie van de uiteindelijke terugtocht past helemaal in dit plaatje.

Met plezier gelezen 🙂

viking · 26 augustus 2004 op 23:53

Mazzel he, dat wij er niet waren…

Louise · 27 augustus 2004 op 07:20

Ik zag het hélemaal voor me 😀

kareltje · 27 augustus 2004 op 13:48

toen jullie thuiskwamen met dit verhaal werd er in koor gezongen;

“Schade deutsland alles ist vorbei!”

beetje lullig wel maar zo ontzettend grappig.:-P

hij was weer leuk en zeker herkenbaar!;-)
xxx kareltje

Mup · 27 augustus 2004 op 14:14

He vakantieganger! Tja, er zitten toeristen bij….Volgend jaar gewoon andere vrienden opzoeken, ergens in het Caribisch gebied, zit je gebeiteld,

Groet Mup.

Irma · 27 augustus 2004 op 14:32

Die (ooster)buren hebben vakantie nodig als ze terugkeren. Misschien is een hutje op de hei een prima plek voor ze om bij te komen 😛

pepe · 27 augustus 2004 op 16:18

Dank jullie allemaal voor de reacties

Zoeper-pißers sind es!

Mosje:
Dat zijn enkele van hen, gelukkig zijn er ook hele leuke aardige.
*****
ach, die blijven er altijd en overal!
zo herkenbaar…groetjes rim

Rim:
Helaas herkenbaar, het zou de wereld mooier kleuren als er minder zeurpieten rondliepen.
*****
Gewoon scheiße aan hebben
Laat ze maar lekker kuilen graven. Kunnen ze hun agressie kwijt.

Li:
Dat hebben we dan ook maar gedaan.
*****
Tja, die kom je overal tegen.Goed geschreven weer

Kees S:
Jammer genoeg komen wij ook genoeg landgenoten tegen waar ik me voor schaam, dus ik vrees het niet speciaal geldt voor een natie.
*****
Mmmh, klassiek geval van shell-shock. Wordt bij onze oosterburen inmiddels genetisch doorgegeven. En de hele actie van de uiteindelijke terugtocht past helemaal in dit plaatje.
Met plezier gelezen

Ignatius:
Ergens is het triest dat zij zo willen leven, wij maken liever plezier en zullen anderen het leven niet snel zuur maken.
*****
Mazzel he, dat wij er niet waren…

Viking:
Dat had pas echt leuk geweest Viking!!!
*****
Ik zag het hélemaal voor me

Louise
Hihi, stond jij met je hutje een stukje verderop dan?
*****
toen jullie thuiskwamen met dit verhaal werd er in koor gezongen;
“Schade deutsland alles ist vorbei!”
beetje lullig wel maar zo ontzettend grappig.
hij was weer leuk en zeker herkenbaar!

kareltje:
Hou jij op meis, straks moet ik me nog gaan schamen voor jou!
*****
He vakantieganger! Tja, er zitten toeristen bij….Volgend jaar gewoon andere vrienden opzoeken, ergens in het Caribisch gebied, zit je gebeiteld,

Mup:
Ik wil dan wel kamperen in jungle, lijkt me wel COOL
*****
Die (ooster)buren hebben vakantie nodig als ze terugkeren. Misschien is een hutje op de hei een prima plek voor ze om bij te komen

Irma:
Inderdaad wie gaat er nu voor zijn rust naar een drukke camping in het hoogseizoen? Beetje dom!

sally · 27 augustus 2004 op 21:12

[quote]De pootjes worden uitgedraaid[/quote]

ik vind dat je die mensen ook wel een beetje lelijk behandeld hebt.
Dit doet pijn hoor!

😛
leuke column
groeten Sally

tontheunis · 28 augustus 2004 op 08:55

Niet dat ik nou een lans wil breken voor super-zeikerds, hoor. Maar, beste Pepe, ik wil er toch maar op wijzen dat vakantie-zeikerds overal ter wereld onder alle nationaliteiten voorkomen.
Er zijn van die stereotypen. De vandaal is een Engelsman, de schreeuwerd een Duitser, de charmeur een Italiaan en ga zo maar door. Eigenlijk is het onzin. Want ook onder de Nederlanders tref je de meest vreselijke figuren, zoals herrieschoppers met krijsende kinderen die de hele dag met kastdeurtjes lopen te slaan dat het een lieve lust is om vervolgens zo vals als een kraai met een ontstemde gitaar bij een hevig rokend kampvuur te gaan zitten krijsen met zijn allen, dat al snel overgaat in lallen om te besluiten met een onvervalst luidruchtige wip achter veel te dun tentdoek…

Dus om nou weer de Duitsers als enige de schuld van alles te geven…

TT

pepe · 28 augustus 2004 op 09:04

Daar heb je absoluut gelijk Ton.
Ik schreef in een reactie terug ook het volgende: Jammer genoeg komen wij ook genoeg landgenoten tegen waar ik me voor schaam, dus ik vrees het niet speciaal geldt voor een natie.

[quote]om te besluiten met een onvervalst luidruchtige wip achter veel te dun tentdoek…[/quote]

Daar zit een column in 😉

txs toch voor je reactie

Geef een reactie

Avatar plaatshouder