De meivakantie is voorbij en het leven gaat weer door. Vroeg opstaan is weer van de partij.
De hele vakantie heb ik niks gedaan, tenminste die ene schrale week dan. Er waren dagen waarbij ik uitsliep tot 3 uur ’s middags, dagen waarbij ik niet sliep toen de vogels al weer begonnen te fluiten & dagen waarbij ik de hele dag in myn grijze joggingbroek & tijgersloffen zat. Niks verkeerd aan vind ik. Uitrusten was mijn doel en bereikt heb ik hem dan ook. Zo zat ik vandaag weer na een week luie donder te spelen weer op school. Het opstaan ging met moeite, het douchen ging met moeite, het aankleden ging met moeite & zelfs het eten. God ik kreeg mijn ontbijt niet eens weg. En nou ontbijt ik niet veel, nee lichte ontbijtjes bestaande uit crackers & cappucino of breakers & manderijntjes.
Ik zat minder vrolijk op de fiets en uit alle liedjes op myn mp3 was er geeneen die niet te min was voor deze ochtend. Ik bleef maar drukken op het » knopje. Te laat & verwaaid kwam ik op school aan en moest aanzien hoe alle gebruinde mensen, die in spanje, egypte, etc. waren geweest voorbij zien lopen. En niet te vergeten de hele meute die terug is gekomen van Turkije. Het ‘paradij waarbij de krotten naast de all-inclusive hotels liggen & je je tasje op je buik moet binden zodat er niks wordt gestolen. Het ‘paradijs’ waar de zon scheen toen het in de lage landen regende. Overal hoorde ik mensen verhalen vertellen over hoe hard de zon wel niet scheen en hoe warm het water wel niet was. Sommigen hadden zelfs met dolfijnen gezwommen. Ik heb een hekel aan dolfijnen, waarom weet ik ook niet. De aula was een hyperactieve klas kleuters vermenigvuldigt met tien. Wat haat ik zulke ochtenden, dan voel ik me klein en kruip ik het liefst in een hoekje maar daar staan vast een heleboel etterbakken die me raar aan zullen kijken omdat ik in dat hoekje kruip waar broodkruimels gemengd met propjes zilverpapier liggen. Dus ik blijf veilig tussen mijn crew staan. Zo noem ik het niet hoor maar dat is de beste omschrijving, opkomen voor elkaar hoort erbij. Een voor allen, allen voor één is wel een goede omschrijving alleen zijn we niet met z’n drieën. Tussen alle frustratie’s door hoor ik een gesprek over 2 gebruinde ventjes gekleed in nieuwe evisubroekies & niet-bestaande bikkemberg & D&G shirtjes.

W: eeewa mattie.
M: heee man
W: leuk shirt
M: ja 10 euro. turkije je weet!
W: hahaha makker, mijne 3 voor 10 euro
M: hij lijkt wel echt
Ik: doe gefrustreerd msn poppetje na
W: echt he
M: heb je nog meer gekocht
W: tuurlijk dolce gabbana broeken voor 10 euries
M: oh ik evisubroeken, die zijn echt de hipste
Ik: herhaling msn poppetje

Ik keek rond me, en opeens zag ik overal mensen lopen, alles wat evisu & bikkemberg aanhad kwam op me af.
Nepperds dacht ik bij mezelf. Ik verafschuw het hele turkijeritueel, iedereen die daar is geweest komt terug met koffers vol evisubroekies en bikkemberg shirtjes die niet bestaan. Als iemand zegt dat hij in het paradijs is geweest frons ik met mijn wenkbrauwen en vraag heel brutaal wat ze gekocht hebben en dan komt me daar toch een waslijst. Uiteindelijk vertellen ze nog even erbij dat ze 50 euries hebben neergeteld voor die crap, die niet bestaat, van slechte kwaliteit is en uit turkije komt. Maar dat had ik al kunnen raden net zoals jij.
Dus kom jij terug met een ‘stylo’ outfitje & ben je gebruind en vertel je even fijn dat je uit turkije komt, begin ik me af te vragen of je je nou trots voelt. Je broekie zal binnen 2 weken 3 maten gekrimpd zijn makker & je shirtje zal vaalwit worden in plaats van spierwit. Ruby blijft fijn bij haar eigen kleding plakken.
Ik verafschuw turkije, wanneer gaat iedereen weer lekker naar zuid-frankrijk om zo in hun string-bikini’s op het strand te paraderen of gaan ze braadworsten eten in Duitsland?
Want please: de ordinaire slaapzak bontjassen van de c&a, de nepevisu’s, jullie rare termen zoals jonko’s & tanga’s en angstaanjagende lage IQ’s worden me teveel.


10 reacties

Troy · 24 mei 2005 op 17:45

Wat ben ik blij dat ik niet meer op school zit als ik dit lees. Het is inderdaad walgelijk hoe iedereen na zo’n vakantie dan plotseling met “hippe” nepmerk-kleding komt aanzetten. Die vervelende Tommie Hilfiger irriteert me trouwens nog het meest van al die merken. Waar blijft je identiteit wanneer je het nodig acht om met koeienletters een bepaald merk te promoten. We zijn toch geen wandelende reclamezuilen? Je column had naar mijn mening wel iets korter gemogen. Ook hadden sommige zinnen wat mooier gemaakt kunnen worden. De titel vind ik wel heel pakkend en to the point. Hoe dan ook, een vermakelijke column.

ps: Ik stond ook vaak in het hoekje en dat is een prima plek om te observeren 😉

KawaSutra · 24 mei 2005 op 18:46

Je schrijft lekker vlot weg. Had je haast, zoals bij het chatten, of is er een andere reden waarom je ‘en’ vervangt door ‘&’ ? Dat vind ik nu zo jammer want het komt op mij zeer irritant over. Een verhaal c.q. column moet in woorden en geen woordvervangers. Hetzelfde geldt wat mij betreft voor het gebruik van cijfers. Een cijfer heeft ook nog een geschreven versie, beetje afhankelijk van de context.

Verder vond ik het best een leuk verhaal. Ik kon niet alles volgen, daarvoor mis ik te veel insite informatie. 😕

Bakema_NL · 24 mei 2005 op 20:01

Hehehe, helemaal juist deze column, je lijkt wel een geestverwant of zo. Maar ik heb net zo’n hekel aan de “echte” merken….jeweetwel, die door Chinese kindertjes voor een paar euri in elkaar geknutseld worden………als aan dat nep-gedoe. Eigenlijk zijn die neppers slimmer, die besparen geld, als je “echt” koopt laat je je vrijwillig naaien.
Mijn ouders waren vorig jaar ook voor het eerst naar Turkije geweest. Op zich was dat bevallen, alleen het hotel stond tussen zo’n 12 moskeetjes in, 13e in aanbouw, zal wel een tekort geweest zijn op die paar vierkante meters, waardoor ze dus zo om het uur wakker gemekkerd werden. Verder aardige mensen en zo. Nu willen ze nog een keer met ons, de kinderen. Maar dat gaat niet door, mijn broer(tje) gaat absoluut niet naar Turkije, heeft geen zin om tussen de moslims te zitten, bedankt voor het aanbod, maar in het geval Turkije was zijn antwoord “nee, bedankt”. Valt wat voor te zeggen, hoewel ik er zelf iets minder moeite mee had gehad. Griekenland dan maar? 😛

Ma3anne · 24 mei 2005 op 20:20

Tussen alle steeds herhaalde merknamen en afkortingen door lees ik een redelijk goed schrijver in de dop, geloof ik.

Beetje schaven aan je Nederlands (het woordje ‘en’ is toch niet zo moeilijk?), hoofdlettertje hier en daar waar het hoort en je volgende column ziet er vast al stukken beter uit.

Ik ben benieuwd naar je volgende!

Louise · 24 mei 2005 op 21:26

Je schrijft zeker leuk en hartstikke spontaan. Dat spontane heb je waarschijnlijk ook met insturen:-D Zovan; schrijven en hatsjikidee, weg ermee.

champagne · 25 mei 2005 op 00:35

[quote]Je broekie zal binnen 2 weken 3 maten gekrimpd zijn [/quote]
Gekrimpd? Turks woord? 😛

Verder vind ik het een aardige column, maar nog wat rommelig. Hoe vaker ik het lees, hoe vlotter het gaat, dat dan weer wel…

Wright · 25 mei 2005 op 08:31

Leuk debuut!
Even door de spellingscontrole halen is wel prettiger voor de ‘leesbaarheid’.
Het kan bondiger, je valt wat in herhaling her en der.
Welkom hier, treskink!

Shitonya · 25 mei 2005 op 11:48

Gebruik in het vervolg wat meer alinea’s. Leest wat makkelijker weg. Verder wel redelijk. Je kan in ieder geval schrijven en het onderwerp spreekt me wel aan. En tja, op school moet je niet veel hoge iq’s verwachten. Dat heb ik al genoeg ondervonden

treskink · 25 mei 2005 op 17:04

Hallo allemaal, tijdje geleden dat ik hier ben geweest. Bedankt voor alle reacties & tips. Jullie hebben gelijk 🙂 ook bedankt voor alle positieve reacties. & inderdaad, huppa ik zette hem erop. Was benieuwd wat andere er van vonden.

treskink · 25 mei 2005 op 17:25

Verdikke, nu moet ik me diep schamen. Gekrompen natuurlijk. En je kunt hier niks wijzigen haha.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder