Een man ging naar de hypnotiseur met als klacht dat hij geen seksuele energie meer had en zijn vrouw daar zeer ongelukkig van werd. Hij leerde een suggestie met als opdracht die regelmatig voor zichzelf te herhalen. De man wilde zijn vrouw beslist niet zeggen wat het suggestieve zinnetje was, maar de therapie hielp tot beider tevredenheid. Tot op een dag de vrouw haar man afluisterde en hem tot haar stomme verbazing steeds zachtjes tegen zichzelf hoorde zeggen: ‘ze is mijn vrouw niet, ze is mijn vrouw niet’

Een leuk en amusant stukje van psycholoog René Diekstra in het blad Psychologie. Ik lag dubbel toen ik het las. Prachtig! Alleen al leuk omdat het iemand anders overkomt.
Ikzelf..? Nergens last van. De Kamasutra kan met mijn ervaring wel een nieuwe editie publiceren. Poppers, Spaanse vlieg en elk ander libido verhogend middel is aan mij niet besteed. Judge Judy heeft mij zelfs gevraagd als adviseur.

Niks aan het handje. Dus wel. Wel wat aan het handje. Mijn meter, mijn polsstok, mijn garantie voor kinderbijslag.
Mijn vriendin is er weer eens vandoor. Op zich niet erg. Ze is tot nu toe nog altijd terug gekomen. Als globetrotter pur sang reist ze de hele aardkloot rond. Van Australië naar Indonesië. Van Pakistan naar Nepal. Het begrip cultuurshock komt niet meer in haar vocabulaire voor.

Om de verloren uurtjes in te vullen, ben ik maar in de wereld van de contactadvertentie gedoken. Een rare business.

Mijn contactadvertentie in ‘Opzij’ luidde als volgt: spontane jonge knul van 69 zoekt vrouw in de leeftijd variërend van 17-19 voor een eerlijke en oprechte relatie. Steekwoorden die voor mij van toepassing zijn: levenslustig, vitaal, spontaan, eerlijk, spannend, altijd onverwacht.
Wil jij de I op mijn puntje zijn, neem dan contact op!
Wil je meer over me weten surf dan naar www.viagra.com

Het aantal reacties was enorm. Allemaal meisjes/dames/vrouwen die maar één ding van me wilden.
Spontane zelfontbranding.
Heb toen maar een prikkertje opgehangen bij Albert Heijn.
Iets in de trant van: ondergebit zoekt bovengebit om gezellig nootjes te knabbelen.
Ik kreeg slechts één reactie van een orthodontist wiens aandelen in Ahold flink gezakt waren.

Vandaag belde mijn vriendin (collect) uit Oeganda.
‘Martijn, ik maak een eind aan de relatie. Ik heb een ontzettend leuke man ontmoet. Spontaan, eerlijk en oprecht. Hij is zo spannend en doet de meest onverwachte dingen.’
Met deze informatie kon ik het doen. Ik strompelde met de moed op de knieën de slaapkamer in, en zakte op bed in elkaar.

Diezelfde nacht word ik badend in het zweet wakker met naast me de laatste editie van ‘Opzij’. Slaapdronken hoor ik mezelf fluisteren, ‘Ze is mijn vriendin niet, ze is mijn vriendin niet.’
‘Wie is je vriendin niet?’, hoor ik naast me.


5 reacties

R@@F · 7 maart 2003 op 17:33

Zo eens in de paar maanden komt er op deze site een of andere randdebiel binnen die dan een paar columns instuurt wat herrie schopt en denkt dat hij ook nog eens leuk kan schrijven. Vervolgens dan net zo verdwijnt in vergetelheid als hij verschenen was.

Jij Randdebiel ben zo een figuur met èèn GROOT verschil.Jij kan wel schrijven!! Dit is in mijn ogen een TOP column…En ik hoop dat je nog lang hier blijft schrijven want ik vind je een aanvulling voor deze site!!
ToT Onzin
R@@F 😀

Martijn · 7 maart 2003 op 18:14

R@@F,

So…..
Een lichte bloos kan ik echt niet onderdrukken.

Na het lezen van de eerste alinea, was ik op zoek naar de ‘delete all files’ button. Als een kamikaze zoekende naar de uitgang.

Bij het tweede ‘couplet’ daarentegen kom ik tot de conclusie, dat een bezoek aan ‘burgerzaken’ voor naamsverandering misschien een beter idee is.

DANK!

Groet Randdebiel.

gast · 7 maart 2003 op 21:32

hij is inderdaad KEI-goed!!

Kees Schilder · 8 maart 2003 op 12:52

Zie je wel dat ik gelijk heb,Amice?
Jongen, wat kun jij schrijven zeg!!!
Talent als dit moet je echt iets mee doen.
Sluitme bij Raaf aan als hij zegt dat je een verrijking van deze site bent.
groet
paco

gast · 9 maart 2003 op 13:55

Goed geschreven naar mijn bescheiden mening deze column. Opzij is een intressant topic !!
In elke openbare bibliotheek te lenen boeken over: hermetica/metafysica/alchemie
De vrouw die in je nachtmerries verschijnt heet Lilith, echt waar hoor ! (moderator -?- )
Groetjes uit Weesp

Geef een reactie

Avatar plaatshouder