Ze zijn de schrik van elke hoteleigenaar, maar meer nog van de anti-massatoerist. Begrijpelijk, want het is me een volk zeg! Terwijl ik rustig zit te eten, verzucht de manager dat er vanavond weer twee volle bussen zullen aankomen. Hij heeft het nog niet gezegd of het restaurant stroomt vol!
Ze vallen op door foute vakantiekleding. Zonnebrillen schermen de ogen af, terwijl ze binnen zijn! Mouwloze shirtjes aan tafel, teenslippers eronder en net iets te veel make-up erboven. En dit zijn dan nog enkel de vrouwen.

De mannen lopen ietwat chagrijnig achter de vrouwen aan. De norse blik zou bij mij alleen op mijn gezicht komen als ik van die verschrikkelijke korte broeken aan zou moeten: veel te ruim en daardoor net over de heupen zakkend. Ok, die witte sokken zouden ook zo’n grimas op mijn gezicht toveren. Ja, misschien is dit wel de reden waarom die mannen zo kijken terwijl ze op vakantie zijn!

Bij het buffet, sorry moneyvictims, maar ik eet idd niet a la carte in mijn resort, dringen ze voor. Niet zomaar, nee, ze zijn in staat om met een lepel van een andere schaal te scheppen uit de voerbak waarin ik met de juiste lepel sta te scheppen. Hoewel het dichtstbijzijnde groepje een tafel of twee verder zit, kan ik ze horen smakken. De getoupeerde coupes bewegen in het ritme van het gesmak. Ik kan me daar zo aan irriteren!

Het enige waarin deze verschrikkelijke soort zich heeft bekwaamd, is stilte. U begrijpt, ik heb het over Russen. Met hun zweetoksels lijken ze in vrijwel alles op de verschrikkelijke Nederlandse Homo Tourismus. Alleen maken die veel herrie door hardop te praten, zeg maar schreeuwen. Dat geeft je als reiziger of hoteleigenaar in ieder geval nog de kans om je voortijdig uit de voeten te maken als je ze hoort aankomen. Maar ja, Russen zijn het stille gevaar voor elke vakantie-ganger. Helaas voor mij, bedenk ik me tijdens het dessert.


1 reactie

deZwarteRidder · 2 januari 2004 op 20:13

Vreemd de column laat op een of andere manier een onbevredigd gevoel achter , hij leest lekker en toch blijft er wat knagen…een beetje het idee van lekkere zinnen achter elkaar die samen geen verhaal maken.het is een beetje : des te groener des te zwemt ie..
Rich@Rd

Geef een reactie

Avatar plaatshouder