05-05-2010
Beste meneer Wilders,

Namens de PtOH (Partij tegen Ontploft Haar) eis ik dat u opstapt uit de politiek. Hoewel we erg tevreden zijn over uw pro-discriminatiebeleid, zien we uw functie liever vervuld worden door mensen met donker krullend Afro-haar met blauwe ogen. U voldoet niet aan onze wensen voor een vriendelijk, warm kapsel. Uw kapsel maakt ons en onze achterban bang. Vogels vluchten, vliegen ver en verdwijnen. Net zoals onze eigen minderheden, de Friezen, de Limburgers en de Tukkers die het land zijn ontvlucht.

Daarnaast ben u eigenlijk ook te oud voor uw functie in de politiek. U bent veel te duur. We kunnen veel belastinggeld besparen, door 16-jarige schoolverlaters uw werk te laten doen. U hoeft niet te vrezen voor de kwaliteit. Die was er toch al niet.

Jongeren zullen de politiek alleen maar dichter naar de burger brengen. Als een jongen van 16 zegt dat hij het asielbeleid kut vindt, snappen we hem direct. Daar kan de rest van de Tweede Kamer tenminste wat van leren.

Daarnaast wensen we dat u opstapt, omdat de PtOH tegen de pakkenpolitiek is. Wij hebben van onze achterban vernomen dat zij politici in pakken niet meer vertrouwen. Wij zien daarom graag dat uw functie wordt overgenomen door een mooie Afrikaanse moslima, gekleed in seventies-outfit met plateauzolen, met een stevig afrokapsel verstopt onder een modieus hoofddoekje, met blauwe contactlenzen, die weet dat ronde brilletjes net zo not-done zijn als vastplakhaar.

En nu we het toch over modieuze moslima’s hebben, we vinden dat u het als man ook niet zo goed doet in de politiek. Mannen, macht, egoïsme en politiek zijn geen goede combinatie. U kunt dus beter opstappen en de politiek overlaten aan de vrouw. De vergaderingen worden daardoor gezelliger, terwijl het land met meer begrip wordt bestuurd. Tenminste, zodra we mevrouw Verdonk ook hebben gedeporteerd.

Beste meneer Wilders, we hopen dat u snel gehoor geeft aan onze oproep.

Met vriendelijke groet,

PtOH

Partij tegen Ontploft Haar


11 reacties

Martijn · 8 april 2006 op 13:52

In navolging op de tekst in je [url=http://www.examedia.nl/columnx/userinfo.php?uid=962]extra info blokje[/url] in je profiel, een paar opmerkingen.

Je leest er aan af dat je bijzonder je best hebt gedaan op je stukje, het ziet er goed uit. Toch denk ik zelf dat er net iets meer in had gezeten, dat je er meer uit had kunnen halen. Je insteek om iets uit te vergroten, dat heb je goed gedaan. Echter de onderwerpkeuze ván die uitvergroting had denk ik beter of iig anders gekund. Tenslotte….waar heeft iedereen het al over wanneer Geert W. ([i]echte criminelen moet je nooit hun hele achternaam gunnen[/i]) tot karikatuur maakt? Inderdaad, zijn kapsel. Dat maakt jouw stukje niet minder leuk, maar wel minder origineel. Het is een omlijning waar velen al eerder voor hebben gekozen. Mocht je toch kiezen voor deze vorm wbt zijn kapsel, dan is de PtOH als schrijver misschien ook wat voor de hand liggende keuze. (ook het pro-dateren) Wanneer je voordat je begint met schrijven daarin één stapje verder kunt maken, geeft dat al net iets meer lading. Bijvoorbeeld Lodewijk de XIV, die vanuit het hiernamaals een brief schrijft aan Geert W. met modieus advies. Of wanneer je het meer beladen wil maken, iemand die een chemotherapie ondergaat en graag het haar van Geert W. zou willen hebben, omdat hij/zij vindt dat hij/zij ze wél voor de juiste doeleinden wil gebruiken, namelijk gezichts vertoon en geen gezichtsverlies. Zoiets?

Ik vind denk dat je zeker talent hebt in je pen, en aan je schrijven zelf zal het ook niet liggen, maar dat extra trapje te nemen in wat voor omlijning / uitvergroting je kiest, dat kan je misschien een stapje verder brengen. Maar losstaand van al mijn bovenstaande geneuzel, is het wmb een prima debuut! 😀

Neuskleuter · 8 april 2006 op 14:09

Bedankt! Dat is achteraf inderdaad zo’n beetje het probleem waar ik tegenaan liep. Ik zal er eens op letten. *kijkt direct haar zojuist getikte column nog eens door*

bolswardillusions · 8 april 2006 op 16:37

ben het eens met martijn…. ik mis de overtreffende trap.

de trap waardoor je 10 minuten lang blauw ligt van het lachen.
opzich een goede column, maar het kan zeker harder.

Volgende keer beter lijkt me 😀

Mup · 8 april 2006 op 17:15

[quote]U hoeft niet te vrezen voor de kwaliteit. Die was er toch al niet. [/quote] 😀

Welkom, Groet Mup.

Dees · 8 april 2006 op 19:40

De insteek is leuk en de techniek ook. Wel een beetje angstvallig netjes, waarschijnlijk heb je deze (itt vele andere voor jou) heel vaak geredigeerd, foutjes eruit gehaald, zinnen veranderd… Goeie zaak, alleen is de flow net een beetje minder, waarschijnlijk daardoor.

Als ik het trouwens goed begrijp staat er een 16 jarige moslima paraat om op plateauzolen, met een warm vriendelijk kapsel, verborgen onder een modieus hoofddoekje Rita Verdonk te deporteren? Ik vind het een prettig beeld 😀

DriekOplopers · 8 april 2006 op 21:45

In deze column trof ik een paar bewonderenswaardige zinsneden aan. Daarom ben ik het eens met Martijn die zegt dat je beslist talent hebt.

Polijst niet al te veel, fris van de lever ontploffen, intikken en posten is ook een methode 😀

Ik vond het al met al een uitstekend debuut.

Welkom 😉

Driek

KawaSutra · 8 april 2006 op 21:51

Leuke column maar aan het partijprogram moet je nog wel wat bijschaven vermoed ik.

Ma3anne · 9 april 2006 op 07:38

Goed idee, jonge mensen in de politiek! je beschrijft een kleurig voorbeeld, dat me wel aanspreekt. 🙂
Leuke, goed geschreven column ook.

Neuskleuter · 9 april 2006 op 11:26

Bedankt voor jullie leuke en nuttige opmerkingen! Hier heb ik weer wat aan. Tot lezens!

Mosje · 9 april 2006 op 11:36

Een column in briefvorm, daar is heel wat uit te halen. Martijn gaf je al een paar zeer bruikbare tips.
Mooi debuut hier.

emaessen · 9 april 2006 op 19:08

Neus, ik vrees dat je hiermee een onovertrefbaar genre betreed, Kafka is helaas dood.

Niet bekend zijnde met de PtOH heb ik wel een vraag, hebben jullie goede connecties met de zwarte panter beweging? Ik hoor zojuist dat ontluizingsmiddel ook in voetzoeker verpakking verkrijgbaar is.

Nr 5

Geef een reactie

Avatar plaatshouder