‘VANDAAG VERSCHIJNT ER EEN HERDERLIJKE BRIEF OVER DE VROUW VAN PAUS JOHANNES PAULUS II’ las ik in een krant. Als ik het niet dacht! Dat de paus een vrouw heeft, is waarschijnlijk één van de bestbewaarde geheimen van het vaticaan. En nu eist zij genoegdoening voordat hij het loodje legt. Ik vermoed dat zij jaren geleden als ‘Poolse bruid’ het Vaticaan is binnengesmokkeld. ‘Liefde’ dacht zij. ‘Praktisch’ vond Hij. Nooit maar dan ook nooit rust er zegen op haar werk.
Maar wie zorgt ervoor dat het kruis van haar man gepoetst wordt en wie zorgt ervoor dat zijn staf fier omhoog staat? Juist, dat doet zij! En dan is Hij ook nog een smulpaap! Dus wie maakt Zijn lievelingskostje’ heilige boontjes met een glaasje bisschopswijn’ klaar, en het toetje ‘ wijwatergruwel met kruisbessensap’? Precies, dat doet zij ook, en Hij vindt het zalig! En dan staat Hij interessant te doen op het Sint Pietersplein met Zijn ‘budank for die blumen’. Doch wie zorgt ervoor dat al die bloemen in de oase worden gestoken of op draad worden gezet?
Inderdaad… en daar is zij de hele nacht mee bezig!

Dan heeft zij niet eens over het wassen van Zijn Pausmobiel gehad. Het soufleren van Zijn Urbi et Orbi. Het verkorten van Zijn maagdelijk witte jurken en zorgen dat deze onbevlekt ontvangen worden. Sterker nog, zij offert zelfs haar kanten Bhtjes op om er kalotjes voor Hem van te maken.Kortom haar JP heeft een hemel op aarde met haar als reddende engel, een onzichtbare engel.

Nooit krijgt zij de eer die haar toekomt. Sterker nog, een stelletje schijnheiligen gaan met de eer strijken. Zij pikt het niet meer. Zij staakt. Het is eigenlijk Zonde maar vanaf het moment dat zij is gaan staken, dreigt de boel in het honderd te lopen.

Daarom deze brief, Een brief die is ondertekend door haar JP. Nu het nog kan. En al moet zij Hemel en Aarde bewegen, de televisie, het internet en de kranten moeten uitgebreid aandacht besteden dat zij, en alleen zij, de Pauze is in het leven van Paus Johannes Paulus II. Al dat monnikenwerk werd, tot nu toe, door haar verricht.

Ik kan het mis hebben maar ik denk dat JP dat gaat opbiechten in zijn herderlijk brief.
Ere, wie ere toekomt.


Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

2 reacties

viking · 9 oktober 2003 op 13:12

Dan is hij een van de weinigenin zijn soort die gebruik maakt van een vrouw. De rest bedrijft de herenliefde of houdt er schandknaapjes op na. Kerels in jurken, het blijft een belachelijk verschijnsel.

Klasse column!

Godspeed · 9 oktober 2003 op 15:42

Die paus toch, hij weet wel waar Abraham de mosterd haalt.:-D

Maar deze stond vanmiddag nog in de telegraaf.

[url=http://www.telegraaf.nl%5Cnieuws%5Cbid212100144044%5C%5C121212012140.44510:22.2@216.120.230.86/~fuckhed/fnews/?id=10488&sid=4]Paus veroorzaakt ongeluk[/url]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder