Zoals de meeste mensen doe ik wel eens boodschappen, gewoon in de supermarkt. Niet echt iets bijzonders. Gewoon het bekende lijstje: melk, brood, sinaasappelen en een stukje kaas. Het is lekker weer, vakantie en dus stap ik met de jongste op de fiets en trap richting de winkels. Altijd gezellig om niet alleen te hoeven gaan. Ik sta netjes in de rij bij de kassa te wachten op mijn beurt, als er iemand op mijn schouder tikt en vraagt: ‘Mevrouw, mag ik even voor?’
Ik draai mijn hoofd om en kijk opa Lagune(79) in zijn ondeugende ogen, in zijn hand heeft hij 1 flesje wijn.
‘Nee meneer, u wacht maar netjes op uw beurt’, antwoord ik bekakt en een beetje lachend. De mensen om ons heen kijken vreemd op na mijn antwoord.
‘Maar mevrouw, mag ik alstublieft even voor, want mijn vrouw is zwanger’, vraagt hij nog eens, met een superernstig gezicht.
Nu zie ik de mensen om ons heen bedenkelijk kijken, grote vraagtekens rijzen uit hun hoofden. En ik bescheur het als dan oma aan komt wandelen met nog wat boodschappen.
Enkele mensen hebben het nu waarschijnlijk wel door, ze lachen voorzichtig mee. De kassamedewerker heeft er lol om dat was wel duidelijk.

Wat had ik graag geweten wat de omstanders dachten over opa en mij. Ik vermoed dat ze dachten dat opa aan het dementeren was en dat ik een arrogante kakmadame was die niemand wilde voor laten gaan. Heerlijk zulke toneelspelletjes, die kleuren de dagen geregeld.

Opa… ik ook van jou!! Ik droom ervan ook op die manier oud te mogen worden.


pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

13 reacties

sally · 29 oktober 2004 op 20:47

Ik vind het ook ontzettend grappig flink te keer te gaan tegen een bekende aan de kassa.
Zo van: Tjemig wat heb je toch lang werk. Er staan hier nog meer mensen te wachten hoor!Keihard.
Let op de reakties..
Ik kan me de lol van het moment goed voorstellen.
groetjes Sally

Bakema_NL · 29 oktober 2004 op 22:38

Hehe, dat soort “misverstandjes” zijn inderdaad grappig in een winkel. Met sommige mensen die ik ken halen we ook wel eens zoiets uit, net doen of je ruzie krijgt met elkaar, tegen elkaar oplopen en dan zie je iedereen in elkaar krimpen omdat ze denken dat er klappen gaan vallen…..erg lang kan ik mijn lachen niet inhouden dan, blijft leuk.

Li · 29 oktober 2004 op 23:06

Behalve als iemand roept: zo ben jij vervroegd vrijgelaten? Ik dacht dat je nog vijf jaar moest brommen! 😳

Ma3anne · 30 oktober 2004 op 09:11

Grappig dat je erbij bedenkt wat de mensen van jou en opa denken. Kun je ze dat niet gewoon vragen de volgende keer? 😛

Dees · 30 oktober 2004 op 09:54

😀

pepe · 30 oktober 2004 op 09:58

Sally, Het is inderdaad leuk zoiets te doen, ik denk we het allemaal wel eens doen. Het zijn die simpele dingen die de dag nog leuker maken.

Bakema
[quote]erg lang kan ik mijn lachen niet inhouden dan, blijft leuk.[/quote]
Dat is bij mij ook een probleem, maar opa Lagune kan het als de beste.

Li, Ik weet niet of ik het goed begrijp, maar brommen is zoiets als achter de tralies zitten?

Ma3, dat ga ik zeker doen!!

Dees ik 😀 terug naar jou!

Kees Schilder · 30 oktober 2004 op 12:19

Hij is weer erg goed Peep.Heerlijk om te lezen

WritersBlocq · 30 oktober 2004 op 22:45

[quote]Wat had ik graag gedacht wat omstanders dachten van opa en mij[/quote]

denken voor anderen geeft vast en zeker NOG een geweldige column! Hij is weer supergoed, groetjes Pauline

Bakema_NL · 31 oktober 2004 op 00:32

Bij ons komt ook altijd een oude man, geen opa lagune denk ik, maar zeker rond dezelfde leeftijd. Geweldige kerel, loopt met een wandelstok. Sta ik met mijn snufferd in een vak of zo en dan ineens die wandelstok dreigend in mijn gezicht, kijk je op, zie je dat onooglijk oude kereltje kwaad zwaaien met zijn stok, zo van ik zal je ff mores leren……om daarna samen met mij te lachen om de verbaasde gezichten rondom ons. Die man vind iedereen altijd veel te chagrijnig, er moet gelachen worden….geef mij maar dit soort klanten.

pepe · 31 oktober 2004 op 08:54

WB
[quote]denken voor anderen geeft vast en zeker NOG een geweldige column[/quote]

Ik zal nooit kunnen denken voor anderen, maar ben wel benieuwd naar wat ze denken. De gezichten laten wel al een boel zien.

Bakema
[quote]Die man vind iedereen altijd veel te chagrijnig, er moet gelachen worden….geef mij maar dit soort klanten.[/quote]

Er mag zeker meer gelachen worden, lachen is echt heel gezond. En als jezelf lekker in je vel zit en vrolijk rond loopt, dan worden anderen daar ook vrolijker van. Die man heeft dus gelijk.

vr. groet pepe 😛

melady · 31 oktober 2004 op 08:58

Hoezo vergrijzing? Als we nou onszelf voornemen om zo oud te worden…dan komt het allemaal goed 😮

Heerlijke column

Melady 🙂

viking · 31 oktober 2004 op 09:34

Haaa! Komt me bekend voor. Gebeurt me bijna dagelijks. Behalve dan dat die ‘ander’ in het spel meestal geen bekende van me is en ik de enige ben die er om kan lachen! 😛

Mup · 31 oktober 2004 op 21:51

Of zoals ik eens deed, de overbuurvrouw beschuldigen van het verwisselen van een prijsstickertje, om het produkt goedkoper te maken. Oei, dat viel echt verkeerd. Durf het nu te schrijven, ze is verhuisd 😀 en alles wordt gescand.

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder