Toen men de vrouw schiep, heeft men er volgens mij bewust voor gekozen om haar, door middel van haar maandelijkse periode, een aantal dagen rust te gunnen. Geen geklauter op en gefriemel aan haar lijf. Menig hitsig konijn trekt zich doorgaans niks aan van deze doordachte regel der natuur. Halsstarrig als ze zijn, vertikken ze het om de duidelijke afwijzende signalen te negeren en komen zelfs nog als we ongesteld zijn met het inhoudsloze argument: ‘Een goede schipper vaart ook door de rode zee!’ Nou, ik dacht het niet! U heeft vast wel eens gehoord van de ziekte ADHD (Alle Dagen Heel Druk). Sinds kort constateerde een argwanende gedragsdeskundige dat mijn konijn lijdt aan een zeer zeldzame variant van deze ziekte, n.l. ADHH, wat staat voor Alle Dagen Heel Hitsig. Alle Dagen, dus niet alleen tijdens de zomermaanden, wanneer de vrouwen zich schaarser dan schaars kleden en de mannen hun opspelende progesteronnetjes niet meer onder controle schijnen te hebben. Een ziekte waar je helaas weinig aan kunt doen. Zelfs het verwisselen van de duracellbaterijen voor een goedkoper merk is hier niet tegen bestand (pffff, héél flauw grapje). Een ziekte die bij een vrouw een allergische reactie teweeg brengt en wel in de vrouwelijke vorm van ADHH: Alle Dagen Hoofdpijn Hebben. Iets waar je vanzelfsprekend niet bij een hitsig konijn mee moet aan komen.

Door zijn sterke geslachtsdrift geniet ik momenteel nog (met de nadruk op nog) zeer intens van het enige voordeel van een weekend/LAT-relatie: 4 dagen geen polonaise aan mijn lijf. Lang zal het niet meer duren, want door omstandigheden (nee, ik ben niet zwanger!) is onlangs het S-woord gevallen. Een woord waar me spontaan de haren recht van overeind gaan staan en zweetpareltjes mijn voorhoofd vullen. Al weer 5 jaar lang leef ik zalig en in alle tevredenheid alleen en dat wilde ik nog (met de nadruk op nog) graag een jaartje of 2 zo houden. Geen verplichtingen (schoonfamilie), lekker doen en laten wat je wilt (uitgaan tot 05.00 uur, afspreken met ex-vrienden), eten wanneer jij zin hebt (dus nooit) en zó ongezond mogelijk als jij dat wilt (ontbijt overslaan, kant-en-klaar-maaltijden), je eigen tv-programma’s kijken zonder commentaar (‘moet je daar van huilen?’-drama’s) en naar bed hoe jij dat wilt (met kniekousen, oordoppen en een versleten T-shirt). Wel nog maar voor 4 dagen, maar ach das beter dan niks. Ik ben wat ze noemen nog (met de nadruk op nog) een parttime single.

Normaliter vinden de mannen het S-woord een heikel punt. ‘De privacy en hun vrijheid kwijt’, zijn veel gehoorde bindingsangstkreten. Nu ben ik het die de kont tegen de krib gooit en geheel automatisch begin ik mijn territorium af te bakenen. De grootste oorzaak hiervan is de emotie angst, want ik heb al twee keer eerder samengewoond en ik vind het wel goed geweest. Zodoende zeur ik de godganselijke dag dat ik rust en ruimte nodig heb. Daar trapt hij overigens niet in en eigenlijk bedoelde ik dat hij niet 24 in mijn aura moet staan hupsen om me in mijn edele delen te knijpen. En ach, wat stelt dat nou voor dat samenwonen? Latten is toch veel spannender. Het verlangen naar elkaar is veel groter dan wanneer je dag in dag uit bij elkaar op de lip zit en daarom beter voor je seksleven dan samenhokken. 4 Dagen geheelonthouding zorgt er tenminste voor dat ik in het weekend ook veelvuldig zin heb.

En dan heb ik het nog niet gehad over de nadelen. Neem nou het invullen van mijn belastingpapieren. Over dit leuker-kunnen-we-het-niet-maken-klusje doe ik dadelijk drie keer zo lang. Nu gaat het zo: Woont U alleen? Ja, sla vraag 4 t/m 18 over en ga verder met vraag 19. Klaar in minder dan 5 min.! Nu sturen we elkaar nog romantische briefjes en kaartjes terwijl we straks stilzwijgend voor ons uit zitten te staren, omdat we elkaar niks meer te vertellen hebben. Het enige briefje wat je dan nog vindt is het boodschappenlijstje (bier) of opdrachtenbriefje (bier koud zetten). En ach, eigenlijk lijkt het soms alsof hij al is in getrokken, wanneer hij in mijn badjas nota bene de groentela vult met flesjes bier. Er zitten zelfs al meer kleren van hem bij mijn eigen wasgoed en hij heeft mijn ‘single’-tekst op het antwoordapparaat ook al veranderd zodat de mannen weten dat ik bezet ben.

Ik weet het. Dit zijn allemaal slappe excuses. Ik ben gewoon een angsthaas. Ik ben bang dat het weer mis gaat, dat samenwonen. Bang om weer gekwetst te worden. Bang om weer iemand zijn spullen te zien verzamelen om vervolgens bij me weg te gaan. Is driemaal scheepsrecht? Of vaart deze goede schipper straks ook, i.p.v. de rode zee, door de dode zee?
Eén ding is zeker, hij houdt nog van me (met de nadruk op nog).


14 reacties

Martijn · 1 augustus 2003 op 12:18

Beste Mercurius,

[quote] Door zijn sterke geslachtsdrift geniet ik momenteel nog (met de nadruk op nog) zeer intens van het enige voordeel van een weekend[/quote]

Hoogstaande poezie zal het niet wezen maar het klopt wel! (denk ik…)

[i] Wip rustig en zonder zorgen,
wie niet klaarkomt doet dat morgen.
Hou je rust in ere.
Alleen een konijn wipt zich de klere! [/i]

[quote] Zelfs het verwisselen van de duracellbaterijen voor een goedkoper merk is hier niet tegen bestand[/quote]

[i] Het is een vergissing om een ‘mechanisch voorwerp’ te laten merken dat je haast hebt. [/i]

Tot slot ook nog een wijze raad voor de [i]bunny[/i]

[quote]Ik ben gewoon een angsthaas. [/quote]

[i] Intuïtie is verstand dat haas(t) heeft[/i]

Oh enneu, zou het konijn dan in februari naar Fettdonnestig moeten, of gaat de angsthaas het [url=http://www.aleaiacta.nl/web/cantatis-intro.htm#ll00]Vierde Lustrum Lied [/url] van Aleaiacta mee brallen..?

Groet Martijn:-D

viking · 1 augustus 2003 op 12:40

Mercurius,

Drie keer is inderdaad scheepsrecht! Geloof me, ik spreek uit ervaring…

Of je schipper straks door de dode zee vaart ipv de rode ligt natuurlijk geheel bij jezelf. Oooooh ja! Je toekomstig wipkonijn lijkt mij dik in orde gezien zijn keuze voor bier in de koelkast ipv groenten. Groenten horen in de tuin en van bier kun je nooit genoeg in huis hebben, vooropgesteld dat je hengst vrienden heeft. Maar zoals ik al zei, hij lijkt mij gezien zijn gewoonten OK, dus die zal hij plentie hebben.

Verder niet zeuren. Privacy en ruimte hou je genoeg over wanneer je je loverboy regelmatig met zijn vrienden de kroeg in jaagt. Jij blijft dan lekker thuis van je ruimte genieten en wanneer mannetje Pik thuiskomt geef je hem een wereldbeurt of pretendeert de dag erna dit te hebben gedaan (afhankelijk van zijn roes).

Succes!
Viking

MBB · 2 augustus 2003 op 01:30

’t is net een sprookje:
‘het Konijn en de Angsthaas’
😆

Maurits · 2 augustus 2003 op 02:36

Beste Mercurius,

Als je vindt dat de door jou met “S-woord” aangeduide relatievorm alleen maar nadelen heeft (voordelen komen in je column niet aan de orde) heb je toch helemaal geen psychologische verklaring (angst) nodig om je gebrek aan enthousiasme daarvoor te verklaren? Of beschouw je niet willen samenwonen als een ziekte? Zo ken ik er nog wel een: Angst dat je relatie niet meer zo goed gaat. Therapie: trouwen en/of kinderen nemen om je relatie te redden.

Suggestie voor een andere oplossing:Stuur dat konijn af en toe gewoon zijn hol in. Zijn eigen hol.

Kobus · 2 augustus 2003 op 23:13

Leuk om reacties te krijgen van mensen die jullie nog nooit echt hebben kunnen observeren.
Ze waren immers niet of nauwelijks aanwezig tijdens de meeting. Ik had wel dat genoegen.
Ook buiten het ‘officiele’ gedeelte om.
Komt allemaal wel goed meisje. Als het bij jullie niet goed gaat dan kan ik alleen de rest van Nederland die samenwoont maar veel sterkte toewensen. Maar dat zal niet nodig zijn.
Veel liefs voor jou en je huisdier !

Maurits · 3 augustus 2003 op 01:14

Naar aanleiding van de reaktie van Kobus het volgende: Ik dacht dat het een goede afspraak is om te reageren op columns en niet op de schrijvers ervan. Het is fijn voor Kobus dat hij intensief kennis heeft kunnen maken met Mercurius en haar konijn maar dat doet niet terzake voor een reaktie op deze column.

Kobus · 3 augustus 2003 op 12:29

Beste Maurits, had ook kunnen verwijzen naar de columns en reacties van de beide CX-ers. Had ook genoeg kunnen zijn. Maar meeting was daar een bevestiging van. Leek me geen ramp om dat ook even te verwoorden. Overigens wel heel knap van je dat jij blijkbaar kunt schrijven zonder dat je oren en ogen daar van inloed op zijn. Maar is off-topic.

Godspeed · 3 augustus 2003 op 19:55

[quote]Ik ben bang dat het weer mis gaat, dat samenwonen. Bang om weer gekwetst te worden. Bang om weer iemand zijn spullen te zien verzamelen om vervolgens bij me weg te gaan. Is driemaal scheepsrecht?[/quote]

Mercurius,

je denkt toch niet dat hij zich de moeite neemt om helemaal naar Limburg te verhuizen, en je dan te laten zitten, daar is hij veel te “slim” voor.

Het idee van Viking om hem naar de kroeg te sturen als je je ruimte nogig hebt vindt ik heel zinvol. Je hoeft maar te bellen en ik kom hem wel ophalen, ik ken nog wel paar kroegen bij jullie in de buurt.

Groetjes,

Godspeed
:pint:

Maurits · 4 augustus 2003 op 00:06

Beste Kobus,
Het is mijn keuze om zuiver op deze column te reageren en daar geen andere kennis bij te gebruiken. En het is de keuze van Mercurius om de stand van zaken op deze manier te verwoorden (waarin ze ook een aantal dingen weglaat) Ik heb mijn oren dus niet nodig gehad en mijn ogen alleen om deze column te lezen. Maar toch bedankt voor het compliment. En hoe de keuze van Mercurius en haar konijn ook uitvallen, ik wens ze wijsheid en geluk.

Mercurius · 4 augustus 2003 op 12:33

Martijn,

Als er eentje een prijs moest krijgen voor meest originele reacties dan was jij het wel! Ik moet me er altijd om kapot lachen! 😀
(Lokatie: IKAE-stoel model Björn, hoe verzin je het!)

Viking en Godspeed: mijn konijn achterop de motor met jullie mee op kroegentocht??? :pint: :pint: :pint: Mag ik daar nog even over nadenken?

Kobus: bedankt voor je lieve ‘off-topic’-reactie. Je hebt het inderdaad goed gezien, we hebben ons flink moeten inhouden op de meeting!

Enne Maurits: [quote]waarin ze ook een aantal dingen weglaat[/quote]

Oja watte? vertel. Je miste de voordelen. Als ik ga samenwonen doe ik dat maar voor één reden en dat is uit LIEFDE. Niet voor de ‘verkeerde’ redenen zoals; kan niet tegen alleen zijn, om de financiële situatie te verzachten, de boot missen, man die een vrouw zoekt om voor hem te zorgen, vrouw die zich wil voortplanten voordat het te laat is etc. etc. Deze relaties houden dan ook niet altijd stand. Ik weet niet hoe het met jouw situatie gesteld is, maar ik las onlangs dat mannen die alleen wonen 4 jaar eerder sterven. Ze plegen ook vaker zelfmoord. Misschien is dit dan toch een voordeel van samenwonen, want een vrouw zou 2 jaar korter leven. 😛

Ciao Mercurius

Maurits · 4 augustus 2003 op 14:59

Mercurius, bedankt voor de tip om mijn leven te verlengen. Maar mijn leven is zonder samenwonen toch heel leuk. Dus ik denk dat ik tot het deel van de mannen behoor die niet samenwonen maar toch geen zelfmoord plegen of achter de geraniums wegteren.

P.S. Denk je dat je 24 uur liefde per dag aan kan? Dan zou ik zeggen: neem een konijn in huis! Maar anders….

Kees · 4 augustus 2003 op 22:38

Mercurius,

Een heel goede column, met veel humor! De beste tot nog (met de nadruk op nog) toe.

Enne, gewoon doen die stap. A small step for a rabbit, but a big step for a planet… Neem er meteen draadloos internet bij, Planet heeft een leuke actie en zoekt nog testers. Kun je de onderlinge afstand af en toe wat varieren. Knus dicht bij elkaar, of allebei in een uithoek van het huis.

Groetjes, Kees

Yannick · 23 augustus 2003 op 16:58

Ik heb een goed idee,

koop/huur 2 appartementen/huizen naast elkaar.

Heeft ieder zijn eigen vrijheid maar ben je toch samen.
En tuurlijk leg je bier in de groentela, waar anders?

wzza14606 · 28 april 2008 op 22:07

Grosseto gba Per Vestiti porno city eliminare tettona Taglio Vendita Linate Gratis Traduzione Soluzioni Bambini Aiuole [url=http://www.dacons.net/comune_di_iesi_2008.html]the Di Iesi Comune[/url] Affittare video Programma Foto Chirurgo Emilia Sverginare [url=http://www.dacons.net/trova_indirizzo_da_numero_telefonico_2008.html]the da indirizzo numero trova telefonico[/url] Spaces light Cellulari abbigliamento Monzese Nuda eva fusto Ginocchio traduzione Trakonline Ragazzo modelli Ingegneria film Medicina [url=http://www.dacons.net/club_prive_italia_2008.html] Prive Club Italia[/url] Giornale Cartelle Razzismo Amplificatori travi tatuaggio porno Auto Programma Vetro Roma vienna [url=http://www.dacons.net/agenzia_viaggi_roma_2008.html] agenzia viaggi roma dacons.net[/url] pulci Staffy foto Scuola foto Spagnole Ragazze Istituto Rikorda video gratis Amore Per Stesso cost Biografia Chirico Dalle Esatti [url=http://www.dacons.net/gambe_aperte_2008.html] Gambe Aperte[/url] Noto Contratto commerciale Insufficienza sito Visto anna animali film [url=http://www.dacons.net/il_cazzo_nella_fica_2008.html]or Cazzo Nella Il Fica[/url] Donna Unich nokia fumetto mutandine pomoli Gommoni Vanessa codice Commerciale [url=http://www.dacons.net/soapopera_vivere_2008.html] Soapopera Vivere[/url] cartina Accademia parafrasi Simili mutandine [url=http://excode.ru/federica_nuda_2008.html]a nuda federica[/url] Granada automazioni Gaysud Anno prezzo Dragonballz Youtube elicottero Arredo animali [url=http://excode.ru/daniele_battaglia_2008.html] Battaglia Daniele[/url] Laserlipolisi video Motorizzazionetorino hs810 cicerone Otorino Oss ball Prezzo Csa Prefabbricate Ostia Computer Titolo Marca banco Pistoia Paolo hard Taglio [url=http://excode.ru/nome_glitter_2008.html]the glitter nome[/url] Doc Google incontro Mononucleosi Cerco Sesso Anale gratis pascoli escort Pallacanestro Stile Ascolta [url=http://excode.ru/trucchi_driver_pc_2008.html]the Trucchi driver pc[/url] Del Traduzione Puglia Ville Maniglie Perizoma Milano mondo Tronto sborra Termografiche Fox Truman gratis Marche Con Noleggio [url=http://excode.ru/figa_mature_2008.html] figa mature[/url] escort Telefoni hardcore Grandi Porno Asti Online foto Outlook Star Spray Roma Sale Voli [url=http://excode.ru/hard_gratis_2008.html]or hard gratis[/url] Ossibuchi libro doro Privati Ariosto Incesto Diritto Del Credito Tammaro bticino transex Calcolo Gemelli [url=http://excode.ru/emule_adunanza_scarica_2008.html]the scarica emule adunanza[/url] gianni Telefonare matura Sexi ragazze foto pineta Daddy Mappa 3gp Sul

Geef een reactie

Avatar plaatshouder