Uit zorgvuldig onderzoek is gebleken dat 1 op de 3 vreemd gaat. Laat ik nu eens willekeurig 3 mensen nemen. Bijvoorbeeld onze 3 VC’s (afk. voor Vaste Columnisten, maar in dit geval spreek ik liever van Vreemdgaande Columnisten). Is het onze brave huisvader, de Kuise Kees, die met zijn wasstraatverhaal heeft bewezen dat stille wateren diepe gronden hebben? Of is het onze Vaginisme Veroorzakende Volendammer, die menig vrouwenhart op hol laat slaan door zijn spitsvondige humor en sexy gele Zeemani-jasje? Of vogelt onze Ranzige R@@F in een ander nest, zoals zijn columns soms doen vermoeden? Oké, ik geef toe, dat dit wel wat al te simplistisch geredeneerd is. Daarbij kan mijn voorbeeld ook reversibel zijn, zodat de mannen het lijdend voorwerp worden. Maar sta eens even één minuut stil bij deze uitslag. 1 op de 3, lieve mensen! Als ik deze theorie toepas op mijn eigen bevindingen, dan klopt het verdomme ook nog als een zwerende vinger! Een klein rekensommetje: Ik heb 7 serieuze partners gehad. Daar moet ik er 1 van aftrekken die tijdens onze relatie spontaan homo werd. Blijven er 6 over. 2 zijn er vreemdgegaan, dus 2 van de zes, dat is 1 op 3. Ondanks dat ik het levende bewijs ben van dit onderzoek, vind ik het geloofwaardigheidsgehalte van dit soort enquêtes meestal erg bedroevend. De enquête in Playboy is gehouden onder slechts 810 mannen en vrouwen. Verder constateerde Playboy dat 44 % van de mannen het leuk vindt als hun partner vreemdgaat. Dat komt omdat bijna de helft er graag bij wil zijn. Nou ja zeg! Maak dat de kat wijs!

Picture this: Een man komt eerder thuis van zijn werk en betrapt zijn vrouw, die samen met zijn tennismaatje ligt te rampetampen, op de keukentafel. Beiden schrikken zich lazarus en de excuses zijn niet om aan te slepen. De man wuift alle sorry’s weg en vindt het zelfs eeeeenig. ‘Joh, ga lekker door waar je mee bezig bent en let vooral niet op mij. Ik zet even een bakkie koffie en gooi wat broodjes in de oven. Maar als je mijn vrouw verder wil dekken op de bank, dan kan ik alvast de tafel dekken. Je eet toch zeker wel een hapje mee?’ Hypothetisch gesproken vindt dus één van bovengenoemde VC’s ‘stond erbij en ik keek er naar’ leuk??? R@r@ wie zal dat nu zijn? Onder het motto ‘beter 10 vogels in bed dan 1 voor me alleen’, gok ik op de VC wiens dierlijke lusten zo onverzadigbaar zijn, dat erover schrijven helpt om zijn seksuele behoeften nog enigszins in toom te houden.

Nou gaan er de laatste jaren op mijn werk nogal wat gezinnen uit elkaar, dus het zal zeker een kern van waarheid bevatten. De mutaties in persoonsgegevens kosten me gemiddeld 2 flesjes tip-ex per week. Na jarenlang ‘ervaring’ als relatiebemiddelaar heb ik zelf een top 3 samengesteld om jullie te waarschuwen voor de personen waar mijn patiënten het meeste mee vreemd gaan. Met stip binnengekomen op nr. 3: de leraar/lerares van de kinderen. Gezakt van nr. 1 naar 2: de 10 jaar jongere vriend/vriendin die men meestal ontmoet op werk, cursus of sportschool. En last but not least op nr. 1: de buurman/buurvrouw (deze kost me overigens wel het minste tip-ex).

Soms trek ik de vergelijking met het PC-privé-project, waarbij je ook iedere 3 jaar de kans krijgt om je oude afgedankte model in te ruilen voor een jonger en strakker model, dat niet moeilijk doet en meer mogelijkheden heeft. Triest. Zeer triest. Ik verwacht dat over 10 jaar al 1 op de 2 vreemdgaat en dat we over 50 jaar allemaal polygaam zullen zijn. De mannen hoeven niet meer te jagen en de vrouwen zijn niet meer selectief op zoek naar het juiste DNA voor hun toekomstige kids. De hele wereld verandert in één grote orgie.

Over orgie gesproken….. Ik bedenk me net dat er zich tot nu toe 15 mensen hebben aangemeld voor de ColumnX-meeting. Statistisch gezien, betekent het dus dat er op de bewuste dag 5 mensen zouden kunnen vreemdgaan. Mijn advies voor ongewenste intimiteiten luidt als volgt: De vrouwen die hier niet van gediend zijn, zullen een kuisheidsgordel moeten dragen of anders zo min mogelijk moeten bukken. De mannen met castratieangst kunnen het beste zo min mogelijk avances naar mij maken. En als een gewaarschuwd mens voor 2 telt, zal de kans van 1 op 3 hierdoor beduidend kleiner worden.


8 reacties

gast · 1 mei 2003 op 08:10

Omdat mijn naam onverbrekelijk is verbonden met de kuisheidsgordel hier wat aantekeningen.
Uit recent onderzoek blijkt dat ridders het steeds vaker zoeken in een vaste relatie (kasteel, tuin, stallen). En vrouwen juist meer de vrijheid verkiezen. Waarschijnlijk zijn de prinsessen van tegenwoordig sportiever. Daar waar wij vroeger aan zet waren, blijken zij nu beter in het schaken. ‘Edelen delen’ die mening en laten de kop hangen. De noodzaak om de kuisheidsgordel voor mannen verder te ontwikkelen lijkt hiermee verdwenen. Ik beschouw de meeting dan ook niet als kruistocht. Hoewel wij dan wel onze behoefte dienen te onderdrukken om onze neus overal in te steken.
😀 😀

Kobus · 1 mei 2003 op 08:13

Zelfs een ridder vergeet wel eens in te loggen !
En wat mijn nieuwste aanwinst (computer) betreft… Ik heb de kap er af gehaald. Het werd te warm van binnen. 😀

Kees Schilder · 1 mei 2003 op 08:39

Lieve Mercurius,
Ik behoor tot die o,000001% mannen die nooit vreemd gaan want als ik een vrouw minstens vijf minuten ken,weet ik precies hoe de vork in de steel moet.En als een vrouw mij minstens vijf minuten kent,zoekt ze gillend en kotsend een goed heenkomen.Daar kijk ik niet vreemd meer van op hoewel ik het soms wel vreemd vind gaan, to be honest.
Je zou me dus beter een blindganger dan een vreemdganger kunnen noemen 😀
liefs
Kees

Yannick · 1 mei 2003 op 21:19

Bedankt voor de waarschuwing dat ik niet veel moet proberen tijdens de meeting (mits ik kan komen). Ik raad de CX vrouwen aan om ook op te passen, niet voor mij maar voor elkaar. want met mijn charmes willen ze me allemaal. maar genoeg geleuter. leuk stukkie (de column) (jij ook trouwens) 😀
(sorry konijn)

Kees · 1 mei 2003 op 22:03

Kuise Kees. Slik. Ben nu toch wel benieuwd welk beeld men van mij heeft. Een diepte psycho-analyse was na tweehonderdzeventig columns eigenlijk wel te verwachten. Als ik ergens solliciteer hoeven ze alleen op internet een weekendje te lezen, is goedkoper dan mij aan een assesment onderwerpen.
Ik begrijp dat ik mijn burka uit de kast moet halen, ben als de dood dat jij en ik per ongeluk oogcontact krijgen op de bijeenkomst en ik kan niet de hele dag mijn handen beschermend voor mijn kruis houden, laat staan jou en Casper gelijktijdig in de gaten houden.
Als laatste wil ik nog opmerken dat de 1:3 formule wat mij betreft afhangt van de samenstelling van het publiek. In een zaal vol mannen zal ik heel trouw zijn en de billen flink samenknijpen, hoewel gezegd wordt dat zelfs in de dierenwereld homoseksualiteit toeneemt bij gebrek aan vrouwen. Ik blijf in zo’n geval toch liever celibatair.
Ik kan je trouwens aanraden Heleen van Rooyen’s nieuwste boek te kopen/lezen, komt deze maand uit en gaat over polygamie. Haar idee: waarom met één man naar bed gaan als er toch zoveel leuke rondlopen (vrij vertaald).

Goede column en heel actueel!

Groetjes, Kees
O ja, als een gewaarschuwd mens voor twee telt, wordt de kans (1:3) dan kleiner of juist groter? En wat nu als de helft van de mensen jouw column leest? Oops. Dit wordt hogere wiskunde!

Godspeed · 3 mei 2003 op 23:43

[quote]Daar moet ik er 1 van aftrekken die tijdens onze relatie spontaan homo werd. [/quote]

Dit baart mij meer zorgen.:laugh:

Ben benieuwd wie er na de meeting homo wordt.:-D

De kans is klein, maar wel aanwezig.:-)

R@@F · 4 mei 2003 op 16:52

Confrère,

Weer een puike column, maar wat mijn persoontje betreft slaat u de plank behoorlijk mis! Ik ben geen persoon die het prettig vindt als zijn partner bereden wordt door een ander! Sterker nog dat is mijn een keer overkomen lang geleden dat iemand mij in de maling nam…………Ik mis die ex nog steeds, maar ik ben aan het leren om beter te richten!
😀

R@@F
p.s
Is het misschien niet verstandiger om allemaal geheel naakt te komen naar de meeting, het ijs kan maar alvast gebroken zijn.

gast · 5 mei 2003 op 11:52

Goed idee ,Raaf maar jij heb makkelijk praten met al die veren.Ik heb nog nooit ijs zien breke als ik mijn broek uittrok en ik heb toch een behoorlijke ijsbreker hange 😀
Baron Ab van Ab tot Abbenstein

Geef een reactie

Avatar plaatshouder