Vreemde mannen, die Italianen. Ze kijken op een rare, onbeschofte, seksistische manier naar vrouwen. Ze hebben geprobeerd om topless zonnen op een heel eigenaardige manier in de wet te verankeren. En verkrachting is minder erg als het meisje toch al geen maagd meer was. Knetter zijn ze, die spaghettivreters. En smeerlappen ook. Maar bij het Olympisch damesschaatsen zag ik wel iets héél wonderlijks. Het is al een flink aantal jaren gelden, maar als ik een onrustige nacht heb droom ik er nog wel eens van. De burgemeester van een Italiaanse badplaats had ooit verordeneerd dat uitsluitend nog vrouwen met mooie borsten op zijn strand topless zouden mochten zonnebaden. Want Italië is het land van de esthetiek! De plaatselijke veldwachters zouden dan moeten bepalen, welke vrouwen wel, en welke niet door de selectie kwamen. Wat een baan: vette bromsnorren met bierbuiken beslissen of de borsten van de badgasten niet al teveel van de zwaartekracht te lijden hebben gehad. Het moet niet gekker worden: lelijke ouwe mannetjes keuren het fraaie jongevrouwenvlees. Trouwens best lastig surveilleren, met een extra knuppel in je broek! En waarom mogen mannen wél altijd, ook in Italie, hun uiterst lelijke melkflesserige spataderpoten uit een korte broek laten steken? Vakantiegevoel? Ik krijg dan altijd een heel ander gevoel. Pijn-aan-mijn-ogen-gevoel! Nee hoor, de vrouw mag wat mij betreft zélf beslissen of ze haar al dan niet vergane glorie aan den volke wil tonen. Ook voor de trotse bezitsters van hangers geldt: “baas voor eigen buik”!

Wat geginnegap over hangtieten is tot daar aan toe, maar Italië is sindsdien nog veel verder afgegleden. Vandaag las ik in de krant de mening van een strafrechter: “Het is minder erg als je iemand verkracht die toch al geen maagd meer was. Dan moeten meisjes van 14 zich maar niet zo volwassen gedragen.” Hee, vuile pedo, wakker worden. Kom eens bij je positieven, meneer de rechter! Zelfs in ons eigen land hebben we bij Justitie niet zulke idioten zitten, en dat wil wat zeggen. Verkrachting is altijd onvergeeflijk. Maagd of geen maagd. En van kinderen blijf je af. Ook in Italië. Wat zeg ik? Zélfs in Italië. Zou ik in de plaatselijke dierentuin een olifant mogen huren, om deze magistraat eens even hard en diep in zijn geheime opening te laten nemen, midden op het dorpsplein van Perugia? Wat een idioot. Ik heb altijd weinig op gehad met de maffia, maar nu opeens snap ik waarom ze steeds rechters vermoorden. Ze hebben gelijk!

Toch stellen Italianen zich zo nu en dan toch wel heel galant en voorkomend op jegens dames. Ik keek op TV even naar de Olympische winterspelen. Vrouwen gaan blijkbaar niet zo snel over het ijs. Bij de herhaling waren de dames nóg aan het schaatsen. Sympathiek.


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

4 reacties

WritersBlocq · 25 februari 2006 op 23:14

[quote]Toch stellen Italianen zich zo nu en dan toch wel heel galant en voorkomend op jegens dames. Ik keek op TV even naar de Olympische winterspelen. Vrouwen gaan blijkbaar niet zo snel over het ijs. Bij de herhaling waren de dames nóg aan het schaatsen. Sympathiek.[/quote]
Dit moet je denk ik gezien hebben om het te snappen, io non capisco ma veramente amo gli Italiani, per sempre!

Dees · 26 februari 2006 op 10:38

Ja, vreemd bericht was dat… Rare jongens die Romeinen. Eigenlijk zou zo’n rechter per direct uit zijn functie gezet moeten worden. Je uitsmijtende grap moest ik ff over nadenken.

Chantal · 26 februari 2006 op 11:53

[quote]Sympathiek.[/quote]

Zeker sympathiek! Heb het niet gezien, maar begrijp wel wat je bedoelt. Leuke column weer! 🙂

sally · 26 februari 2006 op 21:24

Hij was weer erg grappig om te lezen Driekoploper.

En die uitspraak van die rechter :Belachelijk.

Maar misschien met wat meer achtergrondinfo: minder belachelijk.

groet
Sally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder