‘Leuk, zo’n homo op Columnx’ was het meest intelligente commentaar dat ik kreeg op m’n vorige column op deze stek. Naast allemaal quasi-panische hetero-opmerkingen over lengte, grootte en vooral vooroordelen, van … hoe kan het ook anders? Hetero-mannen. Homo’s op Columnx schijnen niet bijzonder vaak voor te komen, dus werd het vorige ‘geval’ onmiddellijk aangehaald, en doorspekt van vooroordelen zo negatief mogelijk afgeschilderd. Time to strike back. Na diverse columns over het ontkrachten van diezelfde vooroordelen, hier dan een stuk over de bevestiging van die vooroordelen. Homo’s zijn vals, gemeen, op sex belust, halve vrouwen en gevaarlijk voor iedere loslopende hetero-man.

Homo’s zijn vast niet erg mannelijk, want ze hebben immers een andere man nodig om mannelijk te lijken. En in feite is dat zo; homo’s heb je in allerlei soorten en maten, maar je kunt ze grofweg indelen in ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’. De vrouwelijke homo’s – ook wel ‘nichten’genaamd – zoeken een stoere mannelijke jongen, en omgedraaid is onbewust hetzelfde het geval. Maar samen zijn homo’s vaak twee keer zo vrouwelijk, in plaats van twee keer zo mannelijk; samen zijn homo’s altijd de grootste fan van Kylie Minogue, Madonna, het Songfestival of een vrouwelijk topmodel.

En dat homo’s voornamelijk geïnteresseerd zijn in sex is helaas ook waar; daar mannen in tegenstelling tot vrouwen bijzonder gericht zijn op sex, op gemeenschap, beïnvloeden twee mannen in een relatie elkaar positief. Als je geen sex met elkaar hebt, heb je geen relatie; en je hebt als homo pas echt een relatie met elkaar als je sex hebt gehad. Vaak genoeg laten homo’s het ook alleen daar van af hangen; als het sexueel gezien klikt, heb je een relatie.

Dat homo’s alleen zijn gericht op lengte, grootte en uiterlijk is helaas ook waar. Ook worden hetero-mannen relatief vaker ‘gekeurd’ en er wordt naar ze gegluurd door homo’s. Een voorliefde voor het onbereikbare is dat; zit je in de trein tegenover een hetero, dan is het altijd spannender om hem te begluren dan een homo-jongen; dat is vaak een te gemakkelijke prooi.

Om over de relatief kleine, haast incestueuze homo ‘scene’ nog maar niet te spreken. Homo’s doen het met elkaar, doen het veel met elkaar en doen het maar relatief weinig uit wederzijdse liefde met elkaar. In de top vijf van redenen om sex met elkaar te hebben als homo’s, staat elkaar (bij voorkeur als wildvreemden) van elkaars geilheid afhelpen door middel van een one night stand, op de eerste plaats.

De tweede plaats wordt dan in genomen door het dagelijkse ritueel in een relatie, terwijl op nummer drie weer een typische homo-reden staat; sex als statement, of om een signaal af te geven. Kijk eens hoe aantrekkelijk en gewild ik ben, of willens en wetens een reputatie op te bouwen als iemand die de hele stad al gehad heeft, of zelfs om anderen jaloers te maken.

En die laatste reden is inderdaad zeer eigen aan homo’s. Je ex of iemand anders die je niet mag jaloers maken door sex te hebben met zijn ex of met een goede vriend. Zoiets kan door de kleine scene en het incestueuze karakter ook per ongeluk gebeuren; vaak genoeg heb ik iets gehad met een jongen die geheel toevallig ooit ook wat met mijn ex-vriendje heeft gehad.

De vaderlandse homowereld is dus geen prettige samenleving van keurige jongens die er bij uitzondering voor uit durven te komen dat ze op jongens vallen, maar een waar Sodom en Gomorra van sex, doortraptheid, achterbaks gedrag en valsheid. Eén geruststeling voor de hetero’s die deze column ook (misschien per ongeluk) lezen; homo’s zijn doorgaans volledig ongeinteresseerd in het daadwerkelijk versieren van een hetero-man. Daar zijn jullie dan weer niet ervaren genoeg voor.

tommy
😀


5 reacties

viking · 3 augustus 2003 op 18:23

Tja het moet gezegd worden, die smeerlapperij die jullie met elkaar uithalen is soms wel om jaloers op te worden. Qua frequentie bedoel ik dan. Ennuh… Geen gezeik over hoofdpijn, behalve wanneer een fors geschapen heer misschien iets te hard in je bek heeft gerost. Geen gezeik over ongesteldheid, behalve wellicht na een verkeerd gevallen etentje dat met geen Norit te verhelpen valt… 😀 😀 😀

Maurits · 4 augustus 2003 op 01:38

Ik ben gisteren voor het eerst gaan kijken bij de gay parade. En wat me opviel: homo’s zijn eigenlijk net hetero’s. We wisten al dat ze (een deel tenminste) net als hetero’s willen trouwen (ook scheiden?) En ze houden net als hetero’s kennelijk van carnaval en verkleedpartijen. Waar ik overigens eigenlijk niets mee heb. Je opeens tussen allerlei mensen bevinden waar homo’s meer dan normaal vertegenwoordigd zijn is ook een beetje ontregelend. Oogcontact is misschien niet wat het lijkt. Maar ik vond het wel leuk in het voorbijfietsen van kennelijk een groepje homo’s “hee lekker ding” nageroepen te krijgen. Ik ben trouwens niet gestopt. Zo nieuwsgierig ben ik nu ook weer niet:-)

Kees Schilder · 4 augustus 2003 op 08:01

Ola, Mauritzz, effe eerlijk; ging je niet een beetje gloeien van trots?
Ik dacht trouwens dat die hele discussie over homos, nu wel gevoerd zou zijn.
Let it go, boys. Ieder zijn meug dan is iedereen gelukkig.

tommy · 4 augustus 2003 op 13:45

ja ja ja het is soms om jaloers op te worden 😛

Wat een andere reacties krijg ik trouwens, nu ik al die hardnekkige vooroordelen eens bevestig 😉

Maar ik zal ff geen knuppels meer in hoenderhokken smijten Keesdinges 😀

Maurits · 4 augustus 2003 op 14:27

Tuurlijk ging ik gloeien van trots, Keezz. Zoals een vrouw die vanaf de steigers wordt nagefloten door mannen met bouwvakkersdecolleté. Maar ik moet toegeven: Meer homo’s zijn leuk gekleed dan heteromannen. En ik denk dat ik wel weet waar ze dat spul vandaan hebben.

En nu is het tijd voor vakantie!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder