De één leest in de krant de dodenadvertenties, de ander leest de contactadvertenties.
Contactadvertenties kun je wat mij betreft vergelijken met een open sollicitatie waarin je je beter voordoet dan je in werkelijkheid bent. In mijn desperate periodes heb ik me het vakjargon eigen gemaakt en derhalve kan ik, als voormalig ingewijde, de advertenties nu vertalen naar een realistischer beeld. Goeduitz. j.m. z.k.m. bl. vr. > Cup C v. LAT-rel. wil dus zeggen: Ouwe lul met bindingsangst wil neuken. Zo heb ik nog duizenden voorbeelden van contactadvertenties, waarin men argeloze singles met misleidende woorden in de val tracht te lokken. Ach, nog eentje dan. Openhartige, spirituele Leeuw, durft zich kwetsbaar op te stellen. Trefwoorden: principieel, sportief, humor. Zoekt uitdagende, onafhankelijke en zorgzame vrouw. Wil zeggen: praat alleen over zichzelf, kweekt en rookt wiet en leest af en toe de horoscoop bij de kapper, is klein geschapen en heeft 1 bal. Trefwoorden: duikt pas bij de 2e afspraak in bed, laat 1 x per week de hond van de buren uit, knijpt je speels in je kont. Zoekt: vrouw die strings draagt, die niet op zijn zak teert en K3 (keuken, koken, kinderen).

Hoe meer eisen, des te langer ze alleen zijn. Maar goed, ik nam de proef op de som en reageerde op de ‘perfecte’ man. Althans op papier. Zoals mijn moeder altijd zei: ‘Kind, papier is geduldig!’ En ook nu had ze weer eens gelijk. Hij was verre van perfect. Kwam me halen met een rode bandplooibroek en een roze ongestreken overhemd. De Bagwan was er niks bij! ‘Mooie kleuren’, zei ik nog met een onvervalste stem à la Frank Govers. Al gauw bemerkte ik dat ik te min voor hem was. Ik was geen carrièretrut. Daarbij rekende hij ook alleen zijn eigen consumpties af. Ik heb op het terras tot 23.00 uur mijn zonnebril opgehouden en gezegd dat ik lichtgevoelige ogen had. Thuis aangekomen, kreeg ik de lang verwachte vraag: ‘En wat doen we nu?’ Ik was duidelijk niet zijn type, maar Mr. Desperado himself wilde alsnog, bij gebrek aan beter, iets met me afspreken.

Zelf heb ik ooit een contactadvertentie geplaatst voor een reisgenoot in het blad met de toepasselijke naam ‘DE VONDST’. In steno vroeg ik om een vent tussen de 30-35 jaar die hield van een vakantie met zon, zee, natuur etc. Na 2 weken vielen er 6 brieven op mijn deurmat. Vol verwachting scheurde ik ze open. Het viel me op dat deze mannen allemaal ouder waren dan de door mij gevraagde criteria. Ik citeer: ‘Hoi ik ben Ab. Ik weet dat ik niet voldoe aan de door jou opgegeven leeftijd, ik ben n.l. 55 jaar, maar toch wil ik graag reageren op jouw advertentie. Jaarlijks ga ik samen met mijn teckeltje Bessie naar het zonnige Turkije. Hoewel ik absoluut niet uit ben op intimiteiten, wil ik je waarschuwen dat ik ook weer geen Pinoccio ben.’
Snap jij het nog? Ik niet. Nou, deze vondst heb ik vlug laten schieten.

Eén brief met een foto van een leuke gozer sprong er duidelijk tussen uit. Hij schreef dat ie op zoek was naar tuintegels in DE VONDST, toen zijn oog viel op mijn advertentie. Jaja, sterke tekst hè? Believe it or not. Deze gast wilde een keertje met me eten, daar hij door verhuizing geen geld meer over had voor een vakantie. 3 Dagen later zat ik in een Italiaans restaurant. Hij was toch niet mijn type, maar omdat ik als wispelturige tweeling nooit keuzes kan maken, modderde ik nog 2 maanden wat met hem aan, totdat ik ook deze vondst de laan uit stuurde.

Daarna hield ik het voor gezien met de contactadvertenties. Nu ontcijfer ik ze alleen nog maar voor de lol. Voor een vrouwelijke single zijn er nog slechts weinig leuke, ongeschonden exemplaren voorhanden. Er staan nog steeds ‘perfecte’ mannen in, die op papier gevoelig, zorgzaam, lief, een goede vader en man tegelijk, een Dubro-doekje, attent, teder in bed en een knuffelbeer zijn, maar in de praktijk kom je dan meestal bedrogen uit. Wil je desondanks écht een man die aan al deze eigenschappen voldoet, dan moet je het toch in een andere rubriek zoeken, n.l. Man zoekt Man. Maarja, ook deze mannen houden de leukste exemplaren voor zichzelf. Zucht, gelukkig ben ik al binnen….


5 reacties

Kobus · 1 juni 2003 op 11:22

Vrouwen kunnen er anders ook wel wat van hoor !
Heb wel eens gereageerd op zo’n advertentie met
‘sportieve jongedame, leest veel, enz’.
Dat sportieve hield dan uitsluitend in per fiets naar de buurtsuper, en het veel lezen het verslinden van de roddelbladen.
Leuke column….
En wat het ‘binnen zijn’ betreft:

[b][size=xx-small][color=CC3300]Hey, little girl,
Comb your hair, fix your make-up.
Soon he will open the door.
Don’t think because
There’s a ring on your finger,
You needn’t try any more

For wives should always be lovers, too.
Run to his arms the moment he comes home to you.
I’m warning you.

Day after day,
There are girls at the office,
And men will always be men.
Don’t send him off
With your hair still in curlers.
You may not see him again.

For wives should always be lovers, too.
Run to his arms the moment he comes home to you.
He’s almost here.

Hey, little girl
Better wear something pretty,
something you’d wear to go to the city.
And dim all the lights,
Pour the wine, start the music.
Time to get ready for love.

Oh, time to get ready,
Time to get ready,
Time to get ready
For love.
[/color][/size][/b]

Kees Schilder · 1 juni 2003 op 14:12

Er zit wel waarheid in je verhaal maar ik kan me niet herinneren dat Ab zich ooit in de wereld van het contactentertainment heeft gestort. Bij hem is het graag, traag of helemaal niet.Ik vroeg hem of het klopte waarop hij zei maar een advertentie in zijn leven te hebben geplaatst om te kijken of er op gereageerd zou worden. Tekst?:”Aangebode, m.leeft.onbek.solide geolied.Hob:abseilen zonder touw en sávonds gezel.bij windkr.14 over schev.pier wand.
Aantal reacties? 176!! Dan lul je toch niet meer? 😀
groet
Kees

Casperio · 2 juni 2003 op 16:06

Mhhh… gelukkig ben je nu niet meer op zoek.
Is natuurlijk ook nergens meer voor nodig 😀

Mercurius · 5 juni 2003 op 17:59

[quote]don’t think because there’s a ring on your finger you needn’t try anymore[/quote]

Tja Kobus,

Ik heb nog steeds geen ring om mijn vinger, maar het wordt wel eens tijd, vind je ook niet? 😛

Enne Kees,

Die naam(Ab) was fictie, want in het echt was die reactie van een zekere Kees! Maar maak je niet druk! Hij had een teckel en geen pitbull! 😛

Oww Casperio is dit een subtiel verpakt huwelijksaanzoek????

ciao Mercurius

Kobus · 6 juni 2003 op 00:52

Als je nog wat tijd en geld wilt besparen kun je de trouwkaarten ook wel zaterdag meenemen. Dus wel ff overleggen !

Geef een reactie

Avatar plaatshouder