Ik zou uren uit kunnen weiden over de regels waar mannen zich aan denken te moeten houden, als ze een vrouw willen versieren. Kort samengevat wil hij haar beeld van hem beïnvloeden in zijn voordeel. Een socioloog zou het ‘symbolisch interactionisme’ noemen. Een vrouw daarentegen heeft geen zins last van dergelijke etiketten. Dit komt omdat ze denkt dat zij versierd moet worden, wat tot gevolg heeft dat hij denkt dat hij haar paaien moet. Zoals ik al zei, er zijn veel regels voor dit paaien. Ondanks dat een man niet danst.

Ze zit rustig op haar plek. Zij heeft ook totaal geen weet van de moeilijkheden die het versieren van vrouwen met zich mee brengt. Totdat hij besluit haar niet te versieren.
Crisis.
Ze gaat overduidelijke met haar heupen schudden. Ze gaat dichterbij, overduidelijk met haar heupen schudden. Ze gaat, net niet met haar achterwerk tegen het voorwerk van het mannelijke object, schudden met haar heupen. Ze gaat net zo dansen als de man in kwestie doet. Ze gaat dichterbij, net zo dansen als de man doet. Ze gaat, net niet met haar billen tegen het kruis van haar doel, net zo dansen als de man doet. Vervolgens is haar kruit verschoten. Het enige wat haar rest is de openingszin. Dezelfde die zij afzweert als deze tegen haar gebuikt wordt. Vele scenario’s zijn mogelijk. Maar deze avond, nu ik aan het dansen ben en ook alleen maar wil dansen, is de wanhoop op mij gericht; “En wat doe jij al zo in het dagelijkse leven?”
Een vrouw die niet versierd wordt, wordt een man.

[i]Cor Jan van Zwol[/i] ([url=http://coma.punt.nl]Co|Ma[/url])

[i](Zie het als reactie op de column [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=4771]”De oervrouw”[/url] van [url=http://www.examedia.nl/columnx/userinfo.php?uid=995]Lot[/url])[/i]


8 reacties

Eddy Kielema · 29 mei 2006 op 15:45

Ik zeg het niet snel, maar dit is een bijzonder slecht geschreven column. Heel veel kromme zinnen, nutteloze herhalingen en inhoudelijk alleen maar onzin. Ook als ik het zie als een reactie op ‘de oervrouw’. Hier wordt een mens niet vrolijk van, jammer.

Mosje · 29 mei 2006 op 20:06

Inderdaad een wat rommelige column, maar je hebt wel een punt. Als het erop aankomt zijn vrouwen net mannen, en andersom.
Nog niet zo gek lang geleden zei een vrouwmens tegen mij: “Ken ik jou niet ergens van?”
Nou vraag ik je toch.

WritersBlocq · 29 mei 2006 op 20:49

:sleep: :sleep:

Chantal · 29 mei 2006 op 23:03

Heb inderdaad betere van je gelezen Cor Jan.

[quote]Cor Jan van Zwol (Co|Ma)[/quote]

Heerlijk, reclame voor je eigen site. [url=chantalblommers.web-log.nl]Kijk ook hier eens![/url]

archangel · 30 mei 2006 op 08:39

Of [url=http://www.miegje.com]hier[/url] en [url=http://www.miegje.com/weblog/index.php]hier[/url]! 😀

Ma3anne · 30 mei 2006 op 08:42

Haha die Chantal en Mieg.
Kijk [url=http://www.ma3anne.web-log.nl/]hier[/url] vooral NIET!

Prlwytskovsky · 30 mei 2006 op 18:37

[quote]‘symbolisch interactionisme’ [/quote]

Wil je er even rekening mee houden dat ik drager ben van een tweedelig kunstgebit dat bij het uitspreken van deze woorden spontaan uit me bek valt?

Dees · 30 mei 2006 op 20:05

Treffers en missers. Je vorige twee waren echt goed en voor mij prettig te lezen, deze is voor mij een misser…

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder